Home » Life & Style » Cine este cel mai bine păzit om din lume în 2022. Iată topul celor mai protejate și influente persoane

Cine este cel mai bine păzit om din lume în 2022. Iată topul celor mai protejate și influente persoane

Voicu Costin / 22.03.2022, 17:51

Cu siguranță vă gândiți că președinții statelor sunt cei mai bine păziți oameni din lume. Ei bine, este și normal să se întâmple acest lucru, deoarece reprezintă cele mai puternice state din lume și își doresc ca viața lor să nu fie pusă deloc în pericol. De aceea, ei apelează la bodyguarzi și la serviciile secrete care se ocupă de securitatea lor în permanenţă. Care sunt oamenii cei mai bine păziți din lume?

Oamenii cei mai bine păziți din lume

Vladimir Putin este unul dintre cel mai bine păziți oameni din întreaga lume. Acesta are un cerc restrâns de bodyguarzi, o armată personală și o limuzină prezidențială specială. Oamenii sunt fizic alături de acesta în orice deplasare a sa. Echipa sa specială este întotdeauna pregătită să îl apere pe președintele Rusiei și sunt făcute pregătiri cu mult timp înainte ca acesta să ajungă într-un anumit loc.

De aceea, vizitele lui Putin sunt organizate de către agenții săi cu cel puțin o lună înainte. Oamenii săi de încredere se coordonează cu autoritățile locale și verifică îndeaproape locul în care va fi cazat președintele.

Serviciul Federal de Protecție (SFP) ar avea aproximativ 50.000 de angajați și se ocupă nu doar de paza președintelui, ci și a altor înalți demnitari ai statului, precum prim-ministrul sau alţi miniştrii.

Paznicii din jurul lui Putin sunt organizați în patru cercuri restrânse. În imediata apropiere a președintelui sunt cei mai importanți bodyguarzi, care sunt întotdeauna în preajma lui. Umbrelele pe care le poartă unii dintre paznicii liderului de la Kremlin sunt făcute din Kevlar, același material folosit la veste antiglonț, pentru a oferi protecție în caz de nevoie.

Al doilea cerc de gărzi este la fel de important. Aceștia se amestecă prin public, îmbrăcăți formal şi analizează zona pentru potențialii atacatori. În al treilea cerc se află persoane care înconjoară perimetrul mulțimii, iar aceștia sunt responsabili să nu permită unor persoane suspecte să se apropie prea mult de președinte. Cel de-al patrulea cerc de agenți de pază stă la distanță. Acesta este format din lunetiști aflați pe acoperișurile clădirilor din zona care pot trage în orice clipă, dacă observă un pericol.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii

La fel ca și în cazul președintelui Rusiei, președintele American este și el extrem de bine păzit. Fostul președinte american, Donald Trump a bătut orice record în materie de cheltuieli privind paza și protecția sa. Dacă pentru fostul preşedinte al SUA, Barack Obama, costurile de securitate se ridicau la 16 milioane de dolari pe an, Trump a reuşit în numai 10 săptămâni de mandat să ridice costurile la 29 de milioane de dolari.

Costurile astronomice au obligat congresul să crească astfel suma alocată pentru protecţia lui şi a familiei la 120 de milioane de dolari pe an, aproape cât s-a cheltuit în cei 8 ani de mandat ai lui Obama. Pentru Joe Biden nu avem încă o situație certă, dar suntem convinși că până în momentul de față, preşedintele American nu l-a întrecut pe Donald Trump.

Regina Elisabeta a II-a

Cel mai longeviv monarh în viaţă este sub protecţia Gărzii Regale. Ea este formată din infanterie şi cavalerie. Regina beneficiază de un nivel de securitate destul de ridicat. În 2014, de exemplu, o mişcare islamistă ar fi plănuit un atac terorist asupra reginei care trebuia să participe la o ceremonie în Londra. Nu doar că atacul a fost demascat, dar regina a apărut la respectiva ceremonie în aplauzele impresionante ale mulţimii.

Papa Francisc

Conducătorul religiei catolice în lume, Papa Francisc, beneficiază de protecţie la fel de ridicată precum cei mai importanţi şefi de stat. Vaticanul este unul dintre cel mai bine protejate oraşe din lume. Gărzile de corp ale Papei sunt foşti soldaţi de elită elveţieni. Pe lângă foştii soldaţi, orice vizită a Papei presupune că statul în care ajunge să pună la dispoziţie orice mjloc de apărare dorit de Papa.

Kim Jong-un

Liderul suprem al Coreei de Nord este obsedat de faptul că este urmărit în mod constant de asasini, de aceea, el a luat măsuri de securitate restrictive. Nu doar că merge doar într-o limuzină blindată, însoţită la rândul ei de alte maşini pline cu agenţi de pază, dar aceiași limuzină este, la rândul ei, flancată de o mulţime de bodyguazi ce aleargă pe lângă ea.

Când merge pe jos, agenţii de securitate formează un zid în jurul lui. Pe lângă angajaţii din Serviciul Secret, Kim Jong-un mai are şi o armată personală formată din 100.000 de soldaţi ce sunt la dispoziția lui în orice moment.