Home » Life & Style » Timp liber » 4 destinații de vacanță din Grecia în care să mergi iarna. Locuri absolut superbe

4 destinații de vacanță din Grecia în care să mergi iarna. Locuri absolut superbe

Toader Mihai / 17.10.2021, 18:15
4 destinații de vacanță din Grecia în care să mergi iarna. Locuri absolut superbe

Grecia este recunoscută în întreaga lume pentru sezoanele estivale minunate pe care le poți petrece pe teritoriul său. Cu toate acestea, mulți oameni aleg să viziteze această țară și în alte anotimpuri, chiar și iarna. Ei bine, motivul este întemeiat, deoarece există și destinații de vacanță din Grecia în care se merită să mergi iarna. Hai să vedem care sunt aceste locuri absolut incredibile.

Destinații de vacanță din Grecia în care să mergi iarna

Vizitarea Greciei poate fi o experiență foarte diferită, în funcție de sezonul în care vreți să vă petreceți vacanța aici. Cu toate acestea, fie că este vară, fie că e frig afară, cu siguranță vă veți simți bine în Grecia. Așadar, noi vă vom prezenta câteva destinații de vacanță din Grecia în care poți să mergi iarna și ce poți să faci în aceste locuri absolut superbe.

Meteora

Deși atunci când ne gândim la Grecia, ne imaginăm plaje superbe și însorite, țara are multe de oferit chiar și în lunile de iarnă. De exemplu, unul dintre cele mai frumoase și unice locuri din Grecia este Meteora. Această formațiune stâncoasă uimitoare din nordul țării găzduiește mănăstiri încântătoare, pe care le puteți vizita iarna.

De asemenea, stâncile falnice din Meteora sunt un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și una dintre atracțiile turistice cheie ale Greciei. Cu siguranță este una dintre cele mai uluitoare locații din Grecia, care cu siguranță nu trebuie ratată.

Destinații de vacanță din Grecia pe care le poți vizita iarna
Destinații de vacanță din Grecia pe care le poți vizita iarna

Arachova

O altă opțiune este micul sat Arachova, situat la două ore de mers cu mașina de Atena. Arachova este un oraș montan fermecător și extrem de pitoresc, cu căsuțe mici din lemn și piatră care acoperă străzile pietruite. Perfect pentru o evadare în sezonul vreme rece.

De asemenea, mulți dintre cei care vizitează Arachova fac acest lucru pentru a se bucura de pârtiile de schi din apropiere. Acestea sunt dotate cu toate facilitățile moderne, inclusiv un lift, magazine de închiriere schiuri și o cabană, potrivit greekreporter.com.

Atena și Salonic

Dacă vrei să îți petreci vacanța de iarnă în Grecia, nu trebuie să ratezi Atena sau Salonic. În ambele orașe ai foarte multe lucruri de făcut, indiferent de condițiile meteorologice. În aceste locații există multe muzee stimulante, situri arheologice și mâncarea este excepțională. Pe lângă toate acestea, cele două orașe sunt mult mai puțin aglomerate în timpul iernii, așadar te poți bucura de o vacanță urbană liniștită.

Trasee în Creta, Corfu și Lesvos

În caz că nu știți deja asta, în insulele Creta, Corfu și Lesvos puteți găsi trasee perfecte pentru drumeții. Acestea leagă satele de munte cu biserici minunate și cu malul mării. De asemenea, poți vizita insule mai mici.

Atât insula Andros și Zagorohoria, cât și Cheile Vikos din nord-vestul continentului, în apropiere de Ioannina, sunt un refugiu pentru drumeți. Pe lângă acestea, Muntele Olimp este o atracție deosebită pentru turiști. Un vârf masiv ce domină peisajul, iar la poalele acestuia există mici așezări aranjate într-un mod impresionant. Toate acestea îți dau impresia că te afli în perioada Greciei antice.