Home » Auto » Noutăți autoturisme electrice 2022. Top 9 mașini electrice care se vor lansa în acest an

Noutăți autoturisme electrice 2022. Top 9 mașini electrice care se vor lansa în acest an

Cojocaru Cristian / 05.01.2022, 12:02
Noutăți autoturisme electrice 2022. Top 9 mașini electrice care se vor lansa în acest an

Unele dintre cele mai așteptate modele EV din toate timpurile sunt programate pentru lansare, inclusiv un trio de camionete inovatoare: Tesla Cybertruck, Ford F-150 Lightning și GMC Hummer EV. Dar se pare că 2022 ne va aduce primele autoturisme electrice ale multor producători de automobile atât noi, cât și vechi.

Cele mai așteptate autoturisme electrice ale anului 2022

Noul an va aduce Mazda MX-30 și SUV-ul Fisker Ocean focalizat pe sustenabilitate. Supraalimentatul Lucid Air va oferi în sfârșit o versiune de preț mai rezonabil a produsului său de debut ultra-high. Chiar dacă ne-am obișnuit să nu ne mai facem așteptări prea mari pentru noul an cu privire la mașinile electrice, se pare că anul 2022 este mult mai interesant. Iată câteva dintre cele mai așteptate autoturisme electrice ale acestui an.

Lucid Air Pure

Un Lucid Air mai ieftin va sosi în curând, dar totul este relativ. „Ieftin” înseamnă că modelul Pure nu costă 169.000 USD ca primele ediții Dream ale EV de lux. Cu toate că este o versiune mai simplă, bateria sa va avea o autonomie de peste 600 de kilometri, fiind mult mai mare decât cea pe care o are Tesla. Prețul anunțat este de aproximativ 77.400 de dolari.

Tesla Cybertruck

A fost anunțat pentru prima dată în 2019, dar producția nici măcar nu a început. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a sugerat că o versiune cu patru motoare va sosi până la sfârșitul anului 2022. Tesla obișnuia să aibă detalii de configurare și preț pe site-ul său web, dar în octombrie toate aceste detalii au fost șterse. Cu toate acestea, prețul va fi probabil de 39.900 de dolari.

Ford F-150 Lightning

Supremația pickup-urilor EV este încă în aer pe măsură ce lupta dintre Tesla și Ford se desfășoară, dar Ford are un avantaj major: versiunea fără baterie a modelului lor este cea mai vândută mașină din America. Cu o putere uriașă și capacități grele de remorcare, este o fiară electrică. De asemenea, ar trebui să sosească cu mult înaintea primului camion electric al Tesla, fiind așteptat la mijlocul acestui an, la un preț de 39.974 de dolari.

autoturisme electrice 2022
Lucid Air Pure este asteptata spre sfarsitul anului 2022

Fisker Ocean

Prima mașină a lui Fisker va fi un vehicul electric „durabil”, deoarece folosește plastic reciclat și are un acoperiș solar pentru a genera energie suplimentară. Va fi un adevărat SUV de pe Coasta de Vest, cu karaoke în sistemul său de sunet, un afișaj rotativ și un „mod California” care deschide toate geamurile, inclusiv parbrizul din spate. Producția acestuia va începe în noiembrie 2022 și va avea un preț cuprins între 37.499 și 68.999 de dolari.

GMC Hummer EV

Supranumit „supercamion” de către GMC, primul Hummer electric a venit din punct de vedere tehnic chiar la sfârșitul anului 2021. Dar majoritatea vehiculelor reale vor ajunge pe piață în 2022. Clienții vor vedea inițial cea mai scumpă versiune, urmată de versiuni mai de bază în anii următori. O versiune SUV electric ceva mai modestă ar trebui să apară până la sfârșitul anului 2023. Prețul anunțat va fi de 112.595 de dolari.

Hyundai Ioniq 5

Hyundai lansează o nouă linie de vehicule electrice numită Ioniq, iar primul care va debuta va fi 5. Este un SUV compact care se mândrește cu încărcare rapidă și poate accelera de la 0 la 100 km/h în puțin peste cinci secunde. De asemenea, are încărcare bidirecțională, ceea ce înseamnă că poate porni alte Ioniq. Versiunea de bază va ajunge numai după ce mașinile mai premium vor ajunge în S.U.A., având un preț de 55.725 de dolari.

Kia EV6

Primul model de mașină cu adevărat complet electric al Kia face parte din planurile producătorului coreean de a avea 11 vehicule electrice noi până în 2026. EV6 este primul din linie cu încărcare rapidă și încărcare de rezervă pentru un generator în cazul unei pene de curent acasă. Are un ecran tactil panoramic și proiecții AR pe parbriz. EV6 este construit pe aceeași platformă de baterie ca și compatriotul său, Hyundai Ioniq, așa că cele două mașini vor avea performanțe similare, la un preț necunoscut momentan.

Mazda MX-30

Mazda a devenit în cele din urmă electrică, dar MX-30 are doar o baterie de 35,5 kWh cu o autonomie de 250 de kilometri. Alte vehicule electrice de dimensiunile sale au baterii de 64 kWh cu autonomie dublă. Cel puțin EV-ul cu lansare limitată arată bine ca un SUV mic, dar încăpător, cu un stil similar cu omologul său alimentat pe benzină, CX-30, având un preț de pornire de 33.470 de dolari.

Rivian R1S

A fost întotdeauna planul ca un SUV electric să urmeze pickup-ul electric al lui Rivian. Versiunea SUV, concepută pentru  camping, este la fel de robustă ca și camionul care tocmai a fost denumit „Camionul anului” de la MotorTrend pentru 2022. Așteaptă-te așadar la mai mult de la același, cu excepția celor până la trei rânduri de scaune și a prețului de pornire de 70.000 de dolari