Home » Auto » Codul Rutier simplificat pentru examenul auto. Ce trebuie să citești înainte de chestionarele auto pentru permis

Codul Rutier simplificat pentru examenul auto. Ce trebuie să citești înainte de chestionarele auto pentru permis

Voicu Costin / 20.02.2022, 13:48
Codul Rutier simplificat pentru examenul auto. Ce trebuie să citești înainte de chestionarele auto pentru permis

Pentru a obține permisul de conducere auto trebuie să parcurgem orele unei școli de șoferi. După parcurgerea legislației, trebuie să trecem prin două examene. Pentru primul dintre ele trebuie să parcurgeți cursurile de legislație, iar aceste informații sunt cuprinse în cărțile din domeniu. Dar în era tehnologiei nu mai sunteți nevoiți să achiziționați manuale, pentru că informațiile le găsiți și pe internet. Ce trebuie să citești înainte de a fi examinat la sală?

Sfaturi utile pentru a promova examenul auto

Cei ce au trecut prin examenul legislației ne pot oferi câteva sfaturi utile. Ei ne ajută să înțelegem cum putem fi productivi în privința parcurgerii informațiilor legislației auto. Haideți să vedem cel mai bun mod de a învăța!

Începeți cu legislația rutieră!

Oamenii sunt diferiți și au moduri diferite de a învăța și de a parcurge un material didactic. O parte dintre ei au reușit să obțină permisul de conducere doar făcând chestionare auto. Alți au preferat să parcurgă cursurile de legislație pentru a învăța și pricepe mai bine.

Parcurgând legislația, veți găsi prevederile Codului Rutier, Regulamentul auto, cât și noțiuni de prim-ajutor și de mecanică. Toate lucrurile ce apar în legislație trebuie reținute pentru că sunt lucruri fără de care niciodată nu veți fi buni șoferi și nu veți ști cum să reacționați în diferite situații pe șosele.

Frecventați cursurile de legislație!

În cadrul școlii de șoferi, profesorii vă ajută să parcurgeți materialul și vă explică toate situațiile și lucrurile de care aveți nevoie, pentru a deveni un șofer. Frecventarea cursurilor de legislație în paralel cu rezolvarea de teste drpciv (chestionare drpciv) va da roade.

Rezolvați chestionare auto zilnic!

Primul examen prin care veți trece va fi teoretic. De aceea este foarte important să rezolvați și chestionare zilnic. Examenul constă în rezolvarea unui chestionar, iar dacă nu obțineți minimul de punctaj, adică 22 de puncte din 26, nu veți putea fi admiși. După trecerea acestei probe veți fi programați pentru a da traseul, ultima probă pentru obținerea permisului auto.

Rezolvarea de chestionare auto este o etapă esențială. Trebuie să faceți acest lucru zilnic, pentru a parcurge cât mai multe întrebări și a învăța răspunsul corect. Cu cât veți exersa mai mult, cu atât și numărul de grile corecte va crește.

Cei care au trecut prin acest examen, ne sfătuiesc că prezentarea la examenul teoretic ar trebui să aibă loc dacă reușim să luăm constant un punctaj de minim 20 de puncte. Astfel, avem șanse mari de promovare. Nu vă demoralizaţi dacă la început veți avea punctaje mai mici. Perseverența și modul de învățare contează cel mai mult!

Exersați pe un site cu chestionare drpciv!

Multe site-uri au informații care nu sunt actualizate și pot conține greșeli în răspunsuri. Este foarte important să alegeți site-urile potrivite pentru a învăța corect!

Pe drpciv-teste.ro veți găsi tot ce aveți nevoie pentru a promova: informații teoretice complete și actualizate, chestionare drpciv, măsuri de prim ajutor etc. Site-ul are o interfață ușor de folosit și, prin autentificare, vă puteți monitoriza progresul și puteți revedea întrebările care v-au pus în dificultate.

Mai mult, drpciv-teste.ro poate fi accesat atât de pe calculator, laptop, cât și de pe telefonul mobil, astfel că puteți exersa oriunde și oricând. Cei care folosit  platforma spun că acest lucru i-a ajutat foarte mult și au reușit să treacă cu brio de prima probă.

Un instructor auto din Timișoara a pus la dispoziție tuturor persoanelor un material simplificat care ne ajută să învățăm mult mai ușor.

„Am simplificat învăţarea, excluzând paragrafele care nu sunt importante pentru obţinerea permisului auto categoria B. Cuvintele colorate cu roşu au cel mai ridicat grad de importanţă, cele albastre au grad mediu de importanţă. Tot ce se află pe pagină trebuie citit” a declarat Florian Chiricheş.