În fiecare an, cu ocazia Sărbătorilor de Paște, gospodinele din România pregătesc mese bogate cu preparate specifice. Printre delicioasele feluri de mâncare se află și mielul, drobul de miel, cozonacul sau ouăle roșii. Mai departe puteți afla câte calorii are masa de Paște tradițională.
După cum vă spuneam, pe lângă ouăle roșii, cozonaci proaspeți, o friptură delicioasă de miel și pască, drobul de miel este printre principalele preferate de români la masa de Paște. Iată câte calorii au produsele tradiționale de pe mesele românilor în această perioadă.
Acesta este aperitivul perfect pentru masa de Paște, fiind preparat în special din măruntaiele animalului (plămâni, ficat, rinichi ș inimă), la care se adaugă ouă și diferite verdețuri. Acest preparat are un conținut caloric redus și este foarte apreciat de români. Iată câte calorii au principalele ingrediente.
Acum, după ce am aflat câte calorii are drobul de miel, îți mai spunem și care este conținutul caloric al principalelor preparate tradiționale de Paște.
După ce am prezentat valorile calorice ale principalelor preparate pentru masa de Paște acum vă arătăm și o rețetă tradițională de drob de miel, pentru care veți avea nevoie de:
Se lasă organele la fiert în apă cu sare, piper, morcov și păstârnac, luând din când în când spuma rezultată în urma fierberi. Ca să nu pierdeți timpul puteți toca ceapa și usturoiul.
După ce măruntaiele au fiert, se scot din apă și se lasă la răcit, apoi le tocăm. După ce acestea au fost tocate, le vom amesteca cu ceapa, usturoiul, verdeața tocată și ouăle bătut. Amestecul îl vom turna într-o tavă unsă cu ulei și făină, pe care va fi așezat prapurul. Marginile acestuia ar trebui să rămână în afara tăvii pentru a închide drobul. Acum nu mai trebuie decât să dăm tava la cuptorul încins la 170 de grade și să lăsăm drobul la copt până când prapurul devine rumen. Drobul îl putem servi ca aperitiv la masa de Paște.