Home » Când, unde, cum » 3 dintre cei mai temuți comandanți ai lui Putin. Ce s-a ales de ei, în urma invaziei Rusiei asupra Ucrainei

3 dintre cei mai temuți comandanți ai lui Putin. Ce s-a ales de ei, în urma invaziei Rusiei asupra Ucrainei

Cojocaru Cristian / 19.03.2022, 10:21
3 dintre cei mai temuți comandanți ai lui Putin. Ce s-a ales de ei, în urma invaziei Rusiei asupra Ucrainei

În urma deciziei lui Vladimir Putin de a ataca Ucraina, liderul rus a decis să își trimită pe front și cei mai temuți comandanți ai săi. Deși liderul de la Kremlin s-a gândit că această invazie va fi una puternică și de scurtă durată, defensiva ucraineană a opus o rezistență la care nu se aștepta. Află ce s-a întâmplat cu luptătorii săi de elită.

Comandanți ai lui Putin pierduți pe front

Președintele rus, Vladimir Putin a suferit mai multe pierderi decât se aștepta. Dintre acestea fac parte și militari cheie, iar trei nume de top au fost adăugate pe lista morților, fiind vorba despre trei comandanți ai săi cu experiență militară.

Moartea colonelului Serghei Sukharev, care conduce Regimentul 331 de asalt cu parașute de gardă, a fost confirmată de presa rusă, acesta fiind primul nume al unui militar de elită al său. Cel de-al doilea nume care apare pe lista morților este cel al ofițerului de informații militare, Sergey Vishnyakov, făcând parte din Brigada 22 Separată a Forțelor Speciale a GRU.

Despre acesta se crede același lucru, că și-ar fi pierdut viața în războiul purtat pe teritoriul Ucrainei. Un purtător de cuvânt al Centrului pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională din Ucraina a declarat, într-o declarație ușor sarcastică:

„Comandantul Regimentului Aeropurtat Kostroma, colonelul Serghei Sukharev s-a pierdut în „exerciții militare”, dar s-a întors acasă pe calea corectă. Se știe că regimentul lui Sukharev a luptat împotriva Ucrainei în afara orașului Ilovaisk din Donbas în 2014 și a luat parte, de asemenea, atât la războaiele cecene, cât și la războiul ruso-georgian din 2008.”

Comandantul a preluat brigada în luna octombrie a anului 2021, la doar 18 luni după ce predecesorul său, Oleg Shmelev, a preluat conducerea. Un al treilea nume de pe lista celor pierduți în război este secundul său în comandă, maiorul Serghei Krylov care, de asemenea, a fost ucis în „exercițiul militar”.

comandanți putin
Colonelul Sukharev este unul dintre oamenii pe care Putin i-a pierdut

Cele trei decese au fost confirmate de presa ucraineană

Toate aceste trei decese au fost confirmate de către organizația ucraineană de presă, NEXTA News. Vestea pierderii acestor trei jucători majori ai lui Putin a venit la doar după câteva zile după ce despotul rus era furios după ce a aflat că un alt aliat apropiat, s-a întors împotriva lui. Astfel, cărțile jucate de către el par a nu fi tocmai cele mai bune, așa cum s-a gândit în momentul în care a luat decizia să atace Ucraina.

Presa ucraineană l-a citat pe Fan Xianrong, ambasadorul Chinei în Ucraina, spunând că China „nu va ataca niciodată Ucraina” și că țara va oferi „ajutor economic” țării, fiind o altă lovitură la care Vladimir Putin nu s-ar fi așteptat inițial.

Aceste vești nefaste pentru liderul de la Kremlin au venit la doar 24 de ore după ce Putin a fost, din nou, umilit după ce primarul orașului ucrainean Melitopol a fost salvat din captivitate în timpul nopții, pierzând asfel un prizonier important. Potrivit mai multor instituții de știri din țară, el a spus:

„China este o țară prietenoasă pentru poporul ucrainean. În calitate de ambasador, pot spune în mod responsabil că China va fi pentru totdeauna o forță bună pentru Ucraina, atât din punct de vedere economic, cât și politic”, după cum a declarat oficialul chinez.

Toate aceste vești atârnă greu pe umerii lui Putin, neașteptându-se ca Ucraina să aibă parte de atâta susținere din partea majorității statelor lumii.