Home » Când, unde, cum » 17 dintre cele mai periculoase rase de câini. FOTO

17 dintre cele mai periculoase rase de câini. FOTO

Cojocaru Cristian / 07.01.2022, 13:14

Câinii sunt cunoscuți în întreaga lume ca fiind cel mai bun prieten al omului. Ar putea fi adevărat, dar totul depinde de modul în care îi educi în primul rând. Câinii sunt unici, iar fiecare specie are trăsături pe care ceilalți nu le dobândesc. La fel ca și Golden Retrievers, acești câini sunt cunoscuți ca însoțitori mari, loiali și cu blană aurie, care pot fi de mare ajutor, însă aceste rase de câini pot fi și periculoase.

Care sunt cele mai periculoase rase de câini

Cu toate că în general, câinii sunt loiali celui care îi crește, aceștia pot fi antrenați să fie extrem de agresivi. Astfel, ai grijă ca în momentul în care îți iei un câine, să te asiguri că acesta este educat încă de mic să fie blând, pentru că altfel, ceea ce trebuia să fie cel mai bun prieten al tău s-ar putea să se transforme într-un dușman cu colți bine ascuțiți. Iată care sunt cele mai periculoase rase de câini.

Doberman

Dobermanul este un câine loial, dar și feroce, care este cel mai probabil să fie ales în trupele canine. Deși sunt foarte inteligenți, alerti și de încredere, nu neglija neînfricarea și curiozitatea față de alții decât proprietarii lor. Dobermanul este foarte agresiv față de străini. Datorită corpurilor lor slabe, dobermanul poate da dovadă de performanțe uimitoare.

Ciobănesc German

Ciobaneștii germani sunt descriși ca fiind curajoși, inteligenți și încrezători. Este o rasă faimoasă care se găsește de obicei într-o gospodărie tipică americană. Dar nu lăsa asta să-ți intre în cap pentru că și această rasă poate fi periculoasă. În afară de faptul că au fost crescuți pentru păstorirea oilor, această rasă a fost făcută pentru a rămâne, de asemenea, în poziție de câini de pază în ferme. Ciobăneștii germani pot fi, de asemenea, antrenați să atace străinii.

Bandog American

Bandogul american este o rasă mixtă dintre un Pit Bull și un Mastiff Napolitan. Slujba lor inițială a fost ca și câine de lucru. Dar, datorită mușchilor lor masivi și a posturii puternice, au fost folosiți mai ales ca și câini de luptă. Majoritatea Bandogilor Americani găsiți sunt periculoși din cauza antrenamentului greșit și a problemelor psihologice cauzate de luptele de câini.

Mastiff Tibetan

Din înfățișarea unui Mastiff Tibetan, ar trebui să știi că nu este o rasă tocmai pașnică. Unii proprietari curajoși au să rămână fără mâini din cauza acestei rase de câini de peste 120 de kilograme, în timp ce alții chiar ua fost uciși. Natura lor independentă și instinctul ucigaș îi fac printre cele mai dificile rase de antrenat.

Pit Bull

Potrivit lui Marcy Setter, reprezentant al Centrului de Salvare Pit Bull, nu există nicio rasă de câini care să fie în mod inerent mai periculoasă decât Pit Bull. Desigur, poți antrena un pitbull pentru a deveni un animal de companie loial, dar adoptarea unui pitbull matur este practic o rețetă pentru dezastru. Sunt o rasă foarte inteligentă care prețuiește independența față de orice altceva, dar cu o răbdare extremă și cu metode de disciplină și mai extreme, câștigi un prieten loial pe viață.

periculoase rase câini
Pit Bull este cunoscuta drept una dintre cele mai agresive rase de caini

Basenji

Basenji este o rasă bine-cunoscută în Asia ca și câine de familie. Cu toate acestea, este greu de antrenat. Se știe că umbă în haite, dar odată antrenat, această rasă poate fi cel mai bun prieten al tău. Basenji poate fi aproape de proprietar, dar sunt foarte agresivi față de fețele noi.

Tosa Inu

Tosa Inu este o rasă rară de câini japonezi bine construită și totodată un câine de luptă. Sunt câini care luptă feroce și pot provoca daune severe cu o singură mușcătură cu ajutorul dinților foarte ascuțiți. Această rasă este interzisă în 14 țări, precum Australia, Marea Britanie și Danemarca, din cauza agresivității lor față de proprietari și antrenori.

