Home » Auto » Cele mai bune mașini second hand pe motorină. Automobile care se strică foarte rar

Cele mai bune mașini second hand pe motorină. Automobile care se strică foarte rar

Manolică Anca / 11.12.2020, 11:58
Cele mai bune mașini second hand pe motorină. Automobile care se strică foarte rar

Achiziționarea unui automobil second hand a devenit o practică foarte raspandită de ani buni și pe piața din România. Unii români nu doresc să investească foarte mulți bani în mașini, de aceea nu aleg întotdeauna un model nou de autoturism. Iată o listă cu cele mai bune mașini second hand pe motorină, de care ar trebui să ții cont atunci când dorești să faci o nouă achiziție.

Cele mai bune mașini second hand pe motorină

Autovit.ro a realizat o listă cu modelele de mașini întâlnite în cele mai multe anunțuri pentru autoturisme second-hand. Fie că sunt alese pentru caracterul lor economic, fie pentru că oferă un plus de statut șoferului, acestea au câștigat din plin atenția publicului pasionat de mașini. Iată care sunt cele mai bune mașini second hand pe motorină:

Volkswagen Golf – inventatorul clasei compacte a ajuns deja la cea de-a opta generație, însă precedentele trei sunt cele mai căutate modele second-hand, aproape în fiecare an. Deși Golf VII și Golf VI predomină în căutări, nici Golf V nu se lasă mai prejos.

Ford Focus – este, poate, cel mai aprig rival al Golfului. De aceea, nu lipsește de pe lista cu cele mai bune mașini second hand pe motorină și, automat, nici din preferințele clienților de mașini second-hand. Spre deosebire de Golf, Focus este disponibil și în model berlină, ceea ce îi mărește șansele de succes.

Audi A4 – pentru doritorii unui model premiu, dar fără extravaganță, acest model de Audi se încadrează foarte bine pe listă. Dintre toate generațiile, modelul cunoscut printre fani sub indicativul B8, se remarcă cel mai mult la numărul de anunțuri.

BMW Seria 3 – dar nu sunt neglijați nici cei care sunt fanii berlinelor sportive. Preferat, însă, în mod predominant în echipare diesel, modelul tocmai a primit o generație nouă.

Mercedes-Benz Clasa C – apreciat pentru designul armonios, stilat și pentru felul cum se „așază” la drum, modelul este preferat de mulți dintre iubitorii de mașini.

Mașinile second hand sunt preferate de mulți români
Mașinile second hand sunt preferate de mulți români

Cum alegi o mașină bună

Atunci când alegi să cumperi o mașină second hand trebuie să știi că există posibilitatea de a fi înșelat dacă nu îți iei măsurile de prevenție corecte. Achiziționarea unui vehicul la mâna a doua poate fi, de multe ori, asemănat cu o loterie. Odată ce ai definitivat o listă scurtă de modele la care te-ai hotărât, trebuie să pui în practică și o serie de principii simple:

  • nu alege niciodată mașina după prețul cel mai mic, ci după starea tehnică și kilometrii parcurși;
  • cere sfatul unui specialist a cărui experiență te poate feri de eventuale înșelătorii;
  • sosește la întâlnirea cu vânzătorul mai devreme, pentru a analiza mașina discret;
  • verifică urmele de uzură care pot trăda un kilometraj modificat;
  • verifică istoricul de service al mașinii, pentru a depista eventualele accidente.

De ce aleg românii o mașină second-hand

Deși uneori aceștia visează la cele mai puternice mașini sport noi sau la cele mai luxoase limuzine cumpărate direct din showroom, șoferii români aleg, de cele mai multe ori, exemplare la mânaa doua, chiar și atunci când bugetul lor nu este unul neapărat limitat. Iar acestea au o serie de avantaje care merită luate în seamă.

Ca un mic exemplu, un model cu o vechime de 2-3 ani, menținut într-o stare tehnică foarte bună, va păstra multe din atuurile unei mașini noi. Mai mult, acesta îl va scuti pe proaspătul proprietar de inconvenientul major al deprecierii prețului inițial, suportat de vânzător.

Deși uneori avem tendința de a asocia ideea de mașină second hand cu anumite incertitudini, multe exemplare rulate vin cu garanție, în cazul în care sunt puse în vânzare de dealeri. Prețul pieselor și al manoperei poate fi unul mai abordabil pentru mașinile la mâna a doua, în special pentru modelele de volum.