Home » Auto » De ce este închisă circulația pe Autostrada Soarelui și când se va da drumul. Șoferii care se întorc de la mare trebuie să știe

De ce este închisă circulația pe Autostrada Soarelui și când se va da drumul. Șoferii care se întorc de la mare trebuie să știe

Manolică Anca / 20.05.2022, 16:54
De ce este închisă circulația pe Autostrada Soarelui și când se va da drumul. Șoferii care se întorc de la mare trebuie să știe

Centrul INFOTRAFIC a anunțat vineri, 20 mai, că în perioada următoare vor exista anumite restricții de circulație pe Autostrada Soarelui, pe sensul către București. De ce va fi închisă, în ce perioadă și interval orar și pe unde va fi deviată circulația autovehiculelor. Precizările importante făcute de autorități.

Circulația pe Autostrada Soarelui, închisă în perioadă următoare

Toți șoferii care se întorc de la mare în următoarea săptămână trebuie să știe de anunțul făcut de Centrul Infotrafic. Astfel, începând de vineri, 20 mai, timp de șapte nopți, circulaţia pe Autostrada Soarelui, pe sensul către Capitală, va fi închisă, în intervalul orar 22:00-05:00.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, se va închide circulaţia rutiera pe sensul către Capitală, pentru o perioadă de 7 zile, în intervalul orar 22:00-05:00, începând cu data de 20.05.2022, pentru realizarea îmbinărilor între grinzile marginale şi grinzile centrale”, a transmis Centrul Infotrafic.

Așadar, cei care vor circula în această perioadă pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, trebuie să știe că circulaţia va fi deviată pe categorii de vehicule. Astfel,

  • MTMA mai mare sau egală cu 7,5 tone pe ruta: A2 km 35+500 nod rutier Fundulea – DJ 402,Fundulea – DN-Centura București.
  • MTMA mai mică sau egală cu 7,5 tone pe ruta:– A2 km 22 – DJ100, Brănesti – DN 3 – Centura Bucureşti sau A2 km 15 – DJ301, Cernica – Centura Bucureşti.

Totodată, pe timp de zi, în intervalul orar 05:00-22:00, va fi restricționată banda de urgență, pe ambele sensuri de mers.

„Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, recomandăm mărirea distanţei de siguranţă între autovehicule, semnalizarea înaintea schimbării benzii şi respectarea limitelor de viteză instituite”, a mai transmis Infotrafic.

Vezi AICI ce rute alternative ai spre mare, atunci când circulația este închisă pe Autostrada Soarelui.

Autostrada Soarelui
Autostrada Soarelui

Rute alternative de la Constanta la București

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române le recomandă, în general, celor care se întorc de pe litoral, să folosească și alte rute alternative pentru evitarea aglomerării Autostrăzii A2 Constanța – București,

Ruta 1 – Constanţa – București
DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;

Ruta 2– Constanţa – București
A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;

Ruta 3 – Constanţa – București
DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau, din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Circulație restricționată și pe DN 7

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a transmis că și pe DN 7, în județul Vâlcea, au loc mai multe tipuri de lucrări de reparații. Între kilometrii 184+000 – 186+600, pe raza localității Gura Văii, se lucrează la turnarea covorului asfaltic între orele 19:00 și 06:00. Circulația rutieră se face pe 1/2 cale dirijată de polițiștii rutieri.

De asemenea, între kilometrii 231+300 – 232+000, pe raza localității Câineni, a loc lucrări la consolidarea grinzii, între orele 08:00 și 14:00. Circulația rutieră se face pe 1/2 cale dirijată de polițiști rutieri, doar când se toarnă beton.

La fel ca în contextul lucrărilor de pe Autostrada Soarelui, și în cel al lucrărilor de pe DN7, Centrul Infotrafic le recomandă participanților la trafic să reducă viteza în aceste zone. În plus, conducătorii auto ar trebui să se asigure cu atenție înainte de a schimba benzile de circulație, să semnalizeze din timp această intenție, precum și să aibă în mod constant o conduită preventivă cât timp se află la volan, având în vedere că aceste zone se aglomerează.