Home » Știri » Orașe din Europa de vizitat primăvara – locuri care cunosc suprema strălucire în martie, aprilie și mai

Orașe din Europa de vizitat primăvara – locuri care cunosc suprema strălucire în martie, aprilie și mai

Violeta Badea / 19.01.2021, 15:24

Orașe din Europa de vizitat primăvara – locuri care cunosc suprema strălucire în martie, aprilie și mai. De aproape un an, pandemia COVID-19 este parte din viaţa noastră. Plecarea în vacanţă în timpul pandemiei nu este imposibilă, chiar dacă există încă multe restricţii de călătorie. Dacă îţi plănuieşti şi tu o vacanţă binemeritată pentru primăvara aceasta, ne-am gândit să venim în ajutorul tău cu câteva destinaţii de vis, locuri care au o frumuseţe aparte în acest anotimp care ne bate la uşă.

Orașe din Europa de vizitat primăvara

1. Praga, Cehia

Praga este orasul ideal pentru o vacanta in anotimpul primaverii
Praga este orasul ideal pentru o vacanta in anotimpul primaverii

Dacă te-ai gândit să pleci primăvara în Praga, nu ezita! Este o alegere perfectă şi nu o să ai nicio urmă de regret. Capitala Cehiei este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa. Construcţiile sunt impunătoare, în stil medieval şi frumuseţea lor îţi taie respiraţia pe loc. Doar nu degeaba a fost inclus în anul 1992 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Acolo chiar ai ce vizita de la numeroase castele, la catedrale gotice, turnuri, muzee, palate prezidenţiale şi poduri care îşi vor oferi momentul perfect pentru o sesiune foto, de-o parte şi de alta vei observa statui impozante. Piaţa din Centrul Vechi este încărcată de istorie şi atmosfera te va introduce imediat într-un basm.  Acolo poţi să savurezi cea mai bună bere din Europa, poate chiar din lume!

2. Orașe din Europa de vizitat primăvara. Zadar, Croaţia

Când spui Croaţia te gândeşti la un cadru natural de poveste. Astfel, dacă te-ai gandit să o vizitezi primăvara, nu mai sta pe gânduri! În acest articol am ales Zadar, situat în nordul Dalmaţiei, un oraş vechi în zona peninsulară foarte atractiv, care merită vizitat în special la asfinţit.

Croaţia este renumită pentru plajele întinse, nisipul fin, auriu şi apele cristaline. Sună perfect, nu-i aşa? Zadar se află pe malul Mării Adriatice şi este vizitat de tot mai mulţi turişti europeni. Aici poţi vizita clădiri vechi încărcate de istorie, monumente uriaşe şi muzee.

3. Amsterdam, Olanda

Amsterdam este cunoscut si ca orasul lalelelor
Amsterdam este cunoscut si ca orasul lalelelor

Capitala Olandei este unul dintre cele mai mari oraşe din lume. Amsterdam are o cultură în care elementul clasic și cel modern conlucrează armonios. Oraşul este unul dintre cele mai liberale din lume, fiind plin de restaurante, baruri și cluburi moderne.

În Amsterdam străzile sunt ideale pentru plimbări. Sunt pavate cu piatră, curate şi în drum sigur veţi găsi ceva de admirat. Oraşul este cunoscut pentru bicicletele, lalelele,canalele şi muzeele sale.

4. Orașe din Europa de vizitat primăvara. Viena, Austria

În cazul în care nu aţi vizitat oraşul Viena pe timpul iernii, este o destinaţie bună şi pentru primăvară. Capitala Austriei este grandioasă, având secole de tradiţie. Atmosfera este superbă, palatele şi catedralele sunt fascinante şi arhitectura are un farmec aparte. Măcar o dată în viaţă trebuie să ajungi în Viena!

Străzile oraşului sunt superbe şi dacă veţi face câteva plimbări o să cunoaşteţi atmosfera aceea relaxantă, festivaluri de muzică au loc la tot pasul, vă veţi întâlni cu foarte mulţi artişti stradali. Viena este un loc vibrant, plin de viaţă şi lipsit de plictiseală.

5. Paris, Franţa

Parisul este orasul iubirii
Parisul este orasul iubirii

Când spunem Paris, spunem oraşul iubirii. Parisul este superb întotdeauna, dar are un şarm aparte primăvara. Atunci când natura prinde culoare, romantismul este în locul potrivit. Grădinile pariziene sunt fermecătoare şi merită să le admiri.

Atmosfera Parisului nu poate fi surprinsă decât dacă îl străbați la pas. Şi cum poate fi o plimbare pe malurile Senei? Muzee, palate, construcţii istorice şi un turn care îţi poate oferii un spectacol de lumini grandios. Ai toate motivele să vizitezi Parisul şi să nu uităm de cafenelele oraşului. Acestea sunt renumite în toată lumea.

6. Orașe din Europa de vizitat primăvara. Copenhaga, Danemarca

Capitala Danemarcei este un oraş plin de viaţă, de culoare, biciclişti, obiective turistice remarcabile şi locaţii de vis. În momentul în care ai păşit în Copenhaga simţi o prospeţime de nedescris, fiind un oraş ecologic aflat pe coasta de est a Mării Baltice.

Vei rămâne plăcut surprins de parcurile, peisajele, zona portului, casele colorate din Nyhavn şi constructiile moderne cu o arhitectură deosebită.

7. Budapesta, Ungaria

Budapeste este situata intr-un cadru natural perfect
Budapeste este situata intr-un cadru natural perfect

Budapesta, capitala Ungariei, are multe de oferit. Este situată într-un cadru natural perfect, clădirile sunt încărcate de istorie şi au o arhitectură minunată, ca să numai vorbim că este şi un important centru spa, datorită băilor termale.

Plimbările de pe malul Dunării sunt deosebite, iar aici se regăsesc şi cele mai importante obiective turistice din Budapesta. Miide turişti aleg să facă o excursie cu croazierele populare pe Dunăre, deoarece priveliştea este fermăcătoare.

8. Orașe din Europa de vizitat primăvara. Florenţa, Italia

Florenţa atrage în fiecare an milioane de vizitatori şi a fost declarat de UNESCO Patrimoniu mondial în anul 1982. Oraşul este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume. Florenţa este recunoscut şi apreciat pentru palatele renascentiste, academii, parcuri, grădini, biserici, muzee, galerii de artă şi să nu uităm de pieţele elegante sau pizzeriile îndrăgite în toată lumea.

În anul 2007, oraşul a fost nominalizat ca fiind cea mai dorită destinaţie turistică din lume. Şi ce am mai putea spune de istorie când acesta a fost locul de naştere sau de domiciliu a numeroase personalităţi marcante, precum: Dante, Boccaccio, Leonardo da Vinci, Botticelli, Niccolò Machiavelli, Brunelleschi, Michelangelo, Donatello, Galileo Galilei, Guccio Gucci, Salvatore Ferragamo, Roberto Cavalli, Florence Nightingale şi Emilio Pucci.