Home » Utile » De ce bateria telefonului se descarcă mult prea repede. Principale cauze

De ce bateria telefonului se descarcă mult prea repede. Principale cauze

Alexandru Cazacu / 22.06.2022, 08:28
De ce bateria telefonului se descarcă mult prea repede. Principale cauze

Nimic nu poate fi mai frustrant decât să te afli în mijlocul unei discuții importante și să ți se închidă telefonul. Dar de ce se descarcă prea repede bateria telefonului? Mai mulți utilizatori de smartphone-uri au sesizat această problemă. Haideți să vedem care sunt principalele cauze, potrivit specialiștilor în domeniu.

De ce se descarcă mult prea rapid bateria telefonului

Descărcarea bruscă a telefonului poate fi extrem de frustrantă, mai ales atunci când nu avem un încărcător la dispoziție. Dar de ce bateria telefonului se descarcă atât de repede? Ceea ce s-ar putea să nu știți este că există mai multe aplicații care pot consuma bateria fără să vă dați seama, iar preluarea controlului asupra acestora vă poate menține bateria plină pentru mai mult timp.

În ultima perioadă, amenințările la securitatea telefoanelor cu sistem de operare Android au devenit din ce în ce mai intense, spun specialiștii. De exemplu, în perioada martie-mai, Google Play a interzis câteva zeci de aplicații, după ce s-a aflat că dezvoltatorii acestora le-au proiectat cu scopul de a colecta și transmite informațiile utilizatorilor fără ca aceștia să știe.

Deși poți fi tentat să descarci astfel de aplicații, trebuie să fii foarte atent, pentru că ele pot afecta buna funcționare a telefonului tău. Astfel, atunci când descarci o aplicație de acest tip, ea ar putea rula în background, iar bateria telefonului se descarcă mai repede, avertizându-ne din acest punct de vedere.

De ce se descarcă prea repede bateria telefonului – Luminozitate prea mare

O altă cauză a descărcării rapide poate fi luminozitatea prea mare a ecranului. Poate părea convenabil să ai luminozitatea la maxim, mai ales când ești afară, dar acest lucru are un efect uriaș asupra bateriei. În plus, dacă telefonul tău are luminozitatea maximă în timp ce folosești modul de lumină, îți consumă și mai mult bateria. Așadar, acolo unde este posibil, păstrează luminozitatea ecranului la un nivel minim pentru a economisi energia bateriei.

De ce se descarcă prea repede bateria telefonului
De ce bateria telefonului se descarcă mult prea repede

Reclame și notificații constante

Când instalezi o nouă aplicație pe telefon, sunt șanse ca setările de notificare ale acesteia să fie activate automat. Totuși, nu trebuie neapărat să primești notificări de la fiecare aplicație pe care o instalezi, deoarece acest lucru poate avea un efect dăunător asupra duratei de viață a bateriei telefonului tău. Așadar, poți dezactiva unele notificări pentru ca bateria să te țină mai mult.

Aplicațiile de urmărire a locației pot duce la o descărcare mai rapidă a bateriei

Există foarte multe aplicații care îți pot urmări locația. Deși s-ar putea să ai impresia că aceste aplicații îți urmăresc locația doar atunci când le utilizezi direct, acest lucru nu este în totalitate corect. Această monitorizare constantă a locației necesită energie și poate afecta durata de viață a bateriei telefonului.

O baterie veche se descarcă mai repede

Câteodată, nu o aplicație sau o setare îți poate afecta durata de viață a bateriei telefonului, ci chiar bateria în sine este problema. Cu timpul, bateria nu va mai fi la fel de bună ca odinioară. După aproximativ doi sau trei ani (în funcție de model), bateria telefonului nu va mai putea atinge capacitatea maximă inițială, iar asta poate duce la o descărcare mai rapidă.