Home » Știri » Alegeri parlamentare: Traian Băsescu a votat pentru ”natalitate, educație și sănătate”

Alegeri parlamentare: Traian Băsescu a votat pentru ”natalitate, educație și sănătate”

Redactia Știri / 11.12.2016, 10:19
Alegeri parlamentare: Traian Băsescu a votat pentru ”natalitate, educație și sănătate”

Și fostul președinte Traian Băsescu și-a exprimat opțiunea de vot în cadrul acestui tur de alegeri parlamentare. Traian Băsescu a făcut declarații după ieșirea de la urne, unde a fost prezent alături de soția lui. 

În cadrul acestui tur de alegeri parlamentare, Liviu Dragnea, Gabriela Firea și Dacian Cioloș și-au exprimat opțiunea la vot. Și fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat la vot și a dat câteva declarații pentru presă.

La alegerile parlamentare din 2016, Traian Băsescu a votat pentru ”natalitate, educație  și sănătate”. „Am votat cu gândul la un Guvern care să genereze politici pe cele trei mari domenii: natalitate, educaţie şi sănătate. Am votat cu gândul la o majoritate care să nu încerce să pună sub control Justiţia şi cu gândul la o Justiţie care să înţeleagă că respectarea drepturilor este urgenţa zero pentru un drep de vot“, a spus Băsescu, după ce şi-a exercitat dreptul de vot. Întrebat dacă Elena Udrea poate să să intre în Parlament, Băsescu a răspuns: „De ce nu? Sunt convins că poate să intre“.

Traian Băsescu a votat, împreună cu soția sa, Mariana Băsescu, la liceul A D Xenopol din Capitală.

Înainte de a afla care sunt rezultatele la alegerile parlamentare 2016, merită menționat faptul că, într-un sondaj IRES, PSD ocupă o poziție fruntașă. Mai exact, PSD ar urma să înregistreze 44% din votul românilor, pe locul doi fiind PNL cu 27%. USR s-ar situa pe poziția a treia, dar ar urma să primească numai 7% din voturi.

Prezența la vot la alegerile parlamentare din 2016, până la ora 9.00, era de numai 2,55%, 465.000 de români exprimându-și dreptul de a vota. La ora 10.00, peste 900.000 de persoane își exprimaseră opțiunea de vot.

Dacă nu ați ieșit încă la vot, dar vă pregătiți să faceți acest lucru, avem acest articol în care vă spunem unde se votează și ce acte sunt necesare cu ocazia acestor alegeri parlamentare.