Home » Când, unde, cum » 13 motive pentru care e bine să înveți o limbă străină în 2022

13 motive pentru care e bine să înveți o limbă străină în 2022

Cojocaru Cristian / 16.01.2022, 17:28
13 motive pentru care e bine să înveți o limbă străină în 2022

Vară, iarnă, toamnă, primăvară orice anotimp este un sezon bun pentru a începe să înveți o nouă limbă străină. Și totuși, există ceva în noul an care oferă un mic impuls de motivație suplimentară pentru a încerca ceva ce nu ai mai făcut până acum. E bine ca la început de an să îți stabilești noi obiective pe care să le parcurgi de-a lungul noului an. Așadar, de ce să nu înveți o nouă limbă?

Motivele pentru care să înveți o limbă străină

Fiecare persoană este diferită așa că sunt șanse ca nu toate motivele de mai jos să se aplice în cazul fiecăruia dintre noi în mod special. Cu toate acestea, unele dintre ele te poate inspira însă ca să te determine să înveți o limbă nouă. Iată care sunt motivele pentru care să faci acest lucru și să investești în educația ta.

Călătorii

Cu toate că încă este iarnă, călătoriile vor începe în curând din nou, astfel că este o perioadă bună pentru a învăța o limbă străină. De ce? Acest lucru te-ar putea ajuta în vacanța minunată pe care ai stabilit-o pentru vara lui 2022 și nu vei mai avea nicio problemă în a purta o conversație cu un localnic atunci când te afli în vacanță.

Emisiuni TV și filme

Emisiunile TV și filmele devin din ce în ce mai multilingve. Serviciile de streaming precum Netflix și Hulu investesc mai mult în divertisment care nu este în limba engleză și dă roade. Unele dintre cele mai bune televiziuni din ultimii ani au fost în alte limbi. Și da, subtitrările sunt foarte utile și cu siguranță ar trebui să le folosești. Dar dacă Squid Game ne-a învățat ceva, ele nu sunt întotdeauna un înlocuitor perfect pentru înțelegerea limbii originale.

Poți înțelege mai bine istoria unui popor

Învățarea unei limbi străine te poate ajuta să te conectezi cu istoria unui popor. Limba și cultura sunt indisolubil împletite, astfel că învățarea unei limbi poate fi o modalitate de a cunoaște și înțelege mai bine tradițiile și cultura unui alt popor.

Este mai ușor decât ai putea crede

Dacă cineva îți spune că învățarea unei limbi străine este simplă, probabil că îi vei arunca o privire sceptică. Totuși, dacă faci învățarea parte a rutinei tale, vei fi surprins de cât de repede poți progresa. Și dacă ușurința este un motiv special, poți verifica cele mai ușoare limbi de învățat pentru vorbitorii de limba română.

Există mai multe moduri de a învăța mai mult ca oricând

Nu există o soluție unică pentru învățare. De fapt, una dintre cele mai bune modalități de a cunoaște o nouă limbă este abordarea ei în mai multe moduri diferite. Și, din fericire pentru tine, există în mod constant noi modalități de a învăța. Folosește-te de nenumăratele variante pe care internetul ți le pune la dispoziție.

Este bine pentru creierul tău

A învăța orice este o modalitate bună de a rămâne inteligent din punct de vedere mental, dar învățarea limbilor străine are beneficii suplimentare. Oamenii care studiază limbi străine sunt mai puțin predispuși la demență și își îmbunătățesc capacitatea de a face mai multe sarcini. În anumite privințe, este ca și cum ai merge la sală pentru creierul tău.

Este bine pentru cariera ta

Deși s-ar putea să nu fie adevărat în toate domeniile, cunoașterea unei a doua sau a treia limbă poate fi un avans enorm atunci când ești în căutarea unui loc de muncă. Medicii, editorii video, asistenții sociali și multe altele sunt ajutați atunci când sunt mai capabili să înțeleagă alte limbi. Persoanele bilingve sunt adesea plătite mai mult pentru că au această abilitate suplimentară.

înveți limbă străină
Poti invata o limba straina chiar si atunci cand esti in miscare

O poți face oriunde

În timp ce alte hobby-uri necesită instrumente voluminoase sau angajamente mari de timp, învățarea limbilor străine este portabilă în toate sensurile. Poți să faci o lecție pe telefon sau chiar să traduci lumea din jurul tău în capul tău.

Acest lucru arată că îți pasă

A vorbi limba altcuiva poate fi un act de grijă. Chiar dacă nu stăpânești o altă limbă, chiar dacă nu știi decât câteva dintre elementele de bază, arată că ești dispus să faci un efort. Întâlnirea cu cineva în limba lor maternă este, de asemenea, o modalitate de a-l cunoaște mai bine decât dacă ar fi forțat să se traducă pentru tine.

Multe cărți și articole în alte limbi

Foarte puține cărți sau articole din lumea întreagă sunt traduse în limba română. Învățarea unei limbi străine te-ar putea ajuta în a descoperi noi opere literare și să te poți bucura de cele mai recente descoperiri științifice făcute de către cercetători.

Este o modalitate bună de a evita capcanele turistice

Găsirea celor mai bune destinații, în afara drumurilor deja cunoscute, poate fi dificilă. Există o mulțime de site-uri web care promit să îți ofere recomandări „autentice”, dar nu este nimic mai rău decât să ajungi într-un loc și să îți dai seama că nu există prea multe lucruri autentice. Cel mai bun mod de a evita capcanele turistice este să înveți o parte din limbă și să te împrietenești cu localnicii pentru a descoperi noi locuri.

Este o activitate bună de legătură

Începerea unui nou proiect cu cineva este o modalitate excelentă de a petrece timp împreună. Poate ai un prieten care și-a exprimat interesul să abordeze limba rusă sau poate vrei să cunoști oameni noi. În orice caz, învățarea limbilor străine cu o altă persoană te va ajuta să îți menții motivația ridicată, iar persoana respectivă îți va oferi probabil feedback cu privire la progresul tău.

Aplicațiile de traducere sunt încă imperfecte

Uneori, când îi spui cuiva că înveți o limbă, ei vor spune ceva de genul: „De ce te deranjezi? Poți traduce orice într-o aplicație.” Și, deși este adevărat că tehnologia de traducere automată a devenit incredibil de avansată în ultimele decenii, încă nu mai are nevoie de îmbunătățiri. Discuția cu cineva printr-o aplicație de traducere face, de asemenea, o experiență destul de impersonală.