Home » Politică » 8 detalii surprinzătoare despre Joe Biden. Ce avere are noul președinte SUA și cu ce se ocupă soția lui

8 detalii surprinzătoare despre Joe Biden. Ce avere are noul președinte SUA și cu ce se ocupă soția lui

Bucur Ioana / 09.11.2020, 10:25
8 detalii surprinzătoare despre Joe Biden. Ce avere are noul președinte SUA și cu ce se ocupă soția lui

Alegerile prezidențiale SUA 2020 și-au desemnat câștigătorul. Joe Biden a marcat deja mai multe recorduri în istoria Statelor Unite ale Americii. Este cel mai votat președinte, cel mai bătrân și primul care numește o femeie de culoare în funcția de vicepreședinte. Însă viața noului președinte SUA ascunde evenimente cutremurătoare. Opt detalii surpinzătoare despre Joe Biden. Cum l-a salvat actuala sa soție și ce planuri are Prima Doamnă a Americii pentru Casa Albă.

Ce avere are noul președinte SUA, după o viață în slujba americanilor? Detalii surprinzătoare despre Joe Biden

În ianuarie 2021, Joe Biden va deveni, oficial, noul președinte al Statelor Unite ale Americii. Din momentul în care a fost ales, a stabilit câteva recorduri în istoria politică a țării, fiind cel mai votat președinte, cel mai bătrân, 77 de ani, și primul care va numi o femeie de culoare în funcția de vicepreședinte. Când vine vorba despre avere însă, Donald Trump rămâne deținătorul titlul de cel mai bogat președinte al Statelor Unite ale Americii. Cei patru ani de mandat i-au adus pierderi financiare uriașe lui Donald Trump. Totuși, chiar și cu două miliarde de dolari mai puțin în conturi, rămâne cel mai bogat președinte din istoria țării. La începutul anului 2020, revista Forbes estimase averea lui Donald Trump la aproximativ 2,5 miliarde de dolari. Nici Joe Biden nu stă prea rău la capitolul bani. Dacă vă întrebați ce avere are noul președinte SUA, Joe Biden ar valora, potrivit estimărilor, în jur de nouă milioane de dolari.

Joe Biden și-a pierdut soția și fetița, de doar un an, într-un accident cumplit

La doar 30 de ani, Joe Biden era deja căsătorit, tată a trei copii și era ales senator de Delaware, al șaselea cel mai tânăr din istoria Statelor Unite ale Americii. La doar o lună după cea mai mare victorie din cariera sa, destinul i-a dat o lovitură cumplită.

„Soția senatorului proaspăt ales Joe Biden și fiica lor au murit, iar cei doi fii ai lor au fost grav răniți după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un camion în această intersecție din Delaware” – anunțau televiziunile americane în decembrie 1972.

Joe Biden, discurs la Baza Militara 90, in Otopeni, marti, 20 mai 2014. Foto: George Calin / Inquam Photos
Joe Biden, discurs la Baza Militară 90, în Otopeni, 20 mai 2014. Foto: George Calin / Inquam Photos

Ceilalți doi copii ai lui Joe Biden, Beau și Hunter, supraviețuiseră, însă erau grav răniți. Doborât de durere, Joe Biden a fost la un pas să renunțe la scaunul de senator. Momentul în care a depus jurământul a fost unul dintre cele mai emoționante din istoria Statelor Unite ale Americii. Joe Biden a jurat credință țării sale lângă patul de spital al fiului său, Beau, care încă se lupta să își revină după accidentul în care muriseră mama și sora lui. Următorii ai au fost dedicați cu totul băieților săi. Joe Biden făcea zilnic naveta de la casa sa din Delaware la Washington, doar pentru ca seara să doarmă în aceeași casă cu băieții săi.

Prima Doamnă a Americii l-a salvat : „Când a apărut Joe la mine la ușă…”

Câțiva ani mai târziu, fratele lui Joe Biden i-o prezintă pe Jill, o fostă colegă de facultate, abia divorțată.

„Eram o femeie în toată firea, iar tipii cu care mergeam la întâlniri purtau în general jeanși, tricouri și saboti. Când a apărut Joe la mine la ușă, îmbrăcat într-o haina sport și mocasini, mi-am zis că asta n-o să meargă nici într-un milion de ani. Era cu nouă ani mai mare decât mine”, a povestit Jill pentru revista Vogue.

După doi ani de relație, Joe Biden o cere în căsătorie, însă îi mărturisește că nu știe dacă va mai putea iubi pe cineva la fel ca pe Neilia. În 1981 li s-a născut o fiică, iar Jill i-a fost alături toată viața.

„Cine poate să iubească așa profund o dată, o poate face și a doua oară”, i-ar fi răspuns ea. „Atunci am realizat exact ce a făcut dragostea lui Jill pentru mine: mi-a permis să fiu eu însămi din nou”, scria Joe Biden în cartea de memorii „Promises to Keep” pe care a scris-o în 2007.

Moartea lui Beau, în 2015, o lovitură devastatoare pentru Joe Biden

Tragedia a lovit din nou în familia lui Joe Biden. În 2015, un cancer cerebral i-l fură pe Beau la doar 46 de ani. Era cel care trebuia să îi calce pe urme, o versiune îmbunătățită a tatălui său, cu un viitor strălucit în față.

„Beau era considerat, așa cum a spus și Barack, cum a spus președintele în mesajul de la înmormântare, Beau era Joe 2.0”, declara în 2018, într-un interviu, Joe Biden.

Jill și Joe Biden, coboara impreuna din Avionul Air Force Two dupa ce a aterizat pe aeroportul Henri Coandă, in Otopeni, 20 Mai 2014. Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos
Jill și Joe Biden coboară împreună din Avionul Air Force Two după ce a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, în Otopeni, 20 Mai 2014. Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Ce va face soția lui Joe Biden, după ce a devenit Prima Doamnă a Americii

Și soția lui Joe Biden va marca o premieră după ce va deveni Prima Doamnă a Americii. Jill Biden, care are un doctorat în educație, nu are de gând să renunțe la postul de profesoară și va continua să predea, făcând naveta de la Casa Albă la un colegiu public din apropiere de Washington. Ea va continua să predea limba engleză la North Virginia Community College, acolo unde este deja de zece ani profesoară.

Informația a fost confirmată a doua zi după anunțul victoriei lui Joe Biden, de Michael LaRosa, purtător de cuvânt al viitoarei Prime Doamne.

„Dr. Biden se concentrează pe formarea echipei sale și pe dezvoltarea priorităților ei în ceea ce privește educația, familiile militarilor și veteranilor și lupta împotriva cancerului”, a spus LaRosa.

Potrivit The New York Times, soția lui Joe Biden, în vârstă de 69 de ani, va fi întâia Primă Doamnă care va face naveta de la Casa Albă la serviciu. Jill Biden a continuat să predea și în timpul mandatului de vicepreședinte al soțului ei în administrația Obama. Și atunci, o premieră, nicio altă soție de vicepreședinte nemaiavând și o slujbă plătită.

De fapt, aceasta este și dorința viitoarei Prime Doamne: să nu fie cunoscută doar ca fiind soție de președinte, ci și ca educator, o profesie pentru care și-a dedicat întreaga viață. Despre acest lucru a vorbit și Joe Biden, în primul său discurs în calitate de președinte ales:

„Pentru educatorii din America, aceasta este o zi mare: veți avea pe cineva dintre dintre voi chiar în Casa Albă”, a spus Joe Biden.