Home » Când, unde, cum » 13 lucruri fascinante din lumea animalelor. Maimuțele înțeleg numerele scrise, pot face adunări și înmulțiri

13 lucruri fascinante din lumea animalelor. Maimuțele înțeleg numerele scrise, pot face adunări și înmulțiri

Cojocaru Cristian / 20.03.2022, 13:09
13 lucruri fascinante din lumea animalelor. Maimuțele înțeleg numerele scrise, pot face adunări și înmulțiri

În lume există nenumărate creaturi minunate și totoată pline de curiozități. Sunt șanse ca și în prezent să existe animale care încă nu au fost descoperite. Lumea animalelor continuă să ne suprindă, având în vedere anumite abilități ale acestora. Află cele mai interesante curiozități despre anumite animale.

Lumea animalelor continuă să ne surprindă

De la sufletele pereche, la nume și inteligență există atât de multe fapte uimitoare despre toate tipurile diferite de animale. Iată câteva lucruri interesante despre animale care te vor pune pe gânduri pentru câteva momente, neștiind că acestea erau capabile de așa ceva.

Majoritatea pinguinilor sunt monogami

Majoritatea pinguinilor rămân într-adevăr cu același partener toată viața. Masculii pinguini îi oferă femelei o pietricică, iar dacă ea acceptă, se împerechează pe viață. Aceste tipuri de pinguini folosesc pietricele pentru a-și construi cuiburile, deoarece trăiesc pe țărmurile stâncoase. În timpul curtării, masculul îi dă cadou femelei o pietricică, iar dacă ea acceptă, o folosește și continuă să construiască cuibul împreună.

Delfinii folosesc nume

Delfinii comunică folosind fluieratul. O analiză a acestui fluierat a arătat că într-adevăr se pot numi unul pe altul. Ei folosesc fluiere distincte pentru a chema alți delfini, care răspund pe rând.

Elefanții nu pot sări

Pot alerga rapid, de fapt până la 24 km/h, dar nu pot sări. Acest lucru se datorează greutății lor și au mușchii picioarelor destul de slabi și gleznele inflexibile. Pentru a sări, animalele au nevoie de tendoane puternice ale lui Ahile și mușchi ai gambei.

Crocodilii sunt cu adevărat sensibili

Crocodilii au mici umflături senzoriale pe tot corpul pentru a ajuta la detectarea modificărilor presiunii apei, dar îi ajută și să detecteze mișcarea în apă atunci când vânează. Fețele lor și, eventual, întregul corp sunt acoperite cu aceste umflături minuscule, care sunt senzori tactili. Deci fața unui crocodil ar putea fi mai sensibilă decât vârful unui deget uman.

Rinocerii sunt înrudiți cu caii

Nu ai ști asta uitându-te la ei, deoarece mulți oameni presupun că cele mai apropiate rude ale rinocerilor sunt hipopotamii. De fapt, una dintre cele mai apropiate relații genetice ale rinocerilor sunt, de fapt, caii. Măgarii și zebrele sunt, de asemenea, în aceeași familie genetică, arătând modul în care această „familie” a evoluat pentru a se adapta la diferite medii.

Cornul narvalului este de fapt un dinte

Oamenii cred că narvalul este ca un unicorn, dar „cornul” său este doar un dinte care îi crește în afara gurii. Masculii au de obicei acest colț care poate crește până la 3 metri. De fapt, are până la 10 milioane de terminații nervoase în interior, deci este extrem de sensibil.

Liliecii masculi cântă

Liliecii masculi cântă „cântece de dragoste” complicate pentru a atrage un partener. De fapt, s-a descoperit că ei folosesc o gramatică și o ordine definită a silabelor în cântecele lor. Acest lucru este foarte neobișnuit la mamifere și le face mai aproape de cântecele păsărilor decât orice altceva.

Gorilele au o forță incredibilă

De fapt, ele pot ridica de până la 10 ori propria greutate așa că, deși putem împărtăși mult ADN cu gorilele, ele sunt mai puternice decât orice om. Gorilele cu spatele argintiu mature sunt mai puternice decât 20 de oameni adulți la un loc. Ei pot ridica 1,8 tone și chiar au o mușcătură mai puternică decât leii.

lumea animalelor
Cainii de preerie se saruta

Câinii de preerie se sărută

Câinii de preerie își ating gura ca un salut. Sărutul este adesea însoțit de un alt comportament iubitor, cum ar fi îmbrățișarea, jocul sau îngrijirea reciprocă. Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că o fac mai mult în grădinile zoologice când oamenii privesc, deoarece se bucură de atenție.

Hipopotamii petrec timp în apă din cauza pielii uscate

Motivul pentru care hipopotamii petrec atât de mult timp în apă este că pielea lor neobișnuit de uscată trebuie hidratată. Ei petrec până la 16 ore pe zi în apă pentru a-și menține pielea rece și umedă. Când nu sunt în apă, totuși, ei „transpiră” o substanță roșie uleioasă, care este de fapt un agent de hidratare a pielii și de protecție solară.

Lamele sunt animale sociabile

Lamele iubesc în special să fie sociabile cu oamenii pe care îi cunosc, precum și cu grupuri de alte lame și alpaca. Lamelor nu le place de fapt să trăiască singure. Ele câștigă chiar popularitate ca animal de companie din cauza reputației lor ca fiind precum câinii și că doresc să fie prietenii tăi.

Leii dorm mult

De fapt, leii masculi dorm până la 20 de ore pe zi. Femelele tind să doarmă 15-18 ore pe zi, deoarece petrec mai mult timp vânând și îngrijind pui, astfel încât dorm mai puțin. Deoarece sunt prădători, nu trebuie să-și facă griji pentru siguranța lor. Își rezervă energia pentru vânătoare noaptea.

Maimuțele pot face calcule matematice

Înțeleg numerele scrise și pot număra, rezolva puzzle-uri și pot face adunări de bază. Unele maimuțe inteligente pot chiar să facă înmulțiri. Oamenii de știință au fost cu adevărat interesați să investigheze acest lucru, nu doar din cauza cât de deștepți sunt, ci și pentru că aruncă lumină asupra modului în care oamenii înțeleg numerele.