Home » Utile » Ce este fișa de feedback semestrial și cum se completează. Documentul a fost publicat de Ministerul Educației

Ce este fișa de feedback semestrial și cum se completează. Documentul a fost publicat de Ministerul Educației

Alexandru Cazacu / 02.06.2021, 14:44
Ce este fișa de feedback semestrial și cum se completează. Documentul a fost publicat de Ministerul Educației

Miercuri, Ministerul Educației a publicat documentul care va fi completat semestrial, prin care elevii își vor evalua profesorii.  Află mai departe ce este fișa de feedback semestrial și cum se completează aceasta.

Ce este fișa de feedback semestrial și cum se completează

Prin această fișă de feedback semestrial publicată de Ministerul Educației, elevii vor putea să noteze pe o scală de la 1 la 5 cât sunt de acord cu unele afirmații în ceea ce privește activitatea dascălilor. Potrivit unei postări pe Facebook a Ministerul Educației, ”Elevilor li se dă șansa să reflecteze în mod regulat asupra modului în care școală îi ajuta să se dezvolte, să crească”.

”Încrederea este o valoare esențială, care definește respectul reciproc și interdependența între toți actorii implicați în educație, în special între elev și profesor. Între părți trebuie să existe relații constructive îndreptate spre atingerea misiunii școlii, aceea de a-i pregăti pe copii și tineri pentru o viață independentă, de modelare a lor în adulți responsabili.

Ministerul Educației a definitivat Metodologia prin care profesorilor li se dă posibilitatea de a consulta, în mod sistematic și constructiv, elevii, cu privire la modul în care aceștia percep beneficiile educației. Este foarte important ca elevii să fie parte a tuturor aspectelor învățării, iar oferirea de feedback constructiv este o abilitate care sprijină adultul independent în organizarea relațiilor de familie, de muncă sau sociale.”, a fost mesajul publicat de Ministerul Educației.

Cum se completează formularul

Documentul publicat pe pagina de Facebook de către Ministerul Educației conține două câmpuri cu spații, în care elevul trebuie să treacă numele disciplinei și a cadrului didactic care o predă. În continuare, elevul este întrebat în ce măsură este de acord cu următoarele 16 afirmații despre activitatea la clasă, pe care trebuie să le încadreze pe o scală de la 1 la 5, ”1 înseamnă în foarte mică măsură, iar 5 înseamnă în foarte mare măsură.” Afirmațiile din fișa de feedback semestrial sunt următoarele:

  1. Profesorul explică clar materia
  2. Profesorul îmi explică modul în care să învăț mai eficient
  3. Sarcinile de lucru la clasă sunt interesante
  4. Profesorul încurajează participarea tuturor elevilor în cadrul orelor
  5. Profesorul încurajează cooperarea între elevi
  6. Mă simt motivați să particip la această disciplină
  7. Profesorul folosește tehnologia digitală
  8. Profesorul explică modul în care este evaluat și criteriile de evaluare
  9. Profesorul încurajează competitivitatea între elevi
  10. Elevii sunt încurajați să-și exprime ideile și opiniile
  11. Atmosfera este plăcută în cadrul orelor
  12. Mă simt în siguranță și confortabil la această oră
  13. Profesorul ia în considerare și respectă statutul elevului
  14. Ritmul de parcurgerea materiei este potrivit pentru mine
  15. Profesorul este interesat de starea mea de bine
  16. Fac efort mare acasă pentru rezultate bune la această disciplină.
Ce este fișa de feedback semestrial
Ce este fișa de feedback semestrial

De asemenea, în formular se mai regăsesc și două câmpuri unde elevii pot răspunde deschis. În primul câmp, elevul poate scrie despre cum ar vrea el să se desfășoare această disciplină, iar în al doilea, acesta poate trimite un mesaj profesorului, după semestrul care tocmai a luat sfârșit.