Home » Sport » Djokovic proces. Care este situația liderului mondial ATP, înainte de Australian Open. Anunțul familiei. “Trecem prin momente dificile“

Djokovic proces. Care este situația liderului mondial ATP, înainte de Australian Open. Anunțul familiei. “Trecem prin momente dificile“

Cojocaru Cristian / 10.01.2022, 17:32
Djokovic proces. Care este situația liderului mondial ATP, înainte de Australian Open. Anunțul familiei. “Trecem prin momente dificile“

Unul dintre cei mai mari tensimeni ai lumii, Novak Djokovic a fost reținut pe aeroportul din Melbourne, după ce autoritățile australiene și-au făcut grji cu privire la viza acestuia. Ulterior, lucrurile au degenerat urmând ca viza sportivului să fie anulată, iar el deportat. Află ce s-a întâmplat cu Djokovic la proces și ce au hotărât magistrații australieni.

Ce s-a întâmplat cu Djokovic la proces

Update: După ce a câștigat în instanță dreptul de a sta în Australia, Novak Djokovic a afirmat că vrea să rămână concentrat asupra turneului Australian Open. Acesta a postat o fotografie pe Instagram de pe Rod Laver Arena, fiind primul antrenament pe care l-a făcut tenismenul după ce a ieșit din detenție.

”Sunt încântat și recunoscător că judecătorul a decis revocarea anulării vizei. În ciuda a tot ce s-a întâmplat în ultima săptămână, vreau să rămân și să încerc să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem în fața fanilor minunați. Deocamdată nu pot spune mai multe, dar vă mulțumesc că ați fost alături de mine în tot acest timp și m-ați încurajat să rămân puternic”, a scris pe pagina sa de Instagram marele jucător de tenis.

După sosirea acestuia în Australia, viza de intrare a sportivului a fost anulată. Tenismenul de origine sârbă a primit o scutire de vaccinare împotriva Covid-19 din partea organizatorilor turneului pentru a putea concura în cadrul turneului care are data de start în 17 ianuarie. Cu toate acestea, polițiștii de frontieră i-au anulat acestuia viza pe motiv că „nu a reușit să furnizeze dovezi adecvate care să îndeplinească cerințele de intrare în Australia”.

Ulterior, campionului i s-a comunicat faptul că trebuie să părăsească Australia, în avocații acestuia au reușit să obțină un apel din partea unui judecător cu privire la amânarea cauzei până luni, 10 ianuarie 2022. Anthony Kelly a fost cel care a luat la cunoștință faptul că jucătorul de tenis a colaborat cu autoritățile de pe aeroportul din Melbourne, înainte de a fi trimis în carantină la hotel.

Novak Djokovic a fost eliberat din hotelul de carantină pentru a putea fi audiat, urmând ca avocații săi să aleagă o nouă locație unde să rămână până la finalizarea procesului. Astfel, a fost prelungit ordinul de reținere în Australia a tenismenului. Judecătorul a luat decizia ca acesta să primească din nou viză și să poată rămâne pe teritoriul Australiei după ce, Djokovic a afirmat că a trecut prin boală în ultimele șase luni.

djokovic proces
Djokovic a participat la primul antrenament imediat dupa ce a iesit din detentie

Tenismenul va putea relua antrenamentele pentru Australian Open

Acum sârbul este liber să meargă la hotel pentru a-și lua bagajele și să înceapă antrenamentul pentur Australian Open, fiindu-i returnat pașaportul. Judecătorul a dispus, de asemenea, ca Guvernul Australiei să îi plătească acestuia cheltuielile de judecată. Fratele său a făcut o declarație în care a povestit toată întâmplarea.

„A fost o noapte albă pentru întreaga familie, trecem prin momente dificile. Novak a arătat cât de perseverent este și cât de mult crede în idealurile sale, a luptat pentru el și pentru întreaga lume. Pe de altă parte, avem sistemul australian, judecătorul a luat decizia corectă bazată pe fapte, dar acum aflăm că ministrul Afacerilor Interne este mai presus de tribunale.

Novak a căzut într-un vortex politic serios, Australia e extrem de nemulțumită, trăiesc în condiții dificile create de pandemie și sunt izolați. Ce putem noi să facem este să ne implicăm și să transmitem știrea că ei vor să îl rețină din nou. Novak este acum cu avocații săi și se gândesc la ce opțiuni au. Cred că este o mare înfrângere pentru autorități, au pierdut crezând că pot lupta împotriva întregului sistem.

Novak a trecut printr-un amalgam de emoții, este într-o stare bună acum, dar trebuie să rămână calm și calculat. Ar trebui să cadă la o înțelegere cu ei, deși nu cred că o va face. Vrea să insiste pentru justiție și adevăr până la final. A mers acolo să joace tenis, nu să se joace de-a politica”, a transmis fratele său.

Novak Djokovic este un jucător profesionist de tenis de origine sârbă. Potrivit actualului clasament ATP, acesta este lider mondial, fiind numărul unul pentru o perioadă de 345 de săptămâni, fiind un record. Acesta a terminat ATP ca lider de șapte ori, ceea ce reprezintă un nou record.

De-a lungul carierei sale, Novak a câștigat 20 de titluri de Grand Slam la simplu masculin, iar în total, a reușit să să câștige 86 de titluri ATP la simplu, și un record de nouă titluri la Australian Open. Tenismenul sârb este singurul jucător din Era Open care a reușit să realizeze un Carrer Grand Slam de două ori și a încheiat Grand Slam în afara anului calendaristic. Totodată, el este singurul jucător care a realizat Career Golden Masters în ATP Tour, lucru pe care l-a reușit de două ori.