Home » Auto » Drumul din Europa unde nu este limită de viteză. Poți să intri doar dacă mașina ta gonește cu peste 110km/h

Drumul din Europa unde nu este limită de viteză. Poți să intri doar dacă mașina ta gonește cu peste 110km/h

Alexandru Cazacu / 29.07.2022, 09:50
Drumul din Europa unde nu este limită de viteză. Poți să intri doar dacă mașina ta gonește cu peste 110km/h

În caz că nu știați deja acest lucru, pe un drum din Europa nu există limită de viteză. De fapt, pe drumul respectiv nu poți intra dacă autoturismul tău nu poate circula cu peste 110 km/h. Haideți să vedem care este drumul din Europa unde nu este impusă o limită de viteză și care este motivul pentru care autoritățile statului respectiv au luat această decizie.

Drumul din Europa unde nu este limită de viteză

În lume există doar două locuri unde nu este impusă limita de viteză pe hartă. Mai exact, este vorba despre Germania și Northern Territory Australia. În 2007, administrația locală din Northern Territory Australia a impus o anumită limită de viteză, însă începând din 2018, autoritățile au ridicat restricțiile impuse pe unele sectoare de autostradă. La vremea respectivă, guvernul australian susținea că experimentul este un real succes, însă experții avertizau că drumurile nu sunt echipate pentru șoferii pasionați de viteză.

În ceea ce privește drumul din Europa unde nu este limită de viteză, pe Autobahn, nemții au introdus pe unele sectoare limite de viteză de 130 km/h, dar există și locuri unde nu există interdicții, mai ale în zonele rurale. Ba chiar mai mult de atât, pe porțiunile cu șase benzi nu se poate intra dacă autoturismul nu depășește 110 km/h.

Sunt sau nu toate drumurile sigure pentru lipsa restricțiilor de viteză?

Ei bine, autoritățile germane încă discută pe această temă. În timp ce această țară se mândrește cu autostrăzile sale bine construite, în opinia unora, impunerea unor limite de viteză pe drumurile nemțești ar putea salva vieți.

Așadar, încă se vorbește despre această problemă a inexistenței limitelor de viteză. De fapt, în 2013, în timpul alegerilor din Germania, președintele Partidului Social Democrat, Sigmar Gabriel, a propus impunerea unor limite de viteză pe Autobahn. Cu toate acestea, nimeni nu l-a susținut din acest punct de vedere, nici măcar colegii săi de partid.

Drumul din Europa unde nu este limită de viteză
Drumul din Europa unde nu este limită de viteză

Limita de viteză, una dintre cele mai importante probleme cu privire la siguranța rutieră

Conform datelor de la Organizația Mondială a Sănătății, numai 7% din țările lumii au legi cu privire la siguranța rutieră ce țin de cinci factori cheie de risc. Mai precis, este vorba despre consumul de băuturi alcoolice de către șoferi, viteza excesivă, utilizarea căștilor de protecție de către motocicliști, purtarea centurilor și a sistemelor de siguranță pentru copiii pasageri.

Conform celor de la vox.com, în 2013 s-au produs peste 1,25 milioane de decese din accidente rutiere. Așa se face că, îmbunătățirea calității drumurilor la nivel global este o problemă majoră.

Ce trebuie să știi dacă conduci pe autostradă în Germania

Dacă călătorești pe o autostradă din Germania, trebuie să ții cont de câteva reguli generale, iar acestea sunt următoarele:

  • Fără depășire pe dreapta (excepție făcând traficul cu mișcare lentă)
  • Întotdeauna verificați oglinda laterală înainte de a trece de pe o bandă pe alta
  • Circulația mai lentă rămâne pe dreapta
  • Atenție la indicatoarele rutiere
  • Respectați limitele de viteză

Trebuie să menționăm și faptul că, este ilegală acțiunea unui șofer de a conduce în spatele unui alt autoturism fără a lăsa o distanță suficientă pentru a nu provoca o coliziune dacă mașina din față se oprește brusc.