Home » Life & Style » Timp liber » Legenda sumbră a Castelului Cantacuzino. De ce se spune că ar fi bântuit. Ce blestem greu ascunde

Legenda sumbră a Castelului Cantacuzino. De ce se spune că ar fi bântuit. Ce blestem greu ascunde

Alexandru Cazacu / 30.06.2021, 13:56
Legenda sumbră a Castelului Cantacuzino. De ce se spune că ar fi bântuit. Ce blestem greu ascunde

De-a lungul vremii, multe legende s-au născut în jurul castelelor de pe meleagurile țării noastre, iar despre multe dintre acestea se spune că ar fi chiar bântuite de spirite chinuite. Una dintre cele mai cunoscute este legenda Castelului Cantacuzino. Haideți să vedem ce spune aceasta.

Legenda Castelului Cantacuzino. Ce blestem ascunde și de ce se spune că ar fi bântuit

Cu un parc impresionant ale cărui alei duc spre cascade, fântâni arteziene și o grotă, Castelul Cantacuzino are o suprafață mai mare de 3.000 de metri pătrați. Clădirea construită în stilul neoromânesc din piatră și cărămidă a fost realizată de arhitectul Grigore Cerchez și are o mare valoare istorică și arhitectonică.

Edificiul a fost ridicat la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, unul dintre cei mai bogați oameni din țară la vremea respectivă. Acesta a fost de două ori primar al Capitalei și tot de două ori prim-ministru al României. De asemenea, prințul era și cel mai mare proprietar de pământuri din România. Ba chiar mai mult de atât, acesta putea concura chiar și cu regele Carol I, atât la avere cât și ca poziție socială.

Una dintre legendele Castelului Cantacuzino spune că prințul ar fi fost în stare să îmbrace acoperișul castelului cu monede de aur, pentru ca palatul său să ajungă faimos și peste hotare, însă până la urmă n-a mai făcut acest lucru. Din nefericire Grigore Cantacuzino s-a stins din viață la doar 2 ani de la când a pășit pentru prima oară, pragul castelului din Bușteni, potrivit playtech.ro.

Legenda Castelului Cantacuzino. Ce blestem ascunde și de ce se spune că ar fi bântuit
Legenda Castelului Cantacuzino. De ce se spune că ar fi bântuit

Legenda grotei din fața Castelului Cantacuzino

Pe lângă legendele legate de personalitatea lui Grigore Cantacuzino, există și unele legende despre palatul din Bușteni, care vorbesc despre fantome și spirite spirite chinuite. Se pare că acestea au legătură cu grota din fața Castelului Cantacuzino, care nu are nicio o legătură cu aspectul elegant și elaborat al grădinii în care se află.

Potrivit localnicilor din zonă, aceasta grotă există pe domeniul Castelului Cantacuzino încă de dinainte de construcția acestuia. Cu toate acestea, proprietarii au păstrat-o așa cum era, fără a interveni asupra interesantului element modelat de natură. Explicația acestei grote va rămâne totuși un mister.

Cu toate că locul pare să fie bântuit, după cum spuneam, niciunul dintre proprietari nu a distrus-o. Se spune că, în serile cu furtună, apar unele sfere luminoase la intrarea în grotă. Ba chiar mai mult de atât, unii martori susțin că au auzit zgomote terifiante și vaiete de copil sau de animal, care îți fac părul măciucă. De asemenea, se spune că uneori apar pentru o secundă diverse năluci de fum printre picăturile de ploaie, iar un blestem greu ar fi aflat asupra întregii zone.

Tot localnicii susțin că toate aceste fenomene ar fi încetat pentru o perioadă, când la cererea soției prințului, a fost sfințită în apropierea castelului, o bisericuță de lemn în stil maramureșean. Aceasta fiind construită pe locul unui vechi lăcaș de cult, de prin anii 1700. Cu toate acestea, se pare că luminile neobișnuite au reapărut, cei care fac poze în zona grotei susțin că pe fotografii apar mici sfere luminoase pe care nu le poți vedea cu ochiul liber.