Home » Știri » Știri economice » Top 3 cei mai bogați oameni ai lumii. Câți bani au câștigat în timpul pandemiei și la ce averi au ajuns

Top 3 cei mai bogați oameni ai lumii. Câți bani au câștigat în timpul pandemiei și la ce averi au ajuns

Manolică Anca / 04.01.2021, 17:18
Top 3 cei mai bogați oameni ai lumii. Câți bani au câștigat în timpul pandemiei și la ce averi au ajuns

Bogații lumii au început anul 2021 și mai bogați. Pandemia de coronavirus care a afectat întreaga planetă pare că lor le-a adus numai beneficii din punct de vedere financiar și profesional. Iată care sunt top 3 cei mai bogați oameni ai lumii și câți bani au câștigat pe timpul pandemiei. Sumele sunt colosale.

Top 3 cei mai bogați oameni ai lumii

Dacă în perioada pandemiei am auzit tot mai mulți oameni care au rămas fără un loc de muncă, care au fost dați în șomaj, care au fost nevoiți să accepte tăieri de salarii doar pentru a-și putea păstra jobul, ei bine, se pare că pentru mai marii lumii, pandemia a reprezentat un salt uriaș în ceea ce privește sumele câștigate. Bogații lumii sunt, după aproape un an de pandemie, și mai bogați, semn că pandemia nu le-a afectat deloc buzunarele.

Potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index, Jeff Bezos, CEO al Amazon, a devenit şi cel mai bogat om din lume. Pe locul doi se situează Elon Musk, fondatorul Tesla. Ei nu au simţit deloc pandemia din punct de vedere financiar. Ba din contră, la un calcul rapid, cei doi granzi ai lumii au câștigat adunat, în ultimul an, nu mai puțin de 217 miliarde de dolari.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]
Jeff Bezos, CEO Amazon
Jeff Bezos, CEO Amazon

Jeff Bezos a câștigat 76,9 miliarde de dolari, având o avere estimată, pe 1 ianuarie 2021, de 189,7 miliarde de dolari. La finele lui 2019, Amazon valora peste 280 de miliarde de dolari, adică cât tot PIB-ul României! Pe lângă Amazon, Bezos mai deține publicația The Washington Post și compania aerospațială Blue Origin, care dezvoltă rachete pentru uz comercial.

„Am construit în peste 20 de ani 840 miliarde de dolari, avere pentru alţi oameni. Cred puternic în capacitatea capitalismului şi a pieţelor libere de a rezolva multe din problemele lumii.” a declarat Jeff Bezos, CEO Amazon.

În același timp, Elon Musk a câştigat 139,7 miliarde de dolari, ajungând la o avere de 155,6 miliarde de dolari. Miliardarul este cunoscut pentru două lucruri: faptul că încearcă să revoluționeze transportul pe planetă, cu ajutorul companiei sale Tesla, și transportul în spațiu, prin compania SpaceX. În 2020, acţiunile Tesla au crescut de opt ori, valorând 46 de miliarde de dolari.

Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX
Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX

Fondatorul Zoom a dat lovitura în pademie

Dacă Mark Zuckerberg a creat rețeaua de socializare Facebook pentru a fi popular printre studenţii de la Harvard, Eric Yuan a creat Zoom, din dor pentru iubita sa. Studiind la distanţă unul de altul şi, îndrăgostiți fiind, el își dorea să o vadă cât mai des. Așa că a creat Zoom. Iar pandemia din 2020 i-a adus o creștere impresionantă a averii. Pentru că toate întâlnirile și cursurile au fost mutate în mediul online, asta nu i-a adus decât multiple beneficii financiare fondatorului. Conturile sale numără nu mai puțin de 20 de miliarde de dolari.

„Criza pandemică a schimbat complet aproape tot. O mulţime de utilizatori noi din întreaga lume. Este folosit de şcoli pentru cursuri, pentru orele de dans, folosit la Emmy Award, la show-uri (Saturday Night Live).”, a declarat Eric Yuan, fondatorul platformei Zoom.

Eric Yuan, fondatorul Zoom
Eric Yuan, fondatorul Zoom

Conturile celor mai bogaţi 500 de oameni din lume au crescut în pandemie cu 1,8 trilioane de dolari. Însumată, averea lor a ajuns, astfel, la 7,6 trilioane de dolari.