Home » Utile » Te crezi bun la matematică? Mută un singur băț de chibrit pentru ca ecuația din imagine să fie corectă! Atenție: Există două variante de răspuns

Te crezi bun la matematică? Mută un singur băț de chibrit pentru ca ecuația din imagine să fie corectă! Atenție: Există două variante de răspuns

Redactia Știri / 30.05.2024, 14:48

În ultimul timp, pe internet circulă tot mai multe imagini cu iluzii optice sau teste de inteligență, care ne pun la încercare creierul și puterea de reacție, după cum se spune pe rețelele de socializare.

Intitulate teste IQ, imaginile care se viralizează rapid îi pun în încurcătură pe internauți, însă există și persoane care reușesc să le rezolve foarte rapid.

Spre exemplu, acum vă arătăm o ecuație realizată cu ajutorul unor bețe de chibrit. Inițial, în poză scrie 1 + 8 = 7, însă dacă veți muta un singur băț de chibrit, problema va fi rezolvată corect.

Care este rezolvarea

Imediat după ce imaginea s-a viralizat în mediul online, rezultatul pe care multă lume l-a oferit a fost 1 – 8 = -7. Doar că acesta nu este singurul răspuns corect!

La o privire mai atentă asupra ecuației veți putea observa că un rezultat și mai simplu de obținut este 7 + 0 = 7!