Home » Auto » Ce se întâmplă cu cei asigurați la City Insurance. E important să afle asta

Ce se întâmplă cu cei asigurați la City Insurance. E important să afle asta

Manolică Anca / 21.09.2021, 17:31
Ce se întâmplă cu cei asigurați la City Insurance. E important să afle asta

Vești de ultimă oră pentru toți șoferii care sunt asigurați la societatea City Insurance. Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația de funcționare a societății și implicit dreptul de a mai vinde polițe. Ce se va întâmpla cu dosarele de daună ale șoferilor care au RCA la City Insurance. Toți românii trebuie să știe asta!

Ce se întâmplă cu milioanele de asigurați la City Insurance

ASF a decis vineri, 17 septembrie, retragerea autorizaţiei de funcţionare a societății de asigurări City Insurance şi implicit dreptul de a mai vinde polițe, pe motivul că nu a îndeplinit cerința minimă de capital, de 150 de milioane de euro. De asemenea, a cerut deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii. City Insurance era liderul de pe piața de RCA din România, cu peste trei milioane de clienți.

Există însă și o veste bună în acest sens. Cele peste trei milioane de români care au o poliţă încheiată la compania falimentară vor avea în continuare cu RCA-ul activ, care urmează a fi preluat de Fondul de Garantare. Societatea a anunțat deja că, începând de luni, 20 septembrie, primește cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea potenţialilor creditori de asigurare ai City Insurance.

„Fondul de garantare a asiguraţilor a luat act de Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A şi constatarea stării de insolvenţă a societăţii, urmând ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să promoveze, în instanţă, cererea de deschidere a procedurii de faliment împotriva asigurătorului.

Astfel, începând de astăzi (luni, n.r.), FGA poate proceda, la cererea posibililor creditori de asigurări ai Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A, la deschiderea dosarelor de daună”, se arată în comunicatul Fondului.

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance
ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance

Multe service-uri refuză să mai repare maşini pe poliţe încheiate la City Insurance

Odată cu preluarea polițelor RCA de către Fondul de Garantare, păgubitul nu trebuie să mai meargă la asigurator pentru constatare şi restul demersurilor legale, ci se adresează Fondului de Garantare. În acest sens, ei vor trebui să urmeze următorii pași: depunerea dosarului de daună la FGA, se poate trimite și prin poștă sau e-mail, iar după aprobare se face constatarea daunei, se repară mașina. La final se merge la FGA pentru cererea de plată direct în contul service-ului.

Deși totul ar trebui să meargă ca pe roate, în practică reprezentanţii service-urilor se plâng deja că au blocaje mari cu banii şi multe dintre ele refuză să mai repare maşinile care vin cu polițe încheiate la City Insurance.

O altă opțiune pentru asigurații la City Insurance este aceea de denunța aceste polițe, să renunțe la ele, să primească bani pentru perioada rămasă și să își încheie asigurarea la o altă companie.

Societatea City Insurance a cunoscut o creștere exponenţială după falimentul Astra Asigurări, o altă companie care vindea RCA, dar care a avut o situaţie financiară dezastruoasă. City Insurance ajunsese să deţină aproape jumătate din piaţa RCA din România pentru că vindea aceste poliţe la cel mai mic preţ.