Home » Life & Style » Cum îl cheamă, de fapt, pe Ion Țiriac în buletin. A vrut să-și schimbe numele, dar a renunțat

Cum îl cheamă, de fapt, pe Ion Țiriac în buletin. A vrut să-și schimbe numele, dar a renunțat

Manolică Anca / 07.01.2021, 10:06
Cum îl cheamă, de fapt, pe Ion Țiriac în buletin. A vrut să-și schimbe numele, dar a renunțat

Ion Ţiriac, fostul mare tenismen român, a dezvăluit o informație mai puțin cunoscută de toată lumea. Omul de afaceri are un alt prenume în acte. El a încercat, la un moment dat, să își schimbe prenumele, însă a renunțat din cauza a „prea multe hârțoage”. Iată cum îl cheamă, de fapt, pe Ion Țiriac în buletin.

Cum îl cheamă, de fapt, pe Ion Țiriac în buletin

Ion Țiriac (81 de ani) este un fost mare jucător profesionist de tenis român, jucător de hochei pe gheață, actualmente un influent om de afaceri în Germania și România, deținătorul licenței turneului de tenis „BCR Open Romania” din anul 1996.

Recent, în cadrul emisiuii „Rețeaua de Idoli” de pe TVR 1, acesta a afirmat că numele lui real, din buletin, este altul decât cel cu care este cunoscut în toată lumea. Astfel, magnatul a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt, pe el în buletin, și a spus că prenumele real nu este Ion, ci Ioan Țiriac. Numele acesta i-a fost dat de tatăl lui, pe care îl chema tot Ioan și care a ținut mult ca acesta să fie numit după el. Cunoscut de aproape toată lumea ca Ion Țiriac, omul de afaceri a spus că a avut o tentativă de a își schimba prenumele, dar a renunțat din cauza birocrației.

„În paşaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci m-a făcut şi pe mine Ioan. Am încercat la un moment dat să îmi schimb numele, să îmi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat. Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov”, a dezvăluit Ion Țiriac, atunci când a venit vorba despre cum îl cheamă, de fapt, pe el în buletin.

Se pare că numele acestui sfânt este foarte iubit în familia lui Țiriac, pentru că și acesta, la rândul lui, și-a numit primul fiu Ion și pe fiica lui Ioana.

În 1970, Ion Țiriac a câștigat împreună cu Ilie Năstase turneul de la Roland Garros
În 1970, Ion Țiriac a câștigat împreună cu Ilie Năstase turneul de la Roland Garros

Ion Țiriac este al treilea cel mai bogat om din România

Ion Ţiriac este al treilea cel mai bogat român, conform ultimului clasament realizat de Forbes România şi publicat pe 3 decembrie 2020. De altfel, suma este în creştere faţă de cifrele din august. Averea lui Ion Ţiriac este evaluată la aproximativ 6 miliarde de lei (1,23 miliarde de euro), ceea ce îl situează pe ultima treaptă a podiumului celor mai bogaţi români.

Pe locul al doilea se află afacerile lui Dragoş şi Adrian Pavăl, frații care au pus bazele renumitei companii Dedeman, unul dintre sponsorii Simonei Halep. Afacerile celor doi s-ar ridica la o valoare de 7,5 miliarde de lei, adică în jur de 1,54 miliarde de euro.

Iar pe primul loc, conform aceluiași clasament Forbes, este Daniel Dines, cel care s-a aflat în aceeaşi poziţie şi anul trecut. Cel mai bogat român are afaceri în domeniul IT, averea sa de pe urma companiei UiPath ajungând la 7,7 miliarde de lei, adică în jur de 1,58 miliarde de euro.