Home » Politică » Alegeri prezidențiale SUA 2020. Cum și-a construit Donald Trump, cel mai bogat președinte din istoria Statelor Unite ale Americii, averea

Alegeri prezidențiale SUA 2020. Cum și-a construit Donald Trump, cel mai bogat președinte din istoria Statelor Unite ale Americii, averea

Bucur Ioana / 03.11.2020, 12:49

Americanii trăiesc ziua ce va hotărî viitorul țării în următorii ani. Alegerile prezidențiale SUA 2020 sunt o miză uriașă pentru candidatul democrat Joe Biden, dar și pentru Donald Trump, cel mai bogat președinte din istoria Statelor Unite ale Americii. Cum a reușit să își construiască averea impresionantă?

Alegeri prezidențiale SUA 2020. Donald Trump, cel mai bogat președinte al Statelor Unite ale Americii, a pierdut aproape două miliarde de dolari în timpul celor patru ani de mandate

Cei patru ani petrecuți ca președinte al Statelor Unite ale Americii i-au adus pierderi financiare uriașe lui Donald Trump. Totuși, chiar și cu două miliarde de dolari mai puțin în conturi, rămâne cel mai bogat președinte din istoria țării. La începutul anului 2020, revista Forbes estimase averea lui Donald Trump la aproximativ 2,5 miliarde de dolari.

Donald Trump, candidatul republican la alegeri prezidențiale SUA 2020, s-a născut într-una dintre cele mai bogate și controversate familii din Statele Unite ale Americii. Venit pe lume pe 14 iunie 1946, Donald era al patrulea dintre cei cinci copii ai lui Fred Trump. Averea familiei a fost făcută de bunicul său, Frederick Trump, care s-a îmbogățit în perioada goanei după aur din America deținând restaurante și hoteluri în orașe prospere și pensiuni, ca cele din zona orașului Seattle, Statele Unite, și regiunea Klondike, Canada. Bunicul lui Donald Trump a murit subit, fiind printre primele victime ale pandemiei de gripă spaniolă. Toate afacerile sale au fost preluate de soția sa, Elizabeth, și fiul lor, Fred Trump. Tatăl lui Donald Trump a devenit, în câțiva ani, un adevărat magnat imobiliar în New York, acumulând o avere uriașă, moștenită de Donald Trump.

Elizabeth și Friedrich Trump, bunicii lui Donald Trump
Elizabeth și Friedrich Trump, bunicii lui Donald Trump

Prima mare afacere a lui Donald Trump, candidat republican la alegeri prezidențiale SUA 2020

Înainte de a absolvi Universitatea din Pennsylvania, Donald Trump și-a început cariera imobiliară la compania „Elizabeth Trump and Son”, ce aparținea tatălui său și a cărei activitate era concentrate pe dezvoltarea imobilelor locative penru clasa de mijloc din Brooklyn, Queens și Staten Island. După ce a preluat conducerea organizației, în 1971, a redenumit-o „The Trump Organization”.

Prima mare investiție a lui Donald Trump a venit în 1978, odată cu transformarea vechiului hotel Commodore într-un nou hotel Grand Hyatt. În același an, Donald Trump a încheiat negocierile pentru ridicarea Trump Tower, un zgârie-nori cu cinci etaje și o înălțime de 202 metri, în cartierul de lux Midtown din Manhattan. Clădirea a devenit unul dintre punctele de atracție din New York, fiind, pe lângă reședința oficială a familiei Trump și sediul Organizației Trump, și locul în care s-a filmat reality-show-ul „The Apprentice” (n.r. – Ucenicul) de la NBC, incluzând un platou de filmare complet funcțional.

De-a lungul anilor, Donald Trump a deschis hoteluri și cazinouri în întreaga lume, a organizat concursurile de frumusețe Miss America, în perioada 1996-2015, și a avut numeroase apariții scurte în seriale și filme, precum „Singur Acasă 2”.

Donald Trump a moștenit o avere uriașă de la tatăl său
Donald Trump a moștenit o avere uriașă de la tatăl său

Top 5 cei mai bogați președinți ai Statelor Unite ale Americii 

Surprinzător sau nu, Donald Trump nu este singurul președinte miliardar al Statelor Unite ale Americii. În momentul în care a fost ales, John F. Kennedy avea o avere de un miliard de dolari. Doar că, în timp ce banii familiei Trump au fost câștigați prin afaceri imobiliare, Kennedy își umpluse conturile în urma afecerilor din domeniul bancar, prin investiții la bursă și vânzarea, mai mult sau mai puțin legală, de alcool. Topul celor mai bogați președinți ai Statelor Unite ale Americii continuă cu George Washington, Thomas Jefferson și Theodore Roosevelt.

Ce averi au avut cei mai bogați președinți SUA:

  1. Donald Trump– 2.5 miliarde de dolari
  2. John F. Kennedy – 1 miliard de dolari
  3. George Washington– 525 de milioane de dolari
  4. Thomas Jefferson– 212 de milioane de dolari
  5. Theodore Roosevelt– 125 de milioane de dolari