Home » Când, unde, cum » 7 fructe exotice neobișnuite. Cum arată și ce gust are Rambutan

7 fructe exotice neobișnuite. Cum arată și ce gust are Rambutan

Alexandru Cazacu / 05.01.2022, 11:18

Pe glob există o unele fructe exotice care reușesc să ne surprindă atât prin gustul lor unic, cât și prin aspectul mai puțin obișnuit. În continuarea acestui articol, noi v-am pregătit o listă cu cele mai neobișnuite fructe exotice. Cum arată un Rambutan, dar și ce gust are Pitaya, puteți afla în rândurile următoare.

Fructe exotice neobișnuite

Ceea ce este considerat un fruct obișnuit pentru unii oameni din Asia de Sud-Est sau India, poate părea bizar pentru unii europeni și invers. Indiferent dacă vrei să îți diversifici dieta încercând diferite fructe sau pur și simplu vrei să afli mai multe despre alte fructe din diferite zone ale Globului, în rândurile de mai jos vei găsi o listă cu fructe exotice neobișnuite.

Rambutan

Acest fruct este originar din țările din Asia de Sud-Est, precum Malaezia și Indonezia, însă sunt cultivați și în alte părți ale lumii (Africa și Hawaii). Pulpa acestuia are o aromă dulce, ușor acidulată și o textură asemănătoare strugurilor. Din punct de vedere al mărimii, fructul seamănă cu un kiwi mic cu coajă roșiatică și acoperită cu țepi.

Fructe exotice neobișnuite
Fructe exotice neobișnuite – Rambutan

Durian

Durian mai este cunoscut și sub denumirea de „fructul regilor”, fiind originar din Asia de Sud-Est. Acesta crește în țări precum Indonezia, Thailanda, Malaiezia și Filipine. Are o coaja spinoasa și groasa, iar pulpa are o textura cremoasa și un gust dulce, ușor amărui. Fructul copt are o aromă puternică, despre care unii spun că este copleșitoare. Acest lucru se datorează prezenței unor compuși precum esteri, aldehide și sulf.

Pitaya

Se mai numește și „fructul dragonului” și este originar din Mexic, America Centrală și America de Sud, însă mai este cultivat și alte locuri din lume. Coaja este roz strălucitoare, iar pulpa este albă sau roz și conține semințe minuscule, negre, comestibile. Are un gust dulce dulce și textura asemănătoare kiwi-ului. Fructul este de mărimea unui măr mare.

Jackfruit

Se crede că Jackfruit este originar din India și Malaezia. În zilele noastre, este cultivat în multe alte zone ale lumii, inclusiv în Asia de Sud-Est, Africa și America de Sud. Este considerat a fi cel mai mare fruct comestibil din lume. De fapt, acesta poate crește până la 50 de kilograme. Jackfruit-ul este acoperit de vârfuri mici de culoare verde până la galben-maroniu. Când sunt coapte, au un gust dulce și o textură moale.

Marang

Dacă vezi un marang, vei avea impresia că ai văzut un arici. Are coaja ghimpoasă, iar în interiorul fructului se găsesc semințe de mărimea boabelor de strugure. După ce l-ai tăia, trebuie să consumi fructul în cel mult două ore, deoarece ulterior el se oxidează și își pierde din calitățile gustative.

Kiwano

Kiwano are aspect parcă din altă lume, având contraste vibrante. Acest fruct este originar din Africa, însă se cultivă și în Noua Zeelanda, Australia și Chile. Coaja este țepoasă și portocalie, iar fructul este plin cu semințe galbene și verzi. Pulpa are gust de castravete cu lămâie.

Sapota neagră

Acest fruct face parte din familia Kaki. Ba chiar mai mult de atât, el mai este cunoscut sub denumirea de „Kaki de Ciocolată”, deoarece gustul său este asemănător cu cel al budincii de ciocolată. Sapota neagră crește în Mexic, Columbia și Guatemala.