Home » Life & Style » Schimbări la Google Maps! Rute ecologice pentru șoferi. Când se lansează noua funcție

Schimbări la Google Maps! Rute ecologice pentru șoferi. Când se lansează noua funcție

Alexandru Cazacu / 01.04.2021, 09:49
Schimbări la Google Maps! Rute ecologice pentru șoferi. Când se lansează noua funcție

Google Maps va avea o nouă funcție. Aceasta va direcționa conducătorii auto pe rutele estimate să genereze cele mai mici emisii de carbon în funcție de trafic, pante și a altor factori, potrivit unui anunț făcut de companie marți.

Schimbări la Google Maps! Rute ecologice pentru șoferi

Reprezentanții Google au declarat că această funcție va fi lansată mai târziu în acest an în Statele Unite ale Americii și că că ulterior va ajunge și în alte țări, ca parte a angajamentului său de a ajuta la lupta împotriva schimbărilor climatice prin serviciile sale. Cu excepția cazului în care utilizatorii aplicației nu renunță, ruta implicită va fi cea ”ecologică” dacă traseul durează aproximativ același timp, anunță compania.

În cazul în care alternativele sunt mult mai rapide, Google Maps va oferi utilizatorilor unele variante, permițând utilizatorilor să compare emisiile estimate, transmite Reuters.

”Pentru aproximativ jumătate din trasee, putem găsi o soluție mai ecologică, cu un compromis minim sau deloc al costului de timp”, a declarat luni luni Russell Dicker, directorul de produse la Google.

Google susține că obține estimări relative ale emisiilor prin testarea diferitelor tipuri de vehicule și drumuri, pe baza informațiilor de la National Renewable Energy Lab (NREL) al guvernului Statelor Unite. Datele cu privire la calitatea rutieră provin de la mașinile sale Street View și din imaginile obținute din satelit.

Începând cu luna iunie, șoferii vor fi anunțați atunci când urmează să intre în zone cu emisii reduse

Potrivit managerului NREL, Jeff Gonder, laboratorul care a dezvoltat instrumentul cunoscut sub numele de RouteE pentru estimarea consumului de energie al vehiculelor, a ajuns la un acord în această lună pentru a obține finanțare de la Google pentru a studia precizia estimărilor sale.

Cu toate acestea, efectul potențial asupra emisiilor generate de această caracteristică este neclar. Un studiu realizat pe 20 de persoane realizat de Universitatea de Stat din Long Beach, California, a constatat anul trecut că participanții au fost mai înclinați să ia în considerare emisiile de carbon în selectarea rutelor după testarea unei aplicații care a arătat estimări.

Schimbări la Google Maps! Rute ecologice pentru conducătorii auto
Schimbări la Google Maps! Rute ecologice pentru conducătorii auto

Anunțul celor de la Google a inclus modificări suplimentare axate pe climă. Se pare că începând din luna iunie, va începe avertizarea șoferilor care urmează să călătorească prin zone cu emisii reduse, unde unele vehicule sunt restricționate, precum Germania, Franța, Olanda, Spania și Marea Britanie. În lunile următoare, utilizatorii aplicației Google Maps vor putea compara mașinile, bicicletele, transportul public și alte opțiuni de călătorie într-un singur loc, în loc să comute între diferite secțiuni.

Primele detalii vor disponibile în luna mai, iar la început vor fi disponibile în Statele Unite, India, Australia și Coreea și ulterior în majoritatea țărilor din întreaga lume. Interfața prin care sunt oferite variantele de rute către destinație în Google Maps a fost redesenată, astfel încât să ofere o imagine mai detaliată asupra tuturor modurilor de transport și a rutelor disponibile către destinație. Utilizatorii aplicației vor putea să vadă și să compare cât timp durează să ajungă la destinație în fiecare modalitate de transport, relatează Reuters.