Home » Știri » Motivul pentru care Ion Țiriac a ajuns să fie atacat dur de soțul Serenei Williams. Care a fost de fapt mărul discordiei

Motivul pentru care Ion Țiriac a ajuns să fie atacat dur de soțul Serenei Williams. Care a fost de fapt mărul discordiei

Violeta Badea / 17.02.2021, 10:41
Motivul pentru care Ion Țiriac a ajuns să fie atacat dur de soțul Serenei Williams. Care a fost de fapt mărul discordiei

Motivul pentru care Ion Țiriac a ajuns să fie atacat dur de soțul Serenei Williams. Care a fost de fapt mărul discordiei. Între familia Țiriac și cuplul Serena Williams – Alexis Ohanian s-a iscat un adevărat război al declarațiilor. După victoria Serenei în fața Simonei Halep, Alexis a postat un tweet în care-l jignește pe fostul tenismen român, făcându-l rasist și sexist. În continuare veți afla cum a ajuns Ion Țiriac să fie atacat dur de soțul Serenei Williams și care sunt adevăratele conflicte pentru care s-a ajuns aici. 

Serena Williams si sotul sau
Serena Williams si sotul sau

Motivul pentru care Ion Țiriac a ajuns să fie atacat dur de soțul Serenei Williams

Ion Țiriac, în vârstă de 81 de ani, a criticat-o în mai multe rânduri pe Serena Williams. În ultima declarație, fostul tenismen român a sfătuit-o pe aceasta să se retragă din tenis. 

 „Din tenisul feminin actual lipsesc personalitățile puternice… Cu tot respectul, dar Serena Williams are 36 de ani și 90 de kilograme. Aș vrea să văd altceva, aș vrea să mai văd o jucătoare precum Steffi Graf”, a declarat Ion Țiriac la vremea respectivă.

Alexis Ohanian nu a uitat cuvintele fostului tenismen despre Serena Williams şi a postat un mesaj dur la adresa acestuia pe Twitter, după ce jucătoarea americană a câștigat în fața Simona Halep, în sferturi, la Australian Open.

“Bun lucru că nimeni nu-l asculă pe rasistul, sexistul şi clovnul (n.r. – clovn cu emoticon) de Ion Ţiriac”, a scris Ohanian.

Relațiile tensionate dintre cele două tabere au pornit încă din anul 2016. Serena Williams a refuzat atunci participarea la turneul de la Madrid, condus de Ion Țiriac. Acest lucru la indignat pe român, mai ales că americanca a ales să participe la Roland Garros și Roma în sezonul de zgură. Decizia Serenei față de turneul pe care l-a condus l-au făcut pe Ion Țiriac să critice tenisul feminin și în special pe Serena Williams. Acesta a declarat:

“La vârsta asta (36, dar de fapt are 39 de ani) şi la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de uşor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzaţională. Dacă ar avea puţină decenţă, s-ar retrage. Din toate punctele de vedere”, a declarat românul.

Fiul lui Ion Tiriac
Fiul lui Ion Tiriac

Cum a reacționat familia Țiriac

Fiul lui Ion Țiriac i-a dat replica lui Alexis Ohanian, soțul Serenei Williams. Acesta a postat o scrisoare pe Twitter prin care o felicită pe Serena pentru victoria meritată în fața Simonei Halep și îi transmite că ar fi o adevărată rușine să-i pericliteze imaginea unei legende. Iată ce a postat Alexandru Ion Țiriac.

„Către soțul doamnei Williams,

Am citit mesajul postat de dumnevoastră pe twitter, cu un mix de neîncredere și dezgust. Numele Țiriac are o tradiție de 70 de ani în lumea sportului și Gentleman-ul la care faceți dumnevoastră referire a scris câteva capitole importante în cartea tenisului mondial, în ultimele decenii. Acest om bun, fost jucător, antrenor, manager sau organizator de turnee, căruia dumnevoastră îi aruncați cuvinte grele, a fost unul dintre cei mai puternici avocați ai acestui sport și încă este, la vârsta de 82 de ani.

Respectul pe care noi i-l purtăm doamnei Williams este unul imens. Așa și trebuie să fie. Ea va rămâne în istorie drept una dintre cele 20-25 de persoane care au contribuit la dezvoltarea acestui sport. Are o personalitate care deschide uși pentru generațiile mai tinere de atleți, din toate sporturile. Din toate aceste motive, noi îi suntem recunoscători.

Domnule Williams, singurul motiv pentru care voi răspunde mesajului dumnevoastră total deplasat este acela că vorbele sunt ușor interpretate în ziua de azi, prin intermediul multitudinii de platforme existente. Discursul liber nu trebuie să fie greșit înlocuit cu defăimarea gratuită. În umila mea opinie, și voi folosi un citat foarte bine cunoscut „odată cu puterea vin și marile responsabilități”. Ca soț al doamnei Willims, dumnevoastră nu reprezentați numai propria opinie când vorbiți despre sport, ci și vocea unui simbol. Ar fi o adevărată rușine să periclitați imaginea unei legende, din cauza unor mesaje emoționale postate pe twitter.

Sper ca prin intermediul acestor câtorva propoziții să aduc o urmă de înțelepciune în viitoarele dumnevoastră declarații publice. Poate și ceva respect pentru un om independent, un adevărat iubitor și care a contribuit la ridicarea acestui sport. Felicitări Serenei, o victorie meritată. Să mergi tot înainte și să scrii istorie în cariera ta minunată!”, a scris fiul miliardarului.