Home » Când, unde, cum » 13 reguli șocante în Coreea de Nord. Nu găsești aceste ciudățenii nicăieri în lume

13 reguli șocante în Coreea de Nord. Nu găsești aceste ciudățenii nicăieri în lume

Cojocaru Cristian / 17.12.2021, 16:12
13 reguli șocante în Coreea de Nord. Nu găsești aceste ciudățenii nicăieri în lume

Fiecare țară din lume se așteaptă ca nativii să respecte legile și reglementările specifice, dar Coreea de Nord este diferită, având în vedere ce reguli șocante trebuie să respecte cetățenii. Aceștia nu trebuie să respecte doar niște reguli așteptate, dar și niște legi cu adevărat bizare. Află ce trebuie să suporte cetățenii acestei țări pentru a nu fi executați sau a sfârși într-un lagăr.

Reguli de-a dreptul șocante care trebuie respectate în Coreea de Nord

Fiecare lege ciudată din Coreea de Nord are un singur motiv principal: controlul populației. Este țara în care viețile cetățenilor sunt dictate și reglementate în cel mai mic grad pentru a se asigura că Kim Jong-un rămâne la puterea supremă. Kim Jong-un primește statutul divin de către cetățenii care au fost izolați de restul lumii. Interesant este faptul că cetățenii respectă întocmai ceea ce le cere guvernul. Iată cele mai nebunești legi din Coreea de Nord.

Oamenii se tund conform unei legi

Oamenii se tund doar conform tunsorilor aprobate de stat. Din anul 2013, guvernul Coreei de Nord  a avut un interes destul de profund să interfereze cu coafura cetățenilor săi. Interesant este că există 18 coafuri aprobate de stat pentru femei și 10 pentru bărbați. Există recomandări specifice și pentru păr. De exemplu, bărbații nu ar trebui să-și țină părul mai lung de cinci centimetri, iar bărbații mai în vârstă  au permisiunea de a păstra părul de până la șapte centimetri. Există, de asemenea, clasificări în rândul femeilor, deoarece femeia căsătorită trebuie să-și păstreze părul foarte scurt, în timp ce necăsătoritei i se permite să-și poarte părul, mai lung puțin. Coafura lui Kim Jong-un este rezervată doar lui.

Traiul în Capitală doar cu acordul guvernului

Viața în capitala Coreei de Nord, Phenian, este mai ușoară decât viața la țară. Dar oamenii nu pot să-și împacheteze valizele pentru a se muta în capitală. Dorințele lor nu sunt atât de simplu de împlinit pe cât sună în lumea normală, pentru că trebuie să obțină permisiunea guvernului. Există, de asemenea, blocaje rutiere în Coreea de Nord, care îi împiedică pe nord-coreeni să se deplaseze liber fără permisiune.

Cetățenii sunt obligați să voteze

Ca adult, ai liber arbitru atunci când vine vorba de vot. Poți vota sau poți sări peste întregul proces de alegeri. Dar dacă ești nord-coreean, pur și simplu nu poți, nu ai de ales. Va trebui să te prezinți la vot dacă ai 17 ani.

Guvernul controlează mass-media

Posturile internaționale de televiziune nu au nicio șansă să fie difuzate în Coreea de Nord. Guvernul controlează strict programele. Televiziunea centrală coreeană este principalul punct mass-media care anunță toate știrile de stat, iar guvernul produce fiecare cuvânt rostit pe post.

Fiecare cetățean aparține unei caste

Sistemul de caste nu este un lucru din trecut. Practica este foarte vie în Coreea de Nord. Oamenii sunt clasificați în trei caste principale, în care clasa „de bază” este rezervată celor de elită a țării, inclusiv Kim Jong-UN și rudele sale. A doua clasă este clasa „de mișcare”, în care se încadrează majoritatea locuitorilor țării, de la familiile de artizani la comercianți, de la intelectuali la alți comercianți. Ultima clasă este numită clasa „ostilă”, în care intră oamenii considerați indezirabili de către guvern.

Întreaga familie a unui infractor este pedepsită

Guvernul Coreei de Nord abuzează de drepturile omului la cel mai înalt nivel. Oamenii trăiesc într-o frică constantă din cauza restricțiilor dictatoriale brutale, dintre care una este „regula celor trei generații” a țării. Regula detaliază că, odată ce guvernul condamnă criminalul și îl trimite în lagărul de muncă, întreaga familie a persoanei va fi, de asemenea, sechestrată și trimisă într-un lagăr de muncă. Regulile nedrepte nu s-au încheiat aici, deoarece cele două generații ale familiei născute și crescute în lagăr trebuie să rămână acolo toată viața.

reguli șocante coreea nord
In Coreea de Nord sunt interzise apelurile internationale

Efectuarea de apeluri telefonice internaționale este interzisă

Nu ai voie să efectuezi apeluri internaționale. Chiar și apelurile interne sunt reglementate meticulos.
În regimul lui Kim Jong-un, informațiile nu pot intra sau ieși din țară. Asstfel, persoana prinsă făcând un apel internațional, prin intermediul unui telefon mobil chinezesc de pe piața neagră, ar putea fi spânzurată.

Nu poți pleca din țară

Dacă nu ești mulțumit de viața acolo, află că nu ai prea multe de ales, pentru că nu poți pleca din țară. Guvernul vrea ca cetățenii săi să fie loiali, astfel, evadarea din țară este considerată un păcat cardinal. Oamenii care încearcă chiar să evadeze sunt trimiși în lagăre de muncă și executați, iar familiile lor au de suferi, de asemenea.

Nu există acces la internet

Niciun om de rând din Coreea de Nord nu poate accesa internetul. Informațiile din lumea exterioară nu pot pătrunde în țară și nici nu se pot scurge în afară. Utilizarea internetului este astfel strict controlată în cazul în care doar oficialilor guvernamentali li se acordă permisiunea specială de a-l accesa.

Numai funcționarii guvernamentali bărbați pot conduce

În Coreea de Nord poți conduce doar dacă ești bărbat și funcționar guvernamental. Guvernul controlează, de asemenea, proprietatea mașinilor pentru a se asigura că națiunea nu va fi invadată de vehicule cu motor. Unii oameni ocolesc legea înregistrându-și mașinile ca aparținând agențiilor guvernamentale.

Biblia este interzisă

Nu ai dreptul la religie în Coreea de Sud, asta pentru că doar Kim Jong-un poate fi adorat ca o ființă divină. Dacă un cetățean este prins să dețină o Biblie, atunci cineva este trimis într-un lagăr de muncă, cel mai probabil pentru execuție.

Anul 109 în Coreea de Nord

Actualul calendar din Coreea de Nord nu este cel gregorian, ci unul propriu. Acesta începe cu anul în care s-a născut fondatorul Partidului Democrat, Kim Ir-Sen, fiind denumit și președinte etern. Așadar, primul an al calendarului Juche este 1912 în calendarul grgorian. Asfel, cetățenii nu trăiesc în 2021, ci în anul 110 Juche.

Nord-coreenii nu au voie să râdă

În data de 17 decembrie 2021 se comemorează 10 ani de la moartea fostului lider Kim Jong-il. Astfel, cetățenii sunt supuși unor măsuri drastice, de-a lungul celor 11 zile de doliu. Nord-coreenii nu au astfel voie să râdă, să consume alcool, să desfășoare activități de agrement precum nici să își cumpere alimente în această zi.

„În perioada de doliu, nu trebuie să bem alcool, să râdem sau să ne angajăm în activități de agrement. În trecut, mulți oameni care au fost prinși consumând alccol sau în stare de ebrietate, în timpul perioadei de doliu, au fost arestați și tratați ca niște „criminali ideologici”. Au fost luați și nu au mai fost văzuți niciodată. Chiar dacă un membru al familiei tale moare în perioada de doliu, nu ai voie să plângi tare iar trupul poate fi scos din casă abia după perioada de doliu. Oamenii nu-și pot sărbători nici măcar zilele de naștere dacă sunt în perioada de doliu”.

Totodată, poliția este instruită să verifice dacă oamenii sunt îndurerați cu adevărat sau nu. Cetățenii nu au voie să se căsătorească în aceste zile, iar dacă au un deces în familie, trebuie să țină persoana decedată în casă până trece perioada de doliu a fostului conducător.