Home » Utile » De ce să nu arunci cojile de avocado. 3 moduri nebănuite în care le poți utiliza

De ce să nu arunci cojile de avocado. 3 moduri nebănuite în care le poți utiliza

Manolică Anca / 26.05.2022, 10:06
De ce să nu arunci cojile de avocado. 3 moduri nebănuite în care le poți utiliza

Avocado ar putea fi descris drept un aliment ideal. Este delicios, versatil, super nutritiv și ne oferă acea porție de grăsime care ne place atât de mult, dar o grăsime care este sănătoasă. Dar, pe lângă pulpă, atât coaja cât și sâmburele au proprietăți incredibile, motiv pentru care astăzi îți vom dezvălui trei utilizări ale cojii de avocado pentru sănătatea și grădina ta. Nu le vei mai arunca de acum!

Avocado, un superaliment

Avocado a fost peste tot în ultimele decenii. De la guacamole la pâinea prăjită cu avocado sau salate, acest aliment este extrem de popular. Din punct de vedere tehnic, este un fruct de pădure, cultivat în climatele calde și consumat de oameni de milenii. Este originar din America Centrală, dar astăzi a ajuns să fie crescut în toată lumea – din Israel până în Filipine, din Noua Zeelandă până în SUA.

Avocado este considerat un superaliment, deoarece conține numeroase vitamine. De asemenea, are „grăsimi bune”, unele proteine și antioxidanți. Vitaminele A și E, ambele găsite în avocado, ajută la menținerea pielii hrănite și hidratate și pot ajuta la menținerea celulelor sănătoase și tinere.

Atunci când adăugăm avocado în dieta noastră, putem întârzia procesul natural de îmbătrânire a celulelor. Consumul sau folosirea lui ca mască de față prin amestecarea cu miere, iaurt sau fulgi de ovăz poate da pielii tale o strălucire aparte.

Cum poți folosi coaja de avocado
Cum poți folosi coaja de avocado

3 moduri în care poți utiliza cojile de avocado

Coaja de avocado are mai multe beneficii decât crezi, așa că, înainte de a o mai arunca, trebuie să știi ce întrebuințări îi poți da și cum o poți valorifica la maximum. Iată câteva idei:

Pentru înfrumusețare

Ca balsam de buze: Pasează coaja de avocado cu puțină nucă de cocos și ulei de shea pentru a obține un balsam de buze super hidratant. Dacă buzele tale urăsc frigul și se usucă foarte mult, acest truc te va salva!

Împotriva vergeturilor: Se pasează cojile de avocado cu suc de lămâie, miere și pulpă de avocado, se aplică pe piele, se masează și se clătește. Poți folosi acest remediu și împotriva altor imperfecțiuni ale pielii, dar aplică-l doar noaptea, din cauza sucului de lămâie.

Pentru sănătate

Împotriva păduchilor: Evită să mai folosești șampoane chimice și fă-ți propriul remediu împotriva acestora. Fierbe 5 sâmburi de avocado cu 6 coji și două crenguțe de roiniță în ¼ de apă, aplică pe scalp și acoperă cu o pungă de plastic timp de 30 de minute. Vei ucide orice urmă de aceste insecte!

În ceai: Curăță bine cojile, fierbe-le într-un litru de apă și bea-l pe stomacul gol pentru a elimina viermii intestinali, a controla diareea și a preveni constipația.

Pentru grădină

Poți îngropa cojile de avocado fie în răsaduri pentru a le încuraja să germineze, fie în plantele pe care le-ai plantat pentru a le oferi nutrienții de care au nevoie pentru a ca grădina ta să se dezvolte mai rapid.