Home » Auto » 8 lucruri pe care e bine să le ai în mașină pe timpul iernii. Ce nu trebuie să îți lipsească

8 lucruri pe care e bine să le ai în mașină pe timpul iernii. Ce nu trebuie să îți lipsească

Alexandru Cazacu / 07.12.2021, 13:51
8 lucruri pe care e bine să le ai în mașină pe timpul iernii. Ce nu trebuie să îți lipsească

Se pare că în unele zone din țară, iarna și-a intrat pe deplin în drepturi. Așadar, pentru a evita surprizele neplăcute, pe lângă echiparea autoturismului cu anvelope de iarnă și o inspecție tehnică corespunzătoare, conducătorii auto trebuie să aibă în mașină câteva lucruri extrem de folositoare. Află în următoarele rânduri ce lucruri trebuie să ai în mașină iarna.

Lucruri pe care e bine să le ai în mașină pe timpul iernii

Cei care doresc să se pornească la drum lung pe timp de iarnă, trebuie să aibă în mașină o serie de lucruri care, deși pot părea banale la prima vedere, ele pot fi extrem de folositoare pe vreme rea. În continuarea acestui articol, noi vă vom spune despre ce obiecte este vorba și cum te pot ajuta acestea în timpul sezonului rece.

Cablurile de pornire sunt foarte utile

Cu siguranță, majoritatea șoferilor știu că atunci când temperaturile sunt foarte scăzute, bateria autovehiculului se poate descărca. Tocmai de aceea este indicat să avem în mașini cablurile de pornire. Cu ajutorul acestora putem să primim curent electric de la un alt autoturism.

Roata de rezervă

Toți șoferii știu că din mașină nu trebuie să lipsească roata de rezervă, mai ales în condiții de iarnă. Dacă aceasta nu există, nu ne vom putea continua drumul, în cazul unei pene de cauciuc. După ce ne-am asigurat că avem o roată de rezervă, este necesar să verificăm și presiunea tuturor roților autoturismului.

Obiecte necesare pentru deszăpezirea mașinii

De asemenea, pe timp de iarnă nu trebuie lipsească din dotarea autoturismului racleta și o perie, acestea fiind extrem de utile pentru deszăpezirea mașinii tale. Totodată, ar fi indicat să aveți în mașină și un spray împotriva înghețului pentru încuietorile portierelor.

La circulația pe drumurile înzăpezite, o lopată poate fi foarte utilă

În cazul în care circulăm pe drumuri acoperite de zăpadă, lopata poate fi de asemenea foarte importantă. Mai exact, dacă mașina rămâne blocată, cu ajutorul lopeții putem înlătura mai ușor zăpada și porni din nou la drum.

Hainele groase

Atunci când te pornești la drum lung pe vreme rece și condiții nefavorabile de iarnă, nu trebuie să lipsească din mașina ta hainele groase. Acestea îți vor fi extrem de folositoare dacă rămâi blocat și trebuie să părăsești autovehiculul.

Lucruri pe care e bine să le ai în mașină pe timpul iernii
Lucruri pe care e bine să le ai în mașină pe timpul iernii – cabluri de tractare

Cabluri de tractare

Uneori, chiar dacă avem o lopată, se poate întâmpla ca mașina noastră să nu poată ieși din zăpadă. În această situație este bine să avem la noi un cablu de tractare. Cu toate acestea, pentru a putea fi tractați din nămeți, trebuie să apelăm la ceilalți participanți la trafic sau să sunăm un echipaj de intervenție.

Ce lucruri trebuie să ai în mașină iarna – trusa de prim-ajutor

Evident, fiecare conducător auto trebuie să se asigure că în mașina pe care o conduce există o trusa de prim-ajutor. Acest kit este absolut vital, deoarece în unele situații ne poate salva chiar și viața. De asemenea, pe lângă obiectele prezente în trusa respectivă, este recomandat să avem și unele medicamente utile în diverse situații.