Home » Când, unde, cum » Cum alegi un cuptor cu microunde. La ce caracteristici trebuie să fii atent

Cum alegi un cuptor cu microunde. La ce caracteristici trebuie să fii atent

Cojocaru Cristian / 22.03.2022, 17:53
Cum alegi un cuptor cu microunde. La ce caracteristici trebuie să fii atent

Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai indispensabile electrocasnice în epoca vitezei. Datorită acestuia, murdărim mai puține vase și totodată mâncarea poate fi mult mai rapid încălzită, putând beneficia chiar și de semipreparate. Totuși, cum alegi un cuptor cu microunde și la ce caracteristici trebuie să fii atent.

Caracteristicile care contează atunci când alegi un cuptor cu microunde

Înainte de a alege acest produs electrocasnic trebuie să iei în considerare anumite detalii tehnice precum și branduri și nu numai. Eficiența acestuia, tipul de gătit pe care îl utilizezi, dar și alte criterii contează atunci când faci „triajul”. Iată câteva aspecte de care să ții cont când îți alegi cuptorul cu microunde.

Tipul de cuptor cu microunde

În primul rând, trebuie să știi că pe piață există două tipuri de cuptoare cu microunde:

  • cuptor cu microunde standard – este vorba despre cel clasic care poate fi găsit în absolut orice magazin de profil. Avantajele acestuia constau în faptul că este ieftin și totodată poate fi depozitat oriunde. În ceea ce privește dezavantajul, culorile disponibile nu sunt tocmai multe și sunt șanse să nu găsești unul potrivit designului bucătăriei tale;
  • cuptor cu microune încorporabil –  acesta este cel care poate fi încadrat în mobilierul bucătăriei. Avantajul acestuia constă în faptul că poate fi mascat perfect fără a putea fi sesizat.

Caracteristicile tehnice care contează

În ceea ce privește caracteristicile tehnice, trebuie să fii atent la următoarele lucruri atunci când îți achiziționezi un cuptor cu microunde:

  • puterea pe care o dezvoltă aparatul electrocasnic;
  • capacitatea acestuia;
  • funcțiile de care dispune cuptorul cu microunde dintre care amintim grill, dezghețare, panoul de comandă, programare, gătit cu aburi, ș.a.

Atunci când vine vorba despre putere, trebuie să știi că pe piață poți găsi cuptoare care dezvoltă de la 600 W până la 1.500W. Cu toate că nu contează foarte mult diferența dintre 1.000W și 1.200W spre exemplu, cu siguranță mai multe trepte la care să funcționeze un cuptor cu microunde își vor fi utile, mai ales având în vedere prețul curentului electric în prezent.

alegi cuptor microunde
Inainte de a alege cuptorul cu microunde, trebuie sa ai in vedere anumiti factori

Cu toate că pentru multe persoane nu contează atât de mult capacitatea cuptorului cu microunde pentru că de cele mai multe ori este folosit pentru cantități mici, sunt persoane care au nevoie de o capacitate mai mare. Desigur, acest lucru diferă în funcție de ce anume dorești să găsești. Pe piață poți găsi modele de la 17 litri până la 30 de litri.

Un alt lucru important este reprezentat de programele speciale. Cu cât acestea sunt mai multe, cu atât cuptorul va fi capabil să pregătească mai multe tipuri de mâncare în mai multe moduri, dintre care amintim:

  • programele de încălzire rapidă;
  • autocurățare – eliminarea grăsimii și murdăriei;
  • sistem triplu de distribuție al undelor;
  • siguranța pentru copii, mai ales pentru familiile cu copii mici pentru a nu putea pune aparatul în funcțiune atunci când nu sunt supravegheați.

Brandul este o alegere personală

Brandul poate reprezenta și el un factor în a-ți alege noul cuptor cu microunde. Cu toate că există nenumărate branduri în prezent pe piață, iată cele cinci branduri la care să te uiți prima dată, având în vedere raportul calitate-preț:

  • Samsung;
  • Sharp;
  • Electrolux;
  • Whirlpool;
  • Gorenje.