Home » Când, unde, cum » 9 castele din Grecia care îți taie răsuflarea prin frumusețea lor. Imagini uimitoare

9 castele din Grecia care îți taie răsuflarea prin frumusețea lor. Imagini uimitoare

Manolică Anca / 06.07.2021, 10:21

Castele din Grecia care îți taie răsuflarea prin frumusețea lor. Cu siguranță această țară te-a uimit cu peisajele sale, plajele, satele pescărești, mâncarea extraordinar de bună, însă nu trebuie să uităm și de partea culturală. Grecia are aproximativ 800 de castele maiestuoase, care sigur te vor impresiona. Farmecul lor aparte dau țării o frumusețe de neegalat, conducându-ne într-o epocă complet diferită. Iată ce ar trebui să vizitezi în viitoarele tale vacanțe în Grecia!

1. Castele din Grecia care îți taie răsuflarea prin frumusețea lor. Castelul din Rhodos

Castele din Grecia care îți taie răsuflarea prin frumusețea lor. Castelul din Rhodos
Castele din Grecia care îți taie răsuflarea prin frumusețea lor. Castelul din Rhodos

De-a lungul timpului, Rhodes a fost cucerit de multe civilizații și imperii, găzduind astăzi numeroase castele și cetăți. Minunatul oraș medieval este acum recunoscut ca un sit al istoriei mondiale UNESCO, pe teritoriul căruia se regăsește palatul Marelui Maestru al Cavalerilor din Rhodos – o cetate medievală excepțională, construită în secolul XIV de către Cavalerii Sf. Ioan. Este unul dintre cele mai bine conservate castele din Europa, o alegere excelentă de vizitat atunci când călătorești în Rhodos.

2. Castelul Astypalea

Castelul Astypalea
Castelul Astypalea

Denumită și Castelul venețian Querini, cetatea venețiană din Astypalea domină fantastica Chora (orașul principal) al insulei, din vârf de deal. Castelul maiestuos este construit cu pietre întunecate care adaugă un contrast de culoare față de caselor din toată fortificația. Istoria acestui castel venețian se identifică cu lupta de câștigare a puterii între conducătorii venețieni, bizantini și otomani. Acest castel are o vedere panoramică impresionantă, care sigur te va lăsa cu gura căscată.

3. Castelul Lepanto

Castelul Lepanto
Castelul Lepanto

Castelul Lepanto, cunoscut și sub numele de Castelul Nafpaktos, este unul dintre cele mai bine conservate castele din Grecia și un exemplu perfect al arhitecturii elene. Intrarea în Golful Nafpaktos a reprezentat câmpul de luptă al uneia dintre cele mai importante bătălii din istorie. Zidurile originale ale clădirii datează din antichitate, iar ceea ce a rămas până în prezent poate fi văzut în regiunea vestică a castelului. Castelul are un perete circular care înconjoară dealul și oferă o priveliște spectaculoasă!

4. Castele din Grecia care îți taie răsuflarea prin frumusețea lor.  Castelul Ioannina

Castele din Grecia care îți taie răsuflarea prin frumusețea lor.  Castelul Ioannina
Castele din Grecia care îți taie răsuflarea prin frumusețea lor.  Castelul Ioannina

Castelul Ioannina este situat pe un deal de 480 de metri, cu vedere la Lacul Pamvotis. Forma actuală a fortificației datează din perioada otomană, însă are și câteva elemente care aparțin unei foste structuri bizantine. Cu siguranță dacă ajungi prin aceste părți nu ar trebui să ratezi o vizită la castel. Pe lângă peisajul superb, vei cunoaște și istoria care stă în spatele unuia dintre cele mai frumoase castele din Grecia.

5. Platamonas – castelul de la poalele Olimpului

Castelul Platamonas
Castelul Platamonas

Castelul Platamonas, aflat în stațiunea cu aceeași nume, la câțiva km de Muntele Olimp, datează încă din anii 1200. La fel ca multe altele, și această fortificație poartă în construcția sa urme adânci lăsate de istorie, mai ales cele legate de evenimentele tragice. Dacă ajungi în această stațiune, bucură-te de plajele superbe cu nisip fin, dar profită de ocazie și vizitează și acest castel.

6. Castelul Molyvos

Castelul Molyvos
Castelul Molyvos

Cunoscut și sub numele de Castelul Mithymna, acesta este a doua cea mai renumită și importantă cetate din insula Lesvos. Castelul este în forma actuală grație muncii efectuate de genovezi în timpul secolului XIV. Acest castel se înalță cu mândrie pe un deal, ceea ce demonstrează, de asemenea, că se află pe un vechi acropolis datând din secolul al V-lea î.Hr.

7. Castele din Grecia care îți taie răsuflarea prin frumusețea lor. Castelul Palamidi

Castele din Grecia care îți taie răsuflarea prin frumusețea lor. Castelul Palamidi
Castele din Grecia care îți taie răsuflarea prin frumusețea lor. Castelul Palamidi

Un castel maiestuos, cunoscut și sub numele de Nafplio, este unul dintre cele mai frumoase castele din Grecia. Situat în Peloponez, care a aparținut perioadei venețiene, acesta a trecut cu bine testul timpului, fiind un exemplu ideal al fortificațiilor venețiene găsite în țară. Construit în stil baroc, acesta se înalță mândru pe un deal de 216 de metri înălțime și guvernează orașul Nafplion.

8. Castelul Mystras

Castelul Mystras
Castelul Mystras

Mystras este un oraș abandonat situat lângă Sparta, pe versanții muntelui Taygetos, în Peloponez. Orașul găzduiește un castel medieval construit în 1249 de un nobil franc, pe nume Geoffroi de Villehardouin. El a fost, de asemenea, renumit pentru cucerirea Peloponezului, însă a fost rapid recuperat de greci. Acest lucru a împiedicat decalajul dintre cultura greacă și cea francă, luând naștere o artă unică, o fuziune a ambelor societăți. Astăzi orașul este, de asemenea, pe lista UNESCO.

9. Castele din Grecia care îți taie răsuflarea prin frumusețea lor.  Castelul din Methoni

Castelul din Methoni
Castelul din Methoni

Scurta listă nu se putea încheia cu un alt superb castel din Grecia, Methoni. Construit în secolul al XIII-lea de venețieni, acesta se află pe o peninsulă stâncoasă, înconjurată de apă, în orașul pitoresc Methoni din Messinia. Castelul Methoni unic în Grecia, grație unui pod de piatră arcuit, care leagă castelul de țărm. Acest castel ar trebui să fie cu siguranță pe lista ta de obiective turistice de vizitat în Grecia!