Home » Auto » Cât costă noua Dacia Jogger. Poate fi comandată în România. Lista completă a prețurilor

Cât costă noua Dacia Jogger. Poate fi comandată în România. Lista completă a prețurilor

Voicu Costin / 13.04.2022, 17:24

Dacia a lansat deja noul model al său, Jogger. Numele a fost ales, spun oficialii mărcii, pentru că evocă „sportul, natura și energia pozitivă”. Dacia speră să dea lovitură cu noul sau model, mai ales că în România, drumurile nu sunt atât de grozave, iar modelul Joger poate fi preferat de mulți români, fie cu familii numeroase, fie de cei care preferă o mașină cu garda la sol mai ridicată. Cât va costa în România noua Dacia Joger?

Informații utile despre Dacia Joger

Din punct de vedere estetic, Dacia Jogger oferă o multitudine de oportunități: oferă lungimea unui break, spațiul interior al unui monovolum și liniile și garda la sol ale unui SUV. Noul model va fi disponibil în configurație cu 5 sau 7 locuri.

Dimensiuni

Jogger are o gardă la sol generoasă de 20 cm. Ampatamentul se întinde pe 2,9 m, în vreme ce lungimea totală atinge 4,55 m. În același timp, spațiile de depozitare de la interior oferă un volum total de 24 l (dintre care 7 l îi revin torpedoului închis), iar barele de amarare modulare prezente pe plafon, pot susține o greutate de până la 80 kg.

La nivel de portbagaj, Dacia Jogger în configurație cu 5 locuri, oferă un volum de 708 l. Pentru versiunea cu 7 locuri, volumul portbagajului este de 160 l. Capacitatea maximă de încărcare poate ajunge, însă, la 1.819 l, dacă se demontează complet cele două scaune din rândul 3 și se rabatează bancheta din rândul 2.

Interior și tehnologie

Dacia Jogger beneficiază de sistemele Media Nav și Media Display, bazate pe un ecran tactil de 8 inch amplasat central, cu conectivitate Bluetooth și compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto (prin cablu pentru Media Display, wireless pentru Media Nav).

Opțional, Jogger poate fi echipat cu scaune față încălzite și cu un sistem de climatizare cu afișaj digital. Clienții pot opta și pentru un card de acces „hands-free” cu funcție de deschidere de la distanță a portbagajului.

Motorizări

Dacia Jogger primește două motorizări la lansare. Este vorba despre motorul TCe 110 (1 litru turbo, benzină, 3 cilindri, 110 CP, 200 Nm) cuplat cu o transmisie manuală cu 6 trepte și despre propulsorul ECO-G 100 (benzină plus GPL, 100 CP).

Unitatea ECO-G este alimentată de un rezervor pe benzină de 50 l și de un rezervor de GPL de 40 l, soluție care oferă o autonomie teoretică de peste 1.000 km. Dacia anunță și un sistem de propulsie hibrid pentru Jogger, disponibil din 2023. Acesta aduce la un loc un motor aspirat alimentat cu benzină, de 1,6 litri și două motoare electrice conectate la o cutie de viteze multi-mod cu craboți, fără ambreiaj.

Cât costă noua Dacia Jogger în România

Vom putea alege pentru Dacia Jogger dintre configurările cu cinci sau șapte locuri și pentru început vor fi disponibile echipările Essential şi Comfort. Cel mai ieftin model va fi cel cu echiparea Essential și motorul de 1,0 litri ECO-G. Prețul pentru varianta cu cinci locuri începe de la 13.990 de euro.

Dacia Jogger Comfort cu motorizarea de 1,0 litri TCe și configurarea cu șapte locuri are un preț de pornire de la 16.950 de euro. Pentru lansarea din România, producătorul de la Mioveni va oferi și o serie limitată denumită Extreme. Pentru varianta Jogger cu șapte locuri și motorul de 110 CP cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte, prețul începe de la 18.000 de euro, arată impact.ro.

Conform informațiilor Dacia, livrările pentru Jogger sunt programate să înceapă din luna martie a anului următor.