Home » Life & Style » Țara din lume care are desenată Biblia pe drapel

Țara din lume care are desenată Biblia pe drapel

Alexandru Cazacu / 25.04.2021, 12:57
Țara din lume care are desenată Biblia pe drapel

Poate nu știați acest lucru, însă există o țară în lume care are desenată Biblia pe drapel. Care este țara cu cartea sfântă pe drapel și cine este cel care a realizat steagul, veți afla în continuarea articolului.

Țara din lume care are desenată Biblia pe drapel

Mai exact, este vorba despre Republica Dominicană, care are pe drapel desenată o biblie flancată de trei sulițe pe fiecare parte și se spune că este deschisă la Evanghelia după Ioan, capitolul 8, versetul 32, unde se poate citi ” Y la verdad os hará libres” (Și adevărul te va face liber). Cel care a realizat drapelul a fost Juan Pablo Duarte.

Situată în America de Sud, Republica Dominicană este un stat insular, iar Cristofor Columb atunci când a descoperit-o, spunea că este cel mai frumos loc din Lumea Nouă. Capitala acestui stat este Santo Domingo și este vizitată anual de foarte mulți turiști.

De asemenea, foarte mulți oameni aleg să își petreacă vacanțele în Republica Dominicană, unde pot găsi nenumărate resorturi și locuri de cazare cu spații romantice și locuri în care se pot relaxa.

Țara care are desenată Biblia pe drapel
Țara care are desenată Biblia pe drapel

Curiozități despre Republica Dominicană

În caz că nu știați, Republica Dominicană este de fapt o bucată de pământ în largul oceanului Atlantic. Chiar marele navigator Cristofor Columb a numit-o Mica Spanie, fiind fascinat de frumusețile acestei țări. Poți spune despre acest loc că este o mică bucată de Rai. Plajele cu nisip alb, fin și nuanțele turcoaz ale apei atrag an de an foarte mulți turiști din toate colțurile lumii.

Pentru aniversarea a 500 de ani de la descoperirea Americii, în 1992, mai multe state din America Latină au construit în Santo Domingo Farul lui Columb. Acum, acesta este mausoleu și muzeu.

Este important să menționăm și faptul că în Republica Dominicană se află și cel mai mare lac din Caraibe, Enriquillo. De asemenea, lacul este și cel mai jos punct din orice insulă oceanică, adică 39 de metri sub nivelul mării. Lacul cu apă sărată are trei insule (Isla Barbarita, Islita și Isla Cabritos) și este casă pentru mulți crocodili. Isla Cabritos are o lungime de 12 km, o Lățime de 2 kilometri și găzduiește numeroase specii de păsări și animale.

Tot în Republica Dominicană, turiștii pot vizita peste 55 de peșteri care conțin o uriașă colecție de artă pe piatră, veche de peste două milenii. Vegetația și fauna din zonă din lume este superbă.

Totodată mii de turiști aleg ca destinație de vacanță Republica Dominicană, cunoscută și ca destinație romantică, de distracție, wellness și balneoclimaterică, care oferă resorturi și hoteluri pentru toate buzunarele, dotate cu centre wellness, recuperare și spa unde iubitorii de vacanțe pot profita de programe deosebite de tratamente și masaje speciale.

Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane

Capitala Republicii Dominicane este Santo Domingo și este situată Marea Caraibilor, la gura de revărsare a râului Ozama, în sudul țării. Fiind cel mai mare oraș din Dominicană, Santo Domingo este foarte aglomerat și industrializat, însă are și o puternică amprentă istorică.

De asemenea, capitala se mândrește cu cele mai animate plaje și cea mai atrăgătoare viață de noapte. Cele mai importante clădiri coloniale din Santo Domingo se află în cartierul Zona Colonial, care a fost declarată moștenire a patrimoniului universal UNESCO în 1990.