Home » Life & Style » Cine este bărbatul înarmat care a intrat pe domeniul Castelului Windsor. A spus că ar fi vrut să o „asasineze pe Regină”

Cine este bărbatul înarmat care a intrat pe domeniul Castelului Windsor. A spus că ar fi vrut să o „asasineze pe Regină”

Cojocaru Cristian / 27.12.2021, 18:17
Cine este bărbatul înarmat care a intrat pe domeniul Castelului Windsor. A spus că ar fi vrut să o „asasineze pe Regină”

În prima zi de Crăciun, un bărbat înarmat a intrat pe domeniul Castelului Windsor. Acesta afirma într-o înregistrare video că urmează să o „asasineze pe Regină”, însă nu a mai ajuns să își pună planul în aplicare după doar câteva momente pe domeniu. Află cine este acesta și ce s-a întâmplat cu el după aceea.

Bărbatul înarmat care a pătruns pe domeniul Castelului Windsor a fost arestat

Bărbatul care a fost arestat pe terenul Castelului Windsor în ziua de Crăciun în timp ce era înarmat cu o arbaletă a fost reținut în temeiul Legii cu privire la sănătatea mintală. Sâmbătă, în data de 25 decembrie 2021, în jurul orei 8:30, pe ternul castelului din Berkshire, unde regina se află în reședințăt, ofițerii de la Thames Valley Police și Metropolitan Police au răspuns la ceea ce părea a fi o breșă de securitate.

Un tânăr de 19 ani, din Southampton, a fost arestat sub suspiciunea de încălcare a unui loc protejat și deținerea unei arme ofensive. Poliția Metropolitană a declarat că bărbatul a fost arestat și a fost supus unei evaluări psihiatrice. Din acel moment, el a fost trimis în grija specialiștilor medicali care se ocupă cu persoanele cu probleme mintale.

„Alertele de securitate s-au declanșat la doar câteva momente de la intrarea bărbatului pe terenul respectiv, însă nu a putut pătrunde în nicio clădire. În urma percheziției bărbatului a fost recuperată o arbaletă. Anchetele cu privire la circumstanțele complete ale acestui incident sunt în curs de desfășurare de către operațiunile de specialitate ale Poliției Metropolitane”, a declara un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane.

Jaswant Singh Chail a încărcat un videoclip preînregistrat pe Snapchat la ora 8:06 în ziua de Crăciun, cu 24 de minute înainte ca un bărbat să fie arestat de poliție în incinta Castelului Windsor. În urma incidentului a fost declanșată o revizuire majoră a securității interne, având în vedere cum o persoană străină a putut ajunge atât de repede și ușor acolo.

„Se întâmplă ceva îngrozitor cu fiul nostru și încercăm să ne dăm seama ce. Nu am avut ocazia să vorbim cu el, dar încercăm să-i oferim ajutorul de care are nevoie. Din perspectiva noastră, trecem printr-o perioadă dificilă. Încercăm să rezolvăm această problemă, deși nu este deloc ușor”, a declarat tatăl lui Chail, Jasbir Singh Chail, pentru Daily Mail.

O purtătoare de cuvânt a Palatului Buckingham a refuzat să comenteze. Regina și-a petrecut ziua de Crăciun la Castelul Windsor și se crede că a luat prânzul cu Prințul de Wales, Ducesa de Cornwall și Contele și Contesa de Wessex. Charles, Camilla, Edward și Sophie, împreună cu copiii lor, Lady Louise și James, vicontele Severn, au participat la o slujbă din partea castelului din Capela St George, la ora 10.45 în dimineața de Crăciun.

înarmat windsor
Barbatul purta o masca alba si un hanorac de culoare gri

Alte incidente au avut loc în decursul acestui an

În luna mai, poliția a mai arestat o femeie în vârstă de 29 de ani și un bărbat în vârstă de 31 de ani, ambii din Londra, în urma unor informații potrivit cărora, doi infractori ar fi intrat pe terenul Lojei Regale de la Windsor Great Park. Poliția a transmis că nu a fost niciun risc pentru nicio persoana aflată la fața locului.

Ofițerii au fost chemați, de asemenea, la casa ducelui de York în data de 19 arpilie după ce o femeie ar fi ajuns la conacul acestuia. Femeia în vârstă de 43 de ani a petrecut 30 de minute pe terenul respectiv după ce le-a spus oamenilor de la pază că ia prânzul cu fiul Reginei, potrivit The Sun.

Ea a intrat în casă pretinzând că este logodnica lui, înainte de a fi interceptată de un membru al personalului. Femeia ar fi ajuns la Windsor cu un taxi -și chiar i-a convins pe paznicii ducelui să-i plătească drumul. Poliția a spus că femeia a fost oprită și ulterior dată în îngrijirea speciliștilor în boli mintale.