Home » Sport » Novak ratează Australian Open. Ce se întâmplă cu el, după ce a primit decizia de deportare

Novak ratează Australian Open. Ce se întâmplă cu el, după ce a primit decizia de deportare

Voicu Costin / 16.01.2022, 11:52
Novak ratează Australian Open. Ce se întâmplă cu el, după ce a primit decizia de deportare

Novak Djokovic, în vârstă de 34 de ani, trece prin cel mai nefast moment al vieții lui. Tenismenul, numărul 1 mondial în clasamentul ATP i-a fost refuzată viza de Australia pentru a două oară. Luni trebuia să aibă primul meci în cadrul turneului de tenis Australian Open, dar se pare că acesta va avea altă soartă.

Vestea șocantă pentru lumea tenisului!

Update: Tenismenul în vârstă de 34 de ani, a aflat în această dimineață că urmează a fi deportat, lucru care îl va împiedica să participe la Australian Open. Liderul mondial din ATP a pierdut cauza sa în instanță, fiind luată o decizie definitivă. Paul Sakkal, jurnalist al publicației australiene The Age a făcut publică prima reacție a lui Djokovic după ce acesta a pierdut procesul.

„Aș dori să fac o scurtă declarație referitoare la rezultatul Curții de astăzi. Îmi voi lua ceva timp pentru mă odhni și a mă recupera, înainte să fac și alte comentarii. Sunt extrem de dezamăgit pentru hotărârea de a-mi fi respinsă cererea de revizuire judiciară a decizie de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open. Respect horărârea Curții și voi coopera cu autoritățile abilitate în legătură cu plecarea mea din Australia.

Mă simt inconfortabil că atenția în ultimele săptămâni a fost ațintită asupra mea și sper că acum putem să ne concentrăm cu toții pe tenis și pe turneul pe care îl iubesc. Le urez tuturpr jucătorilor, oficialilor turneului, staff-ului, voluntarilor și fanilor toate cele bune pentru acest turneu. În final, aș vrea să mulțumesc familiei, prietenilor, echipei, suporterilor și tuturor sârbilor pentru susținerea lor necondiționată. Ați fost o adevărată sursă de putere pentru mine!”, a declarat Nole.

Novak Djokovic, în vârstă de 34 de ani, trece printr-o perioada de coșmar a vieții lui. Tenismenului i-a fost refuzată pentru a două oară viza de Australia în decurs de 9 zile. Autoritățile din Australia îl vor reține din nou pe tenismen, sâmbătă dimineața, când va intra în custodia polițiștilor de frontieră, care îl vor plasa în detenție.

Vineri noaptea va fi ultima zi când jucătorul de tenis o va petrece în libertate. În cadrul unei întrevederi pe care avocații lui Novak Djokovic au avut-o cu judecătorul Anthony Kelly s-a stabilit că liderul mondial va fi reținut din nou începând cu ziua de sâmbătă.

Luni ar fi trebuit să aibă primul meci în cadrul turneului de tenis de la Australian Open. Jucătorul va fi plasat în detenție, cel mai probabil în același hotel pentru refugiați în care a mai locuit în urmă cu o săptămână. Avocații lui Djokovic au solicitat ca audierea finală să fie făcută duminică. Instanța va decide în acest weekend, dacă Djokovic are dreptul să participe la Australian Open.

Novak Djokovic, a treia oară e cu noroc?

Concluziile după întâlnirea dintre avocații lui Novak Djokovic și judecătorul Anthony Kelly sunt următoarele:

„Campionul tenisului își va petrece noaptea în libertate, dar sâmbătă dimineață va fi reținut de ofițeri ai poliției de frontieră! Apoi, duminică, Novak va fi escortat de aceiași polițiști la Tribunalul din Melbourne, unde va avea loc audierea finală. Sârbul a câștigat precedenta înfățișare, dar ministrul pentru Imigrări, Alex Hawke a decis să îi anuleze din nou viza, în numele interesului public, fără alte justificări”, este declarația obținută de la jurnaliștii australieni privind situația incertă prin care trece Djokovic.

Practic, Novak este nevoit să obțină o nouă revocare a anulării vizei pentru a putea juca în cadrul turneului. Dacă procesul va fi pierdut de Djokovic, acesta va fi nevoit să părăsească țara și va primi o interdicție de trei ani în Australi.

Ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, şi-a folosit puterile discreţionare pentru a anula din nou viza lui Djokovic, după ce o instanţă a anulat o revocare anterioară şi l-a eliberat luni din detenţia pentru imigranţi.

„Astăzi mi-am exercitat puterea, în conformitate cu secţiunea 133C(3) din Legea privind migraţia, de a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate şi de ordine publică, pe baza faptului că este în interesul public să fac acest lucru”, a declarat Hawke într-un comunicat.

Australian Open este turneul unde sârbul a triumfat de nouă ori în carieră. Ar putea rămâne pe primul loc în clasamentul ATP și să cucerească cel de-al 10-lea trofeu al Australiei la tenis,. O decizie importantă stă în mâinile judecătorului Anthony Kelly. Avocații tenismenului vor să facă tot posibilul ca Novak Djokovic să participe la turneul mondial de tenis.