Home » Sport » Totul despre Serena Williams. Motivul pentru care a izbucnit în lacrimi la Australian Open 2021

Totul despre Serena Williams. Motivul pentru care a izbucnit în lacrimi la Australian Open 2021

Manolică Anca / 18.02.2021, 11:24

Serena Williams nu mai are nevoie de nicio prezentare. O cunoaște toată lumea și este considerată cea mai bună jucătoare de tenis din istorie. Câștigătoare a 23 de titluri de Grand Slam, și țintindu-l pe cel cu numărul 24, Serena s-a văzut nevoită să părăsească ediția din acest an a Australian Open, după ce a pierdut, fără drept de apel, în fața lui Naomi Osaka, în doar două seturi. Totul despre Serena Williams și motivul pentru care a izbucit în lacrimi la conferința de presă.

Totul despre Serena Williams

Serena Jameka Williams (39 de ani) este o jucătoare profesionistă de tenis din SUA, fost lider mondial vreme de 319 săptămâni. De-a lungul carierei sale, a câștigat 73 de titluri WTA, 50 la simplu, dintre care 23 sunt titluri de Grand Slam, 21 la dublu feminin, și două la dublu mixt. De asemenea, a câștigat patru medalii olimpice, trei la dublu feminin și una la simplu feminin. Un talent incomesurabil și multă muncă, care au transformat-o în cea mai bună jucătoare din istoria tenisului.

Serena Williams este cea mai bună jucătoare de tenis din istorie
Serena Williams este cea mai bună jucătoare de tenis din istorie

În ianuarie 2017, Williams și-a întrerupt temporar cariera, la Australian Open, anunțând că este însărcinată. Americanca a născut în septembrie o fetiță pe nume Olympia, urmând ca după numai șapte luni, aceasta să revină pe teren. Asta spune foarte mult despre forța și dorința Serenei Williams de a juca tenis în continuare la nivel înalt, chiar dacă nu mai are 20 de ani. A revenit în competiția din 2018 de la Indian Wells, ajungând în turul trei, acolo unde a fost învinsă chiar de sora sa, Venus Williams. Grație celor două meciuri câștigate la Indian Wells, Serena Williams a reintrat în clasamentul mondial, pe poziția 491 WTA.

Și din acel moment, Serena Williams a făcut tot ce a ținut de ea pentru a putea reveni la un nivel înalt. Iar rezultatele nu au întâziat să apară, pentru că au urmat patru finale de Grand Slam, pierdute însă: două în 2018 la Wimbledon și US Open și în 2019 din nou la Wimbledon (când a pierdut în fața Simonei Halep) și US Open. Munca depusă de americancă pentru a reveni în topul celor mai bune jucătoare din lume a reprezentat una dintre cele mai grele încercări din cariera sa.

Final de carieră pentru Serena Williams? Motivul pentru care a izbucnit în lacrimi la Australian Open 2021

Anul 2021 părea că a început cum nu se putea mai bine pentru Serena. A ajuns în semifinala cu numărul 24 în cadrul unui Grand Slam, la 18 ani distanță de la prima sa performanță similară. Însă, a pierdut o nouă șansă de a lupta pentru titlul de Grand Slam cu numărul 24, trofeu care ar fi ajutat-o să egaleze recordul all-time de Grand Slamuri, 24, deținut de australianca Margaret Court.

Serena Williams a pierdut în semifinala de la Australian Open 2021
Serena Williams a pierdut în semifinala de la Australian Open 2021

După ce în sferturile de finală a trecut de Simona Halep, în doar două seturi, scor 6-3 6-3, Serena Williams a jucat în semifinală cu Naomi Osaka. În prezent, locul 11 WTA, Serena a fost întrecută la orice capitol de numărul 3 WTA, pierzând într-o oră și 16 minute de joc, scor 6-3, 6-4. Campioană în 2019 la Melbourne, Osaka are șansa de a câștiga al patrulea titlu de Grand Slam al carierei. De cealaltă parte, Serena rămâne cu dezamăgirea uriașă de a nu putea fi luptat pentru marele ei obiectiv: egalarea recordului deținut de Margaret Court.

Serena Williams a părăsit terenul după eliminarea suferită în semifinale, luându-și mai mult timp ca de obicei pentru a saluta fanii din tribune și ridicând mâna în ceea ce mulți au catalogat că ar fi fost un gest de adio. Întrebată la conferință de acest gest, a fost evazivă. Și-a păstrat calmul inițial și declarat că „nu aș spune nimănui când mă retrag”, însă la următoarea întrebare a izbucnit în lacrimi, după care s-a ridicat și a părăsit sala de conferințe: „Gata, am terminat ..”

Pentru Serena Williams, următoarele două șanse importante din acest an sunt la Wimbledon și US Open, pentru că sunt pe suprafețe rapide, care îi convin acesteia.