Home » Auto » Ce înseamnă de fapt Mercedes. 15 lucruri neștiute despre celebrul brand de autoturisme

Ce înseamnă de fapt Mercedes. 15 lucruri neștiute despre celebrul brand de autoturisme

Cojocaru Cristian / 17.08.2021, 13:35
Ce înseamnă de fapt Mercedes. 15 lucruri neștiute despre celebrul brand de autoturisme

Este imposbil ca cineva să nu știe despre brandul Mercedes însă, puțini știu, de fapt, ce înseamnă această marcă. Denumirea are o legătură strânsă cu fiica unui om de afaceri important.

Află ce înseamnă, de fapt, Mercedes

1. Sigla Mercedes-Benz reprezintă cele trei spații pentru care producătorul german produce motoare și anume sol, apă și aer. Chiar dacă sigla a avut alte șase versiuni anterioare, actuala siglă este prezentă pe fiecare motor Mercedes-Benz încă din 1910.

2. Chiar dacă mulți credeau că Mercedes provine de la numele fiicei lui Karl Benz sau a lui Gottlieb Daimler, ei bine află că primul automobil produs a fost numit Mercedes-Benz 35 HP. Un om de afaceri austriac, Emil Jellinek a cumpărat 20 de astfel de mașini, în schimbul denumirii acestora ”Mercedes”, după numele fiicei omului de afaceri, Adriana Manuela Ramona Mercedes Jellinek.

3. Provenineța acestui nume are origine spaniolă și înseamnă ”milă, milotenie”.

4. La fiecare 11 muncitori, compania Mercedes-Benz are distribuit un inspector. Fiecare dintre aceștia se asigură că fiecare acțiune a muncitorilor este făcută la standardele companiei, astfel că mii de inspecții separate sunt făcute înainte ca un nou model să fie aprobat.

5. Elementele cromate ale mașinilor sunt create prin placarea cu două straturi de cupru, peste care se aplică ulterior nichel. În forma finală, acestea sunt placate cu crom.

6. Scaunele automobilelor Mercedes sunt la rândul lor proiectate foarte atent. Astfel că specialiști în ortopedie au grijă să ofere toate cunoștințele pentru ca aceste scaune să fie realizate. De asemenea, vechile scaune erau dotate cu arcuri similare cu cele folosite la suspensii, pentru un șofat cât mai confortabil.

7. Primul motor diesel cu cinci cilindri introdus pe un automobil de serie a avut loc în anul 1976. Acesta dezvolta 80 CP dintr-o cilindree de 2998 cmc. Motorul a fost utilizat pe modelul 240 D, echivalentul actualului E-Klasse.

înseamnă mercedes
Primul autoturism cu motor diesel de la Mercedes-Benz a fost lansat in anul 1936, fiind vorba despre celebrul 260 D

Primul autoturism cu motor diesel

8. Primul autoturism cu motor diesel de la Mercedes-Benz a fost lansat în anul 1936, fiind vorba despre celebrul 260 D.

9. Mercedes este compania care a investit foarte mult în siguranța șoferilor, având grijă să transmită informația mai departe și către ceilalți producători de automobile. Inovații precum ABS și ESP, airbag-uri, centuri pretensionate și sistemul de control al tracțiunii reprezintă tehnologii implementate de către celebrul producător german.

10. În anul 1951, Mercedes crea primele modele cu ”cușcă de siguranță” precum și cu zone cu deformare controlată. Chiar dacă tehnologia a avansat, la bază există aceleași principii, dezvoltate de Mercedes la acea vreme.

11. În anul 1958, Mercedes semna alinața cu producătorul american Studebaker-Packard, astfel că Mercedes putea folosi rețeaua de distribuție a producătorului. Cinci ani mai târziu, Studebaker a dat faliment, astfel că fostele reprezentante ale companiei livrau doar modele Mercedes-Benz.

12. În anul 1969 și 1971, Mercedes producea două modele experimentale echipate cu motor Wankel. După mai multe teste, Mercedes a decis să acorde toată atenția asupra motoarelor diesel.

13. În cadrul concursului de Formula 1, monoposturile de la Mercedes erau cunoscute sub denumirea de ”săgețile argintii”. În regulament era prevăzută o anumită greutate a acestora, iar monoposturile producătorului german depășeau cu câteva kilograme această masă. Astfel, inginerii au hotărât să dea jos vopseaua pentru a mai reduce din greutate.

14. Cultura muzicală a abordat la rândul său celebrul brand. Janis Joplin a cântat o piesă denumită ”Mercedes Benz”, ale căror versuri făceau trimitere la faptul că unele persoane consideră că fericirea constă în bani și bunuri scumpe.

15. Această piesă a fost ulterior utilizată de producătorul german în mai multe spoturi publicitare, ultima dată fiind în anul 2007.