Home » Life & Style » Cine este patronul echipei de fotbal Tottenham. Duce o viață discretă, deși este unul dintre marii miliardari ai Angliei

Cine este patronul echipei de fotbal Tottenham. Duce o viață discretă, deși este unul dintre marii miliardari ai Angliei

Voicu Costin / 23.01.2022, 13:00

Puțină lume l-a văzut la față pe patronul lui Tottenham, care îşi face apariţia mai rar la meciuri. Însă el preferă să fie extrem de discret când vine vorba de viaţa personală. Este unul dintre marii miliardari ai Angliei. Cine este patronul echipei de fotbal engleze Tottenham Hotspur FC ?

Cine e patronul lui Tottenham?

Îl cheamă Joe Lewis, la fel ca pe fostul mare pugilist (n.r.- Joe Louis), de unde i se trage și porecla. „Boxerul” are 84 de ani și preferă să trăiască în Marea Caraibelor, pe un yacht de lux, în valoare de 112 milioane de lire sterline.

El are și o reședință în Bahamas, unde este vecin cu celebrul actor Sean Connery. Însă, în total, el are peste 200 de proprietăți în 13 țări, printre care Bulgaria și Argentina.

Lewis este recunoscut pentru faptul că a lansat cariere precum cele ale fondatorului Planet Hollywood, Robert Earl, sau a formației The Nolans, din anii 70.

A început să lucreze încă de la vârsta de 15 ani

Lewis s-a născut pe 2 februarie 1937 (84 de ani), deasupra pub-ului tatălui său din cartierul East End din Londra. A început să lucreze la compania de catering a familiei, Tavistock Banquets, când avea 15 ani, înainte de a transforma afacerea într-un lanț de restaurante tematice. În 1979, Lewis și-a vândut afacerea pentru o sumă incredibilă la acea vreme, 30 de milioane de lire sterline și s-a mutat în Bahamas, din cauza regimului de taxe și impozite.

El a folosit veniturile pentru a începe o carieră ca și trader la bursă și a devenit cunoscut pentru tranzacții cu valută. Pariul său că lira sterlină va scădea în 1992 i-a adus sute de milioane de dolari. Prin holdingul său, Tavistock Investments, Lewis s-a diversificat de atunci în domeniul imobiliar, al restaurantelor și lumea sportului.

El a adunat titlurile în 2008, când acțiunile pe care le deținea la banca de investiții americană în prăbușire, Bear Sterns au scăzut cu 1 miliard de dolari. Banca a fost cumpărată de JP Morgan, potrivit Bloomberg.

Ce avere are

Este un jucător pasionat de golf. Lewis deține două cluburi în Florida, care găzduiesc un turneu anual pe bază de invitație, cu cei mai buni jucători de golf din lume. Lewis și soția sa, Jane, locuiesc în Bahamas. Joe Lewis a fost căsătorit de două ori și are doi copii.

Joe Lewis deține opere de artă care valorează peste un miliard de lire sterline. El are diverse capodopere ale marilor artiști, precum Picasso, Chagall sau Matisse. În 2008, Lewis a cheltuit o sumă exorbitantă pentru o lucrare a lui Francis Bacon, Triptych, pe care a plătit 26,3 miloane de lire sterline.

Potrivit publicației Forbes, Joe Lewis are o avere cuprinsă între 5.15 și 5.87 de miliarde de euro.

Yachtul lui Joe Lewis e unul dintre cele mai scumpe din lume

Aviva este un iaht de 98 de metri. Este al patrulea yacht numit Aviva, construit pentru omul de afaceri britanic. El a fost lansat în 2017.  Pentru că este pasionat de tenis, Joe Lewis și-a dotat ambarcațiunea cu un teren de tenis de dimensiuni normale.