Top 5 mașini care se vând cel mai ușor în România. Dacia Logan nu se află pe listă

de:
28 09. 2021, 10:27
Top 5 masini care se vand cel mai usor in Romania. Dacia Logan nu se afla pe lista

Un studiu arată ce mașini se vând cel mai ușor în România, dar și cel mai greu. Chiar dacă Dacia Logan este o mașină foarte populară la noi în țară, aceasta nu se regăsește în topul respectiv.

Ce mașini se vând cel mai ușor în România

Potrivit studiului celor de la carVertical, o platformă internațională care se ocupă de verificare istoricului unei mașini, Dacia Logan nu intră în top 5 al celor mai ușor de vândut mașini de la noi din Țară. Deși dealerii de autoturisme lansează multe campanii prin care oricine își permite o mașină nouă, în continuare, mașinile rulate reprezintă o importanță piață în România.

Pe piața mașinilor second-hand există foarte multe variante dintre care un potențial cumpărător își poate alege. La o simplă căutare vei observa că nenumărate modele își așteaptă noul proprietar, iar prețul acestora pornesc de la câteva sute la câteva mii de euro. În această categorie, sunt câteva modele care sunt printre cele mai căutate, iar Dacia Logan nu se numără în top, fiind o mașină destul de greu de vândut datorită popularității și implicit numărului de autoturisme de pe piață.

Pe primul loc al topului celor mai bine vândute mașini din România se află SUV-ul de dimensiuni reduse Suzuki Grand Vitara. Durabilitatea, excelența tehnică dar și prețul mic fac ca această mașină japoneză să primească toate creditele din partea viitorilor cumpărători. Grand Vitara se adresează unui public larg, datorită competențelor sale pe teren accidentat, dar și o mașină ușor de condus în oraș. Prețul acestei mașini ajunge undeva sub 7.000 de euro pentru un model cu o vechime mai mare de 10 ani și sub 12.000 de euro pentru unul care a ieșit pe porțile uzinei în urmă cu cinci ani.

Locul doi este ocupat de Dacia Duster, fiind și singurul SUV al producătorului autohton. Este o mașină relativ ieftină pentru ceea ce oferă și ieftin de întreținut. Ocupantul locului trei este Suzuki Jimny, fiind o mașină 4×4 care face față cu o foarte mare ușurință drumurilor din România. Pe locurile patru și cinci se află Nissan Qashquai, respectiv Mitsubishi Pajero, astfel că japonezii par să aibă o piață foarte bună în România, iar din punct de vedere al modelelor, mașinile de teren ocupă toate cele cinci locuri.

Suzuki Grand Vitara este cel mai usor de vandut model din Romania

Mașinile care se vând cel mai greu la noi în țară

La polul opus, exlcuzând modelele de lux, în topul celor mai greu de vândut mașini se află Ford Puma, Mercedes-Benz GLA, Fiat Tipo, Jaguar F-Pace și BMW Seria 2. Dintre motivele pentru care aceste mașini se vând așa de greu, cei de la carVertical au enumerat prețul ridicat al acestora precum și durabilitatea, lucruri care transformă mașinile în modele de un interes mult mai scăzut.

Pentru un BMW Seria 2, media numărului de zile cât stă la vânzare este de aproximativ 47 de zile. Modelul relativ nou dar și faptul că prețul second-hand este foarte apropiat de cel din reprezentanțe îi determină pe potențialii cumpărători să treacă peste acest model cu ușurință. Pe locul doi, Jaguar F-Pace este o mașină de lux, implicit scumpă care nu deține aceeași notorietate precum mărcile nemțești.

În ceea ce privește Fiat, această marcă este văzută ca una mai puțin durabilă, iar modelul Tipo nu este de interes pentru români, cum ar fi cazul lui Punto al aceluiași producător. Mercedes GLA se află pe locul patru, iar pentru că prețul sare de 20.000 de euro, la care se mai adaugă și cheltuielile considerabil de întreținere, transformă mașina într-una care nu este la căutare. Astfel, indiferent care este alegerea ta, ai grijă ca în momentul în care cumperi o mașină rulată, să verifici istoricul acesteia pentru a nu avea suprize ulterior.