Home » Life & Style » Timp liber » Cine este creatorul lui Bugs Bunny și care sunt cele mai cunoscute replici ale celebrului personaj de desene animate

Cine este creatorul lui Bugs Bunny și care sunt cele mai cunoscute replici ale celebrului personaj de desene animate

Alexandru Cazacu / 21.09.2021, 13:11
Cine este creatorul lui Bugs Bunny și care sunt cele mai cunoscute replici ale celebrului personaj de desene animate

Cu siguranță, toată lumea îl cunoaște pe simpaticul iepuraș din desenele animate clasice. El a apărut pentru prima oară pe micile ecrane în desenul animat ”A Wild Hare”, iar de-a lungul vremii, Bugs a cucerit inimile a milioane de copii din întreaga lume. Hai să vedem cine este creatorul lui Bugs Bunny și care sunt cele mai cunoscute replici ale îndrăgitului iepuraș.

Cine este creatorul lui Bugs Bunny și cum a apărut celebrul iepuraș fictiv

Bugs Bunny a fost conceput la unitatea de animație a lui Leon Schlesinger, la studiourile Warner Brothers. Iepurașul s-a născut în 1940, fiind rezultatul imaginației și creativității lui Tex Avery, Robert McKimson și a altor artiști. Așadar, Bugs Bunny a fost produsul unei imaginații combinate.

Mai exact, îndrăgitul iepuraș și primit numele din întâmplare, atunci când schița animatorului Ben (”Bugs”) Hardaway a fost etichetată de un coleg ”Bugs’s Bunny”. Ei bine, Robert McKimson a desenat schița model a personajului, Friz Freleng a dezvoltat personalitatea acestuia, iar Avery și Jones au făcut retușurile suplimentare. Cu toate că unele versiuni ale iepurașului existau în desene animate încă din 1938, oficial Bugs Bunny a debutat pe micile ecrane în ”A Wild Hare” (1940).

În ceea ce privește manierele lui Bugs, acestea au fost inspirate parțial de actorul Clark Gable. Într-o scenă din unul din filmele sale, actorul american mănâncă morcovi și vorbește foarte repede, în timp ce se sprijină de un gard.

Cine este creatorul lui Bugs Bunny și cum a apărut celebrul iepuraș din desenele animate
Cine este creatorul lui Bugs Bunny și cum a apărut celebrul iepuraș din desenele animate

Mai bine de 80 de ani de la debutul lui Bugs Bunny

De-a lungul timpului, Bugs Bunny a apărut în mai multe desene animate alături de alte personaje animate celebre precum Daffy Duck și Porky Pig, iar inamicii săi cel mai des întâlniți sunt Elmer Fudd și Yosemite Sam.

Printre cele mai cunoscute desene animate clasice cu Bugs Bunny se numără: ”Hare Tonic (1945)”, ”The Big Snooze (1946)”, ”Hair-Raising Hare (1946)”, ”Buccaneer Bunny (1948)”, ”Mississippi Hare (1949)”, ”Mutiny on the Bunny (1950)”, ”What’s Up, Doc? (1950)”, ”Iepurele din Sevilia (1950)”, ”Knighty-Knight Bugs (1958)” și ”What’s Opera, Doc? (1957)”.

În 1963, Warner Brothers a întrerupt producția de scurte desene animate. Cu toate acestea, Bugs Bunny a continuat să apară în reclame de televiziune și în producții de lung metraj precum ”The Looney Looney Looney Bugs Bunny Movie (1981)” și ”1.001 Rabbit Tales (1982)”. De asemenea, iepurașul nostru a reapărut și în lungmetrajele:

  • ”Who Framed Roger Rabbit? (1988)”
  • ”Space Jam (1996)”
  • ”Space Jam: A New Legacy (2021)”.

Replici celebre a lui Bugs Bunny

Inițial, vocea lui Bugs trebuia să o imite pe cea a celebrului rățoi, Daffy Duck, deoarece acesta era un personaj de desene animate foarte popular la vremea respectivă. Actorul care i-a dat glas lui Bugs Bunny, a fost vocea și lui Daffy Duck, Tweety, Marvin Marțianul și Speedy Gonzales.

Cel care i-a dat vocea originală lui Bugs Bunny a fost Mel Blanc. Faimosul iepuraș are un accent Flatbush (combinație de dialecte din Brooklyn și Bronx). De-a lungul anilor, Bugs Bunny a avut mai multe replici celebre, iar cel mai probabil, ”What’s up, Doc?” este cea mai celebră dintre acestea. Totodată, printre replicile celebre a iepurașului se numără și următoarele:

  • ”Of course you realize…this means war” – ”Bineînțeles, îți dai seama că… asta înseamnă război”
  • ”Ain’t I a stinker?”.