Home » Știri » Ce cred oamenii de știință că se va întâmpla cu Pământul peste 200 de milioane de ani. Ipoteză surprinzătoare

Ce cred oamenii de știință că se va întâmpla cu Pământul peste 200 de milioane de ani. Ipoteză surprinzătoare

Alexandru Cazacu / 12.02.2021, 17:32
Ce cred oamenii de știință că se va întâmpla cu Pământul peste 200 de milioane de ani. Ipoteză surprinzătoare

Este cunoscut faptul că planeta noastră nu a arătat niciodată la fel cum arată în zilele noastre, împărțită în șapte continente. Oamenii de știință susțin că Pământul nu va mai fi la fel. Asta datorită schimbărilor majore determinate de climă și evoluția naturală a planetei. Ce se va întâmpla cu pământul, veți afla în continuarea materialului.

Ce se va întâmpla cu Pământul peste 200 de milioane de ani

După cum vă spuneam planeta cum o știm noi nu va mai fi la fel. Cercetătorii cred că peste aproximativ 200 de milioane de ani pământul se va schimba și va avea doar un singur continent, cum a avut și urmă cu milioane de ani.

În cercetările lor, oamenii de știință au avut în vedere două scenarii. Primul scenariu prevede că peste aproximativ 200 de milioane de ani, toate continentele lumii vor migra spre emisfera nordică, iar Antarctica va fi singurul continent care va rămâne în emisfera sudică. Pe de altă parte, în al doilea scenariu se prevede că planeta noastră va fi formată dintr-un singur supercontinent, care ar urma să se întindă de la Ecuator, până în emisfera nordică și cea sudică.

Care sunt cauzele modificării Pământului

Cercetătorii au luat în calcul impactul pe care încălzirea globală îl are asupra planetei noastre, pe baza topografiei estimate. Astfel, ei au descoperit că în momentul în care continentele sunt împinse spre zona de nord, iar terenul devine preponderant muntos, temperaturile globale sunt mai scăzute decât în alte simulări. Unul dintre efectele acestei schimbări ar putea fi un îngheț pe toată suprafața Terrei, cum nu a mai fost niciodată. Acest lucru ar urma să dureze cel puțin 100 de milioane de ani.

Potrivit oamenilor de știință, aceste schimbări radicale vor avea efecte uluitoare în privința vieții pe Pământ, deoarece zonele joase tropicale și biodiversitatea lor nu vor mai exista. Pe de altă parte, ar putea să apară alte specii de plante și animale, care vor fi adaptate la noile condiții climatice, precum în epocile glaciare din trecut.

Ce cred oamenii de știință că se va întâmpla cu Pământul este 200 de milioane de ani
Ce cred oamenii de știință că se va întâmpla cu Pământul este 200 de milioane de ani

Ce continente au existat pe pământ în urmă cu milioane de ani

Cercetătorii susțin că înainte ca planeta noastră să arate așa, a existat supercontinentul Pangaea. Acesta cuprindea Africa, Europa, America de Nord și America de Sud. Înainte de Pangaea, În urmă cu aproximativ 900 de milioane de ani, pe pământ a existat un alt supercontinent numit Rodinia. Iar cu mult mai mult timp în urmă, în urmă cu 1.6 miliarde de ani Pământul avea tot un singur supercontinent, Nuna.

Potrivit specialiștilor, peste sute de milioane de ani, Pământul se va roti mai încet decât în ​​zilele noastre, lucru pe care modelul l-a luat în considerare.

Viteza de rotație a Pământului încetinește în timp. Dacă vă deplasați cu 250 de milioane de ani în viitor, durata zilei crește cu aproximativ 30 de minute, așa că punem acest lucru în model pentru a vedea dacă acest lucru a avut efect. În acest caz, vorbim despre 100 de milioane de ani, 150 de milioane de ani”, susține unul dintre specialiști.