Home » Știri » Știri externe » Orașe din lume care vând case la doar 1 euro. Ce trebuie să știi înainte de a lua decizia

Orașe din lume care vând case la doar 1 euro. Ce trebuie să știi înainte de a lua decizia

Cojocaru Cristian / 15.11.2021, 13:54
Orașe din lume care vând case la doar 1 euro. Ce trebuie să știi înainte de a lua decizia

Autoritățile din Italia au decis că din cauza faptului că unele zone au nevoie de revitalizare, în unele orașe se vând case cu doar 1 euro. Află în ce orașe găsești astfel de chilipiruri.

Unde poți cumpăra case cu doar 1 euro

În încercarea de a revitaliza anumite zone care sunt destul de îmbătrânite și de a renova spațiile, autoritățile locale au început să desfășoare inițiative. La început, a fost vorba despre un singur oraș, dar ulterior s-a format o listă cu astfel de orașe unde poți cumpăra o casă, începând cu prețul de un euro.

Totuși, pentru a beneficia de un imobil la acest preț, cumpărătorul trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Una dintre condiții este să își renoveze casa. Autoritățile au afirmat că cererea este crescută, de aceea procesul continuă să fie demarat. Astfel, iată care sunt orașele din Italia unde îți poți cumpăra o casă cu un euro.

Biccari

Biccari este un oraș din sudul Italiei care se află la 130 de kilometri de Napoli și s-a alăturat de curând pe lista orașelor care vând case la doar un euro. Orașele aflate pe listă au abordări diferite cu privire la prețuri. În Biccari, proprietățile se împart între cele la 1 euro și cele în care te poți muta imediat. Acestea pornesc de la prețul de 7.000 de euro, având aproximativ 70 de metri pătrați fiecare, împărțiți pe două etaje.

Biccari dispune de aproximativ 100 de clădiri, iar dintre acestea, 20 sunt de tipul în care poți locui imediat. Garanția cerută echivalează cu suma de 3.000 de euro, sold din care va fi efectuată renovarea casei. Totodată, cumpărătorii au un termen de 3 ani de a renova proprietatea. Cei interesați să achiziționeze o astfel de casă vor trebui să contacteze primarul orașului, Gianfilippo Mignona.

case 1 euro
Borgomezzavalle este un oras situat la granita cu Elvetia

Bisaccia

Bisaccia este un alt oraș care se află pe lista cu cele mai ieftine case din lume. Acesta este apropiat de Biccari care, la rândul lui este la aproximativ 130 de kilometri distanță de Napoli. Din oferta orașului Bisaccia fac parte 90 de astfel de proprietăți. Strategia de vânzare din orașul Bisaccia este diferită pentru că locuințele la un euri se află în centrul orașului, foarte aproape una de cealaltă. Astfel, autoritățile locale speră ca noii proprietari să vină alături de familii și prieteni în regiune, vânzând rapid casele.

Borgomezzavalle

Pentru cei care iubesc muntele, Borgomezzavalle este unul dintre orașele unde își pot achiziționa o casă la 1 euro. Orașul este situat la granița cu Elveția și este situat între Geneva și Milano. Zona este una foarte liniștită dar acest mod de viață nu este pentru oricine, lucru care a determinat locuitorii să abandoneze orașul.

Autoritățile au găsit soluția la această problemă  și astfel au decis să vândă casele cu un euro. Borgomezzavalle a făcut recent anunțul potrivit căruia vrea să vândă casele la un preț de chilipir. Totodată, sunt dispuși să plătească persoanele care formează un cuplu și cu suma de 1.000 de euro pentru a determina o creștere a ratei natalității. Cei care doresc să deschidă afaceri în zonă care vor genera venituri din taxe și impozite la bugetul loca, vor primi suma de 2.000 de euro pentru proiectul lor de afaceri.

Cammarata

Cammarata se regăsește, de asemenea, pe listă. În timp ce în celelalte orașe casele se vând începând cu suma de 1 euro, ei bine în acest oraș, imobilele se dau gratis. Astfel, locuitorii își donează locuințele celor mai potriviți ”cumpărători”. Datoria acestora din urmă este de a renova clădirile în termen de trei ani, iar dacă aceștia nu o fac, orașul va revendica locuințele.