Home » Auto » Unde este interzisă întoarcerea? 5 întrebări-capcană și răspunsuri din chestionarele auto

Unde este interzisă întoarcerea? 5 întrebări-capcană și răspunsuri din chestionarele auto

Voicu Costin / 18.04.2022, 17:30
Unde este interzisă întoarcerea? 5 întrebări-capcană și răspunsuri din chestionarele auto

De cele mai multe ori, examenul auto pentru obținerea permisului nu este deloc ușor de luat. Mulți dintre candidați sunt nevoiți să susțină acest examen de mai multe ori până să dobândească mult doritul permis. Prima probă constă în susținerea unui examen pe calculator, iar a doua probă este practică, denumită și traseu. După promovarea celor două probe puteți să vă mândriţi cu carnetul de şofer. Care sunt capcanele cele mai des întâlnite în chestionarele auto care induc în eroare examinaţii?

Câte întrebări are examenul auto?

Testarea teoretică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere categoria B constă din 26 de întrebări. Acestea au fiecare câte trei variante de răspuns. În total sunt 1.176 de întrebări și în acestea sunt cuprinse și întrebările de mecanică sau prim ajutor, iar dintre acestea pică 26 în mod aleatoriu la examen. Întrebările pot avea unul, două sau toate răspunsurile corecte. Chestionarul trebuie finalizat în cel mult 30 de minute. Pentru a promova examenul auto și pentru a pentru susține și proba practică (traseul) trebuie să răspunzi corect la cel puțin 22 de întrebări.

Pentru a promova examenul teoretic (sala) trebuie să răspunzi corect la cel puțin 22 de întrebări și să nu dai mai mult de patru răspunsuri greșite. Dacă răspunzi greșit la mai mult de patru întrebări, vei fi declarat „Respins”.

Din acel moment, vei putea susține din nou proba teoretică în cel mult 15 zile calendaristice, adică inclusiv sâmbetele și duminicile, conform prevederilor Ordinului nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere. După ce vei fi declarat „Admis” la examenul teoretic, te vei putea programa pentru proba de traseu.

Întrebări-capcană în chestionarele auto

La fiecare sesiune de examen auto există întrebări-capcană care îi induc în eroare pe candidați. Îți prezentăm cinci dintre cele mai întâlnite întrebări-capcană la care nu se reușește să se ofere răspunsul corect. Răspunsurile corecte sunt îngroșate!

  1. Staționarea este interzisă:

  • pe sectoare de drum unde este interzisă depășirea prin indicator;
  • pe partea carosabilă a drumurilor naționale;
  • în zona de acțiune a indicatorului „Circulație în ambele sensuri”.
  1. Unde este interzisă întoarcerea?

  • în curbe;
  • pe drumurile fără ieșire;
  • pe drumurile cu sens unic.
  1. În care dintre situaţii este permisă depăşirea?

  • în intersecţia semnalizată cu indicatoare de prioritate.
  • în intersecţia dirijată prin semnale luminoase.
  • în intersecţia dirijată prin semnale ale poliţistului.
  1. În care dintre situaţii consumul de carburant al unui motor creşte?

  • atunci când motorul nu atinge temperatura de funcţionare.
  • atunci când fumul de eşapament este de culoare neagră.
  • atunci când motorul funcţionează cu întreruperi.
  1. Viteza se va reduce obligatoriu si vehiculul va fi oprit:

  • atunci când, circulând pe un drum cu o bandă de circulație pe sensul de mers, deplasarea înainte este obturată de un obstacol sau de prezența altor participanți la trafic, iar din sens opus circulă alte vehicule;
  • la semnalul polițistului de frontieră;
  • atunci când barierele sau semibarierele sunt coborate, în curs de coborâre sau de ridicare.

Pentru a învăţa întrebările și răspunsurile corecte, îți recomandăm să încerci să le rezolvi pe cele publicate pe site-ul DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor). Ele sunt declarate ca întrebări și răspunsuri oficiale și apar în același fel și la examenul auto.