Home » Utile » Trucul banal care îți ajută bradul să reziste pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. Ce e bine să faci înainte de a-l pune în suport

Trucul banal care îți ajută bradul să reziste pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. Ce e bine să faci înainte de a-l pune în suport

Cojocaru Cristian / 12.12.2021, 12:44
Trucul banal care îți ajută bradul să reziste pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. Ce e bine să faci înainte de a-l pune în suport

Unele persoane au ales deja să împodobească bradul însă, mai sunt și persoane care preferă să respecte tradiția, astfel că aceștia vor împodobi bradul de Crăciun în noaptea de Ajun. Alfă cu ajutorul cărui truc banal poți face bradul să reziste verde pe toată perioada sărbătorilor de iarnă, astfel că te vei putea bucura de verdeața acestuia un timp mai îndelungat.

Cum să faci să reziste bradul de Crăciun mai mult

Sărbătorile nu sunt la fel fără un brad de Crăciun. Dacă unele persoane aleg un astfel de copac artificial, în continuare sunt persoane care adoră mirosul de brad, în combinație cu cel de portocale, astfel că optează pentru unul natural. Dacă ai fost deja și ți-ai făcut o idee despre ”paznicul cadourilor”, ar trebui să știi totuși și ce trebuie să faci ca să îl păstrezi verde pentru o perioadă mai lungă.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vei merge să îl cumperi este să îl scuturi puțin și să observi dacă vor cădea acele, frunzele bradului. Astfel, îți vei da seama cât de proaspăt tăiat este. Dacă vor cădea puține, înseamnă ca a fost tăiat recent, iar dacă acele vor cădea din abundență, cel mai bine este să te orientezi către un altul. Ia în considerare acest lucru pentru a putea profita cât mai mult de verdeața acestuia.

Ai găsit bradul potrivit, ai ajuns acasă cu el și acum trebuie să îl pregătești de împodobire. Astfel, înainte de a de apuca de instalarea lui, asigură-te că dai o bucată de 1 – 2 cm grosime de la baza trunchiului. În acest fel te vei asigura că bradul va putea absorbi apa. Dacă până acum nu făceai acest lucru, află că bradul trebuie pus în apă, mai ales dacă nu vrei să îl împodobești imediat după ce l-ai achiziționat. Este cunoscut faptul că bradul poate absorbi aproximativ 2 – 3 litri de apă în primele 24 de ore de la tăiere.

să reziste bradul
Atunci cand alegi bradul scutura-l pentru a vedea cat de recent a fost taiat

Ce tip de instalație să folosești

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este suportul acestuia. Cel mai bine este să alegi unul în care poți pune și aproximativ 2 – 3 litri de apă, iar atunci când vei cumpăra un astfel de suport, asigură-te că acesta va fi potrivit dimensiunilor bradului. Unul dintre secretele pentru a păstra un brad verde pentru o perioadă mai îndelungată este să îi pui apă proaspătă în fiecare zi.

Apa nu numai că îl va ajuta să își mențină mirosul proaspăt, dar totodată va ajuta și ca acele să cadă mult mai târziu. Totuși, trebuie să fii atent la faptul că 2 – 3 cm din trunchiul bradului să fie acoperit tot timpul de apă. În acest fel, îți vei putea ajuta bradul să reziste un timp mai lung și să te bucuri de el.

Locul în care vei amplasa bradul trebuie să fie unul răcoros. Așadar, ai grijă să îl pui departe de sursele de căldură cum ar fi șemineele și caloriferele. Totodată, lumina soarelui trebuie să nu aibă contact direct cu acesta, iar dacă ești în imposibilitate, folosește-te de niște draperii pentru a proteja bradul.

Cu cât acesta va avea parte de apă în tot acest timp, cu atât el va rezista mai mult. Totodată, speciliaștii recomandă ca instalația pe care o pui în brad să aibă becuri de tip LED, pentru că acestea nu generează căldură. În afara faptului că vei proteja bradul mai mult, instalațiile de tip LED sunt și mai ieftine.