Home » Life & Style » Locul din lume în care Bitcoin devine monedă locală

Locul din lume în care Bitcoin devine monedă locală

Alexandru Cazacu / 03.05.2021, 19:40
Locul din lume în care Bitcoin devine monedă locală

Criptomonedele câștigă teren pe zi ce trece. Mai exact, o țară din Caraibe va fi prima care va adopta ca monedă locală Bitcoin. Moneda virtuală va deveni oficială în Bequia. Insula din Caraibe va deveni prima comunitate pe plan mondial care va folosi moneda pentru plățile de zi cu zi.

Locul din lume în care Bitcoin devine monedă locală

Criptomonedele sunt din ce în ce mai căutate în ultima perioadă, iar locuitorii de pe Insula Bequia din Caraibe vor folosi moneda virtuală pentru plățile zilnice la magazine, restaurante sau la cinematografe. Așadar, insulă devine astfel prima comunitate din lume care funcționează exclusiv prin intermediul Bitcoinului.

Potrivit Euronews, s-a luat această măsură deoarece insula este izolată de băncile internaționale. Mica insulă din Caraibe are doar 18 kilometri pătrați, însă este adesea vizitată de celebrități precum Bob Dylan sau Raquel Wlech.

Dezvoltatorii unui complex rezidențial de pe insulă susțin că au decis să accepte plata în Bitcoin pentru proprietăți mai mult din necesitate decât pentru a atrage potențialii cumpărători.

”Nu este un truc. Este răspunsul la provocările reale cu care se confruntă comunitățile insulare, tăiate tot mai mult de la facilitățile bancare obișnuite.

Locuitorilor țărilor insulare mici le este din ce în ce mai greu să trimită și să primească bani la nivel internațional din cauza acțiunilor luate de marile bănci internaționale pentru a reduce riscurile” a declarat Storm Gonslaves, proprietarul companiei de construcții.

Națiunile insulare vor fi rupte de comerțul internațional

Potrivit omului de afaceri, marile instituții financiare elimină serviciile bancare intermediate de băncile comunitare mai mici din insule.

”Acest lucru împiedică băncile din insule să tranzacționeze la nivel internațional. Dacă această tendință continuă, înseamnă că micile națiuni insulare vor fi, în esență, rupte de comerțul internațional. Pentru economiile bazate pe turism, acest lucru va fi devastator”, a mai spus Gonsalves.

Care este locul din lume în care Bitcoin devine monedă locală
Care este locul din lume în care Bitcoin devine monedă locală

Gonslaves este de părere că acesta este unul dintre motivele pentru care insulele din Caraibe s-au orientat mai mult spre monedele virtuale decât alte state ale lumii.

”Acest lucru a împins multe națiuni insulare din Caraibe să adopte criptomonedele mult mai repede decât alte țări mai dezvoltate. Bermude, Bahamas, Barbados și St. Vincent sunt lideri în acest sens”, a adăugat Gonsalves.

Cu toate acestea, omul de afaceri susține că foarte multe persoane sunt încă sceptice în ceea ce privește plățile cu monede virtuale. Potrivit lui Gonslaves ”nu toată lumea înțelege avantajul criptomonedelor.

Dominația Bitcoin scade pe piața criptomonedelor

Potrivit Bloomberg, dominația Bitcoin pe piața criptomonedelor scade, în contextul în care rivalul său Ethereum a atins pragul de 3.000 de dolari, sugerând că ar putea fi mai mult de un singur câștigător în cursa tokenurilor digitale, odată cu evoluția sectorului de crypto.

Se pare că cea mai mare monedă digitală acum reprezintă doar 46% din valoarea totală a pieței de crypto, care totalizează 2,3 trilioane de dolari, în scădere faţă de aproximativ 70%, cât reprezenta Bitcoin la începutul anului.