Pământul este singura planetă pe care viața este posibilă. Și pare că este locuită chiar și în cele mai periculoase locuri ale sale. Chiar dacă mulți dintre noi preferăm confortul, există unii oameni care trăiesc „pe muchie de cuțit” în fiecare zi din viața lor. În articolul de mai jos, îți vom prezenta top 6 locuri cele mai periculoase de pe Pământ, pe care locuitorii de acolo le numesc „acasă”.
Kalapana, un oraș și o regiune din districtul Puna din insulele Hawaii, a fost odată un sat de pescari înfloritor. În anul 1986, în urma unei erupții vulcanice, lava a transformat acest loc într-un oraș-fantomă. Astăzi, câteva familii încă locuiesc în acest oraș sterp, în clădirile care au fost cruțate. Nu au apă și nici acces la electricitate. Deși accesul în oraș a fost întrerupt, există o pensiune, precum și corturi improvizate de gardieni care monitorizează traficul vizitatorilor.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Deși lava a distrus frumoasa plajă cu nisip negru din Kalapana, a fost creată una nouă. Există o cale scurtă care duce la ea. Dacă aveți de gând să explorați zona, aveți grijă și respectați semnele de avertizare. Terenul este încă instabil și poate să se prăbușească.
Amplasarea mănăstirilor din Meteora, pe stânci, garantează securitatea în caz de invazie. De-a lungul anilor, în aceste locuri au existat 22-24 de mănăstiri, multe dintre ele fiind în prezent în ruină. Doar șase, patru de călugărițe și două de călugări, mai există astăzi. Stâncile abrupte pe care sunt construite acestea limitează accesul turiștilor care suferă de rău de înălțime.
Da, ai văzut bine, ceva este în neregulă cu clădirile din imagine. Blocurile sunt înclinate într-un mod total nefiresc. Zona de coastă a orașului cuprinde 651 de blocuri-turn, dintre care aproximativ 90 sunt înclinate, deviația de la axa verticală variind de la câțiva centimetri la chiar câțiva metri.
Se pare că în anii ‘50 și ‘60, când au fost construite aceste blocuri de pe malul mării, constructorii au ales cea mai ieftină metodă, ignorând capitolul siguranță. Fundațiile adânci ar fi costat prea mult, așa că aceștia au decis să toarne fundații superficiale, de doar câțiva metri adâncime. Practic, aceste blocuri sunt așezate pe un pat moale de nisip și lut. Deși procesul este greu de observat cu ochiul liber, an de an clădirile se scufundă și se înclină tot mai mult
Situată la 4003 de metri deasupra nivelului mării, această cabană se află pe traseul de urcare către Matterhorn. În interiorul acesteia se găsesc 10 paturi și un radiotelefon și deservește ca loc de odihnă pentru cei care au nevoie să-și tragă sufletul sau să se adăpostească peste noapte. Nu se găsesc produse alimentare, deoarece aici oamenii se pot refugia acolo doar în cazuri extreme, de vreme rea.
Acest templu a fost construit în anul 491 de câțiva călugări, pe o stâncă, lângă muntele sacru Heng. Reunește altarele budiste, taoiste și confucianiste. Designul arhitectural dă senzația că templul pare să sfideze gravitația. Mănăstirea numără peste 40 de verande, săli, alei și turnuri în interiorul structurii sale, care urmeaza forma neregulată a peretelui stâncos. Din 1982, acest complex este protejat ca monument național al Chinei.
Castellfollit de la Roca este o localitate spaniolă din provincia Gerona. Lungimea sa este de aproximativ un kilometru, înălțimea stâncilor pe care sunt ridicate casele ajungând până la 50 de metri. Roca de bazalt s-a format ca urmare a unei eroziuni exercitată de cele două râuri asupra fluxurilor de lavă din erupţiile vulcanice, în urmă cu mii de ani. Când s-a întărit, lava a devenit bazalt, o rocă foarte dură, care ia diferite forme, în funcţie de răcire, de contracţie şi de distribuirea la care este supusă lava. Conform datelor, în localitate trăiesc aproximativ 1.048 de persoane.