Home » Auto » Google Maps: 6 funcții și setări pe care orice utilizator ar trebui să le știe

Google Maps: 6 funcții și setări pe care orice utilizator ar trebui să le știe

Voicu Costin / 30.12.2021, 16:14
Google Maps: 6 funcții și setări pe care orice utilizator ar trebui să le știe

Atunci când vrem să ajungem într-o nouă locație folosim de obicei o aplicație de tip GPS. Google Maps este o aplicație de acest tip indiferent dacă o folosim ca pietoni sau ca șoferi. Indiferent de sistemul de operare al telefonului sau tabletei tale, aplicația are mai multe funcții și setări. Vedem în articolul de mai jos care sunt cele mai interesante!

6 funcții și setări utile pentru Google Maps

Setează locațiile favorite „acasă” și „serviciu”

Aplicația de tip GPS reușește să observe cele mai dese locații în care ajungi. Cum o mare parte din noi au un job în afara locuinței, opțiunile „acasă” și „serviciu” pot fi setate imediat. Deschide aplicația, atinge căsuța de căutare din partea de sus a ecranului, iar aici vei putea seta cele două locații. Google Maps le va memora imediat, iar în fiecare dimineață, când vei pleca spre serviciu vei putea selecta această opțiune și vei fi gata de plecare!

Salvează hărțile în modul „offline”

Aplicația vă oferă posibilitatea de a salva și hărțile în modul „offline”. În unele zone ale orașului sau ale țării, dacă doriți să ajungeți într-o zona necunoscută, internetul poate fi indisponibil sau semnalul să fie mai slab. Această opțiune vă poate salva ruta sau zone, iar navigarea fără internet poate fi posibilă, oricând.

Folosește comenzile vocale

Cele mai noi mașini au posibilitatea de a primi comenzi vocale și îți pot oferi ceea ce ai nevoie fără a mai apasa vreun buton. La fel și în cazul aplicației Google Maps, această opțiune poate fi utilizată pentru a folosi aplicația mai ușor. Nu ai de făcut altceva decât să apeși pe pictograma microfon din partea de sus a ecranului și să spui ce dorești. Toate comenzile vocale nu pot fi rostite decât în limba engleză, deoarece limba română nu este disponibilă.

Setează o rută simplă

Aplicația îți permite să creezi o rută simplă, fără escale, precum și un traseu mai complex în care poți adăuga mai multe destinații a căror ordine poate fi schimbată în orice moment. Pentru a seta un traseu simplu este necesar să introduci, în căsuța din partea de sus a ecranului, o locație și apoi să alegi un mijloc de transport (autobuz, mașină sau mers pe jos). Odată setat traseul, Google Maps îți va afișa cu albastru ruta optimă și cu gri celelalte variante mai lungi ca timp sau ca distanță.

Folosește secțiunea „transport public”

Fiind rezident într-un oraș nou sau nu numai ai nevoie de un ghid când vine vorba de traseul pe care vrei să îl urmezi. Fără a avea o mașină, aplicația de tip GPS poate fi utilizată la fel de bine pentru a folosi un mijloc de transport în comun. Intervalele orare la care circulă, cele mai scurte și cele mai lungi trasee, vor fi afișate de Google Maps, iar alegerea îți va aparține în alegerea celei mai simple rute.

Folosește hărțile 3D

Opțiunea interesantă pusă la dispoziție de Google Maps este cea a hărților 3D. Imaginea de ansamblu poate fi utilă, pentru a vedea străzile, casele, blocurile și chiar formele de relief evidențiate și într-o astfel de perspectivă. Imaginea 3D o poți vizualiza derulând pe ecran cu două degete de jos în sus. De asemenea, ai posibilitatea să rotești harta.