Home » Auto » 5 lucruri pe care e bine să nu le lași niciodată în mașină. Aceste greșeli banale te pot pune în dificultate

5 lucruri pe care e bine să nu le lași niciodată în mașină. Aceste greșeli banale te pot pune în dificultate

Voicu Costin / 11.12.2021, 18:40
5 lucruri pe care e bine să nu le lași niciodată în mașină. Aceste greșeli banale te pot pune în dificultate

Unii conducători auto uită să își ia unele obiecte din mașină atunci când ajung acasă. A două casă, cum își mai alintă unii proprietari mașina, devine foarte încăpătoare când vine vorba de spațiu de depozitare. Fie el mic sau mare, autoturismul oferă spații de care proprietarii se bucură nespus și pe care nu uită să le burdușească cu diferite lucruri indiferent de importanţă sau mărime. Există totuși unele obiecte care nu ar trebui lăsate în mașină și care îți pot crea probleme.

Lucruri importante pe care nu le lași în mașină

Banii și actele

Cele mai importante lucruri pe care un conducător auto le poate lăsa în mașină sunt banii și actele. Fie că e vorba de sume mici de bani sau de acte ce nu reprezintă o însemnătate prea mare pentru tine, pentru hoți poate reprezenta o oportunitate.

Ținute la vedere, pot fi furate, astfel atât tu cât și mașina suferind probleme, recuperarea lor făcându-se greu spre deloc. De asemenea, nu îți lăsa niciodată la vedere geanta, sau borseta cu obiecte de valoare.

Electronice

Obiectele electronice pot fi pradă hoților mai repede decât te-ai gândi. Un obiect neînsemnat pentru tine, (baterie externă, camera foto, telefon, brățară, ceas etc.) poate fi însemnat pentru spărgătorii de mașini.

Pe lângă posibilitatea de a rămâne fără ele, pot suferi deteriorări din cauza condițiilor în care sunt ținute. Fie prea cald sau prea rece, temperatura poate fi un factor major pentru cauzarea lucrurilor nedorite obiectelor personale.

Cheia de rezervă a mașinii

Cu siguranță poate ai auzit de la prieteni sau rude că își țin cheia/cheile de rezervă a mașinii în torpedou sau pitită într-un buzunar secret al mașinii. Meteahnă românească să ții cheia în mașină, îți poate da bătăi de cap dacă rămâi fără ea, fie ea pierdută sau furată. Cum marea majoritate a mașinilor noi vin însoțite de cheie electronică, te poate costă câteva sute de lei fabricarea unei chei de rezervă în caz că principala cheie dispare.

Medicamente

Se mai întâmplă ca în drumul nostru spre casă să ne oprim și la farmacie pentru a cumpără diverse medicamente de care avem nevoie. De multe ori ni se întâmplă ca în grabă să plecăm din mașină şi  să lăsăm medicamentele pe bancheta din spate sau să omitem să le luăm cu noi.

Dacă în anotimpul rece nu ar fi nici o problema cu păstrarea lor într-un mediu rece, din cauza temperaturii scăzute pe timp de noapte, vara se schimbă însă situația. Căldura poate afecta foarte ușor proprietățile medicamentelor, unele dintre ele fiind necesar să fie ținute chiar la frigider. Lumina în exces poate dăuna, iar ambalajului se poate topi dacă medicamentele sunt lăsate pe bordul încins al mașinii.

Alimente perisabile

Din neglijență putem lasă câteva  alimente în mașină, gândindu-ne că le vom consuma mai târziu. Însă temperatura ridicată poate afecta conținutul produsului, iar nouă diferite reacții la ceea ce consumăm.

De evitat într-o zi călduroasă să va cumpărați produse de tip fast food ce conțin sosuri sau dulciuri ce se pot topi. Băuturile carbogazoase ținute și ele în căldură pot fi la fel de nocive, corpul având de suferit mai târziu.