Dog Argentinian

Dog Argentinian este o fiară cu un aspect intimidant. Fiind un câine de pază, această rasă este, de asemenea, agilă și atletică. Antrenamentul poate fi gestionat cu ușurință la o vârstă fragedă. Cu toate acestea, să presupunem că această rasă nu este antrenată încă din stadiile timpurii ale cățelului, astfel că poate deveni agresiv oricând.

Gull Dong

Gull Dong, cunoscut și sub numele de Bull Dog pakistanez, este agresiv, dar cu voință puternică. Acest câine are nevoie de un lider puternic și hotărât sau va acționa amenințător pentru toată lumea. De asemenea, această rasă este periculoasă în apropierea copiilor, deoarece aceștia îi consideră pradă. Ca o parte bună, ei pot ajuta la gestionarea situațiilor periculoase, cum ar fi jafurile.

Marele Danez

Marele Danez este o rasă mare care este văzută ca fiind drăgălaș și binevoitor pentru copii. Cu toate acestea, dacă nu este dresat corespunzător, acest câine poate fi foarte teritorial și poate ataca străinii la fața locului, chiar și fără provocare. În afară de a fi agresivă, această rasă este imposibil de controlat după etapa de pui.

Rhodesian Ridgeback

Un Rhodesian Ridgeback este în general exagerat de energic și vrea să se joace tot timpul. Dar dacă sunt lăsați singuri prea mult timp, își pot îndrepta energia spre agresivitate și distrugere. Aducerea acestui câine într-un parc este, de asemenea, o idee proastă, deoarece ar avea tendința de a urmări animale mai mici, chiar și câini de talie mică. Începătorii nu ar trebui să încerce să se ocupe de un Rhodesian Ridgeback pentru prima dată fără o pregătire adecvată.

Bull Mastiff

Bull Mastiffs sunt excepționali în a fi câini de pază. Bull Mastiff este remarcabil de agresiv față de fețele noi și în special față de copii. Dacă un Bull Mastiff este înconjurat de alți câini domestici, ei s-ar considera câinele de pază de fier al haitei.

Husky

Husky sunt unul dintre cei mai buni însoțitori de familie. Sunt câini de haită fantastici și le place să fie în preajmă cu alți câini. Dar acest tip de câine poate fi o mare bătaie de cap și poate deveni agresiv fără nicio notificare prealabilă. Când sunt agresivi, câinii Husky distrug mobilierul și urmăresc animalele mai mici pentru distracție.

Cane Corso

Cane Corso sunt câini foarte independenți care s-ar afirma de obicei ca un câine alfa într-o familie. Dacă ar fi fost antrenați corect, s-ar retrage și ar permite proprietarului lor să fie liderul haitei. Dar odată ce rămân singuri cu alte animale de companie, se consideră drept regi. Sunt cei mai agresivi față de alte animale de companie pentru propria lor distracție.

Perro de Presa Canario

Perro de Presa Canario sau cunoscut sub numele de Presa Canario, sunt câini de pază perfecți datorită corpului lor voluminos. Dar Presa Canario este un câine de luptă înfricoșător și agresiv, care are probleme de control. Au existat mai multe cazuri de atacuri aleatorii Presa Canario asupra străinilor trecători.

Ciobănesc Caucazian

Din înfățișarea lor, ciobănescul caucazian poate arăta drăguț și drăgălaș, dar în rest, sunt câini de pază loiali și neînfricați. Ei sunt de obicei potriviți pentru a proteja proprietatea de intruși. În ciuda loialității lor, ei nu sunt animale de companie de familie. Dacă este dresat corect, acest câine își va apăra prietenii și familia, dar va fi agresiv față de oamenii noi.

Boerboel

Boerboel, cunoscut și sub numele de Mastiff din Africa de Sud, este o rasă mare și cu aspect înfricoșător, dar odată domesticit, poate fi un animal de companie perfect pentru familie. În multe cazuri, această rasă nu acceptă străinii și, cel mai probabil, ar ataca unul dacă i s-ar adresa. Dacă, totuși, ar fi să provoci un Boerboel, pregătește-te să suni un prieten pentru a putea gestiona facturile medicale.