Home » Cum să faci orice » Cum să spargi nucile ca miezul să rămână mare și frumos. Metoda perfectă

Cum să spargi nucile ca miezul să rămână mare și frumos. Metoda perfectă

Alexandru Cazacu / 10.11.2021, 16:32
Cum să spargi nucile ca miezul să rămână mare și frumos. Metoda perfectă

Cu siguranță, mulți dintre noi am încercat să spargem o nucă fără ca miezul să se sfărâme însă, de cele mai multe ori, nu reușim să facem acest lucru. Cu toate acestea, cum poți să spargi nucile ca miezul să rămână mare și frumos? Ei bine, noi avem câteva sfaturi utile în acest sens. Această metodă este foarte practică și nu necesită instrumente speciale. De asemenea, nu vom pierde nici foarte mult timp pentru a face acest lucru.

Cum să spargi nucile pentru ca miezul să rămână mare și frumos

Deși unele nuci sunt destul de ușor de separat de coajă, altele ne dau bătăi de cap atunci când vrem ca miezul să rămână mare și frumos. În acest caz, noi vă vom prezenta o metodă simplă și eficientă de a sparge decoji nucile, fără ca miezul să se sfărâme. Haideți să vedem cum putem face acest lucru.

Pentru început, vom avea nevoie de o suprafață plată și tare (o cărămidă de exemplu), un ciocan mic și, evident, de nuci. Așadar, vom așeza nuca pe suprafața plată și vom lovi ușor cu ciocanul în partea întreagă a nucii, nu pe crăpătură. Procedăm la fel si pe partea opusă a nucii, după care întoarcem nuca cu vârful în sus și o lovim la fel de ușor. Acum, vom strânge ușor nuca, iar crăpăturile vor fi ieși la iveală. Așadar, începem să curățăm coaja din jurul miezului.

Așadar, după ce am îndepărtat coaja de pe miez, apucăm cu degetele mari cele două jumătăți de miez și tragem ușor pentru a le despărți. Apoi, vom îndepărta membrana și rămânem cu cele două jumătăți de miez întregi, mari și frumoase. Dacă vi se pare mai ușor, puteți mai întâi să spargeți toate nucile, iar apoi să le curățați de coajă.

Cum se sparg nucile fără ca miezul să se sfărâme
Cum poți să spargi nucile fără ca miezul să se sfărâme

Folosește un cuțit cu vârful ascuțit

De asemenea, dacă ai mână fermă, poți să desfaci nucile cu ajutorul unui cuțit. Chiar și cu această metodă poți scoate miezul fără să se sfărâme. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți să nu scăpăm cuțitul și să ne rănim. Iată cum trebuie să procedăm.

Introducem vârful cuțitului în crăpătura din partea inferioară a nucii, în locul unde a fost codița. Ei bine, după ce am introdus cuțitul vom răsuci pentru a forța deschiderea nucii. Dacă această metodă este făcută corect, nuca se va despica fix pe crăpătura unde se unesc cojile.

Cum putem scoate miezul nucilor cu apă fierbinte

Gospodinele mai experimentate se folosesc de temperatura ridicată a apei clocotite pentru a înmuia coaja nucilor. Ei bine, după ce coaja se va înmuia nu vom mai avea nicio problemă la scoaterea miezului întreg. Așadar, vom pune într-o oală apă la fiert, iar când aceasta dă în clocot vom adăuga nucile și le vom ține timp de aproximativ 30 de minute. Cu toate acestea, trebuie să avem un capac mai mic decât cel al oalei respective, deoarece cu ajutorul acestuia vom ține nucile scufundate în apă. În acest timp, coaja tare se va înmuia bine și va putea fi îndepărtată foarte ușor cu ajutorul unui cuțit